Gigi Becali mai candideaza o data la Parlamentul European."Uite asa, ca mai vreau un trofeu". Desi nu-i place Parlamentul European pentru ca are scaune de plastic si nu fotolii comode ca cel de la Bucuresti, Gigi Becali mai candideaza o data pentru o functie de europarlamentar. Asa ca sa mai aiba "un trofeu", pentru ca nu intentioneaza sa renunte la mandatul de deputat. "Eu, daca candidez, probabil voi candida din partea unei formatiuni... si cu PNG daca candidez si fac 3%, pot sa fiu europarlamentar, dar eu candidez ca performanta politica, eu vreau trofee politice. Candidez numai ca si performanta politica, dar raman in Parlamentul Romaniei... Candidez uite asa, ca mai vreau un trofeu... vreau sa-l mai iau inca o data", a declarat Becali, la Romania TV. Anul trecut, in octombrie, cand nu era inca deputat in Parlamentul Romaniei, europarlamentarul Gigi Becali a facut comparatie intre cladirea Parlamentului European si a celui de la noi. I s-a parut mai placut la Bucuresti, pentru ca sunt stalpi de marmura, covoare si fotolii comode nu de plastic ca la Bruxelles, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Elena Udrea arata taberei Blaga lectiile Congresului PSD. Analizand Congresul PSD, deputatul PDL, Elena Udrea, spune ca alegerea lui Victor Ponta in fruntea PSD, in umra cu trei ani, si respectul social-democratilor fata de fostul presedinte al statului, Ion Iliescu, sunt cele doua mari lectii pe care sustinatorii lui Vasile Blaga nu le-au invatat. Elena Udrea a facut o comparatie intre Congresul PSD, care a dus la realegerea lui Victor Ponta, si Conventia Nationala a PDL, in urma careia Vasile Blaga a obtinut o victorie contestata. "Privind la Congresul PSD, nu pot sa nu constat doua lectii pe care jumatate din PDL nu le-a invatat sau nu le-a pus in aplicare la Conventia Nationala: 1. Alegerea unui presedinte tanar dupa esecul in alegeri, care, iata ca in 3 ani, a dus la revenirea PSD la 40%. 2. Respectul, solidaritatea si onoarea aratate fostului sef al statului, care a creat, practic, partidul", a notat Elena Udrea pe Facebook, anuntaAdevarul.

Adrian Nastase, despre congresul PSD: Am fost intr-o situatie pe care mi-e greu sa o definesc. Fostul premier Adrian Nastase a comentat pe blogul sau ce a insemnat participarea la Congresul PSD, despre ce inseamna partidul pentru el, dar si cum a fost reintalnirea cu colegii. "Congresul PSD a insemnat pentru mine un moment de emotie. Am fost intr-o situatie pe care mi-e greu sa o definesc. Am participat la toate etapele de "constructie" a acestui partid. Din 1990, cand am fost ales purtator de cuvant si responsabil pentru relatii externe al FSN, ulterior ca presedinte executiv al FDSN sau PDSR si, pana in 2001, cand, in calitate de presedinte fondator (alaturi de Alexandru Athanasiu - pe care am regretat ca nu l-am revazut la Congres), am lansat Partidul Social Democrat - partid acceptat in Internationala Socialista (la reuniunea din Brazilia, cu un singur vot impotriva - cel al PD-ului lui Basescu). Imi vin in minte numeroase momente in care istoria mea personala s-a legat de istoria acestui partid. Si cu bune si cu rele. Unele amintiri as vrea sa le sterg complet din memorie. Pe altele as vrea sa le pun in cea mai pretioasa caseta a trairilor si memoriei mele", scrie Adrian Nastase pe blog, informeazaRomania Libera.

Laszlo Tokes: UDMR abuzeaza de increderea comunitatii maghiare si este folosita de puterea Ponta. Europarlamentarul Laszlo Tokes a acuzat, ieri, UDMR ca "abuzeaza" de increderea comunitatii maghiare si ca Uniunea este folosita de "puterea Ponta" precum niste "elevi cuminti". "Nomenclatura UDMR abuzeaza de increderea comunitatii maghiare si de sentimentul comunitatii maghiare, care este indusa in eroare de demagogia de unitate a UDMR. UDMR este folosita de puterea Ponta si de post-comunisti ca o minoritate comoda prin care se poate demonstra ca in Romania s-a rezolvat problema minoritatilor. Ei sunt elevi cuminti, ridica glasul numai atunci cand le este ingaduit si apoi continua jocurile lor meschine in Bucuresti. Aceasta este politica de tip bizantin a maghiarilor din Romania", a spus Tokes Laszlo, potrivit mediafax.ro, la Adunarea Generala a Delegatilor PPMT, scrieEVZ.

Sorin Moldovan, noul presedinte al tinerilor democrat-liberali. Sorin Moldovan a fost ales sambata in functia de presedinte al Organizatiei de Tineret a PDL de catre delegatii prezenti la Conventia Nationala Extraordinara a OTPDL. Noul lider OTPDL a fost ales cu ales cu 485 de voturi pentru, 153 impotriva, un vot fiind anulat. In total, au fost exprimate 639 de voturi.. Sorin Moldovan este fiul lui Ovidiu Petrica Moldovan, un om de afaceri si membru al PDL Oradea. In administratie, cea mai importanta functie pe care a ocupat-o, a fost cea de Subsecretar de Stat al Autoritatii Nationale pentru Tineret si Sport. Sorin Ovidiu Moldovan a candidat, la alegerile parlamentare din decembrie, din partea ARD-PDL, pentru un loc in Camera Deputilor, in Colegiul 5 din Vaslui. La doar 26 de ani, Sorin Moldovan este un membru activ pe scena politica de dreapta, el avand colaborari la nivel european cu PPE. Intr-o postare pe reteaua de socializare Facebook, din 19 martie, el a reiterat mesajul PDL conform caruia actiunile aliantei USL contrazic statul de drept si democratia, anuntaAdevarul.