Calin Popescu Tariceanu: In PNL constat un deficit de democractie si dezbatere. Fostul premier Calin Popescu Tariceanu, a subliniat, in emisiunea "Sub semnul intrebarii", de pe B1 TV, problemele actuale din cadrul Partidului National Liberal. "In PNL constat un deficit de democractie si dezbatere. Deficit de democratie pentru ca in opinia mea, un partid democratic trebuie sa contina mai multe puncte de vedere, trebuie sa fie un partid al incluziunii si nu al excluderii. Nu trebuie sa ne miram ca incet incet o sa apara initiative care o sa incerce sa faca dezbateri in afara partidului", a spus Tariceanu la B1 TV. "Un partid cu cat reuseste sa stimuleze debazterile interne devine mai puternic si mai unit, in mod paradoxal, pentru ca oamenii aia se simt partasi la luarea unei decizii. Un partid modern nu poate sa mearga pe o linie dictata de o majoritate care neglijeaza minoritatea", mai este de parere Tariceanu, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Vicepremierul Gabriel Oprea vorbeste despre echilibrul de forte dintre PSD si PNL: "Cine incita la conflicte va fi respins de electorat". Gabriel Oprea, presedintele UNPR, vorbeste despre colaborarea buna pe care formatiunea sa o are cu PSD. In privinta relatiei cu PNL, Oprea le cere liberalilor sa mentina echilibrul din interiorul aliantei si sa nu dea nastere la conflicte care ar putea subrezi guvernarea. Din postura de vicepremier pe probleme de aparare nationala, Gabriel Oprea a propus un proiect de lege care prevede ca pensiile militare sa revina la nivelul anterior anului 2010, cand au fost diminuate. Integral in Adevarul.

Vanghelie: Catalin Voicu este prietenul meu, indiferent de ce se intampla. Vicepresedintele PSD, Marian Vanghelie, a spus miercuri seara ca ramane prieten cu fostul senator Catalin Voicu, in pofida condamnarii acestuia la 7 ani de inchisoare pentru acte de coruptie. "Prietenia nu ti-o ia nimeni", a spus Vanghelie, citat de Rtv.net. Intrebat daca mai este prieten cu Catalin Voicu, Vanghelie a raspuns: "Catalin Voicu este prietenul meu, indiferent de ce se intampla. Calitatea de om nu ti-o poate lua nimeni, prietenia nu ti-o poate lua nimeni. N-am crezut si nu cred in continuare in dosarul lui. E o chestiune mai complicata acolo". Vanghelie sustine ca sentinta data in acest dosar este mult prea severa, exemplificand cu condamnarea primita de catre omul de afaceri Marius Locic, de patru ani cu executare. "Pentru o chestie care se putea da 2 ani cu suspendare... Nu stiu, nu ma pricep, dar cred ca-i prea mult (...) Catalin, ca sa ia 7 ani cu executare, trebuia sa i se dea lui Locic 4 ani", a apreciat primarul sectorului 5, informeaza Romania Libera.

Cristina Topescu, despre inscrierea in PSD: "Am simtit ca nu pot sa fac mai mult din presa". Cristina Topescu a dezvaluit, la postul B1 TV, cateva dintre motivele inscrierii sale in PSD. "Noi ca jurnalisti, luam contact cu foarte multi politicieni. Pe unii ii cunoastem mai bine, pe altii mai putin bine. Acum am simtit ca nu pot sa fac mai mult din presa si ca vreau sa fac mai mult. Nu-ti ascund dezamagirea mea pentru o anumita directie in care a luat-o presa in ultima vreme. Directia in care a luat-o presa, tabloidizarea inclusiv a presei serioase si a televiziunilor de stiri pe mine ma sperie", a spus fosta realizatoare TV. "Sper ca se vor opri si ca este o goana pentru rating si pentru afirmare a unor posturi de televiziune noi, a rivalitatii dintre posturi", a mai spus Cristina Topescu. Postul Prima TV a reziliat contractul cu Cristina Topescu, dupa ce aceasta s-a inscris in PSD, scrie EVZ.

Andrei Chiliman: "Domnul Antonescu nu m-a convins ca va fi un bun presedinte al Romaniei. Nu-l voi sustine". Primarul Sectorului 1, liberalul Andrei Chiliman, a spus astazi, la "Interviurile Adevarul", ca nu-l va sustine pe Crin Antonescu la alegerile prezidentiale. Chiliman l-a acuzat pe presedintele PNL ca "a subordonat partidul din cauza obsesiei sale de a ajunge presedintele Romaniei". Primarul Sectorului 1 a comentat relatia tensionata cu liderul PNL Crin Antonescu si a anuntat ca nu il va sustine pe acesta in cursa pentru Palatul Cotroceni. "Crin Antonescu nu m-a convins ca poate fi un bun presedinte, ca atare nu-l voi sustine nicodata pentru a deveni presedintele tarii", a spus Andrei Chiliman. Referitor la o posibila excludere a sa din randurile PNL, Chiliman a spus: "Nu inteleg de ce este asa de fricos dl Antonescu. El oricum a exclus liberalismul din PNL, nu vad de ce nu va exclude si liberalii din PNL. Eu unul nu voi pleca din partid. Crin Antonescu a subordonat PNL cu scopul de a ajunge presedintele Romaniei, chiar cu scopul sacrificarii PNL", anunta Adevarul.