Mihai Razvan Ungureanu: "Domnul presedinte a avut o adresare extrem de ironica la adresa domnului Ponta". Senatorul Mihai Razvan Ungureanu a declarat, sambata, la Arad, ca presedintele Traian Basescu a ironizat guvernul Ponta, in cel mai recent discurs al sau, fapt care nu ar fi fost inteles de tabara USL , care ar fi perceput afirmatia ca pe o "lauda". "Cand lauzi pe cineva ca nu a facut rau, nu e lauda. Lauzi repetentul ca a venit la ore ca a venit la extemporal si a luat nota trei. E o ironie foarte groasa. Ponta intelege mai greu umorul presedintelui. Domnul presedinte nu l-a laudat, sa fie clar, a avut o adresare extrem de ironica la adresa domnului Ponta", a spus Ungureanu, scrieAdevarul.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Chiliman: Exista politicieni care strica tot ce ating, cum sunt Patriciu si Udrea. Andrei Chiliman, 66 de ani, crede ca pana anul viitor inaintea alegerilor prezidentiale dreapta romaneasca ar trebui sa se reuneasca, evitand balastul din aceste formatiuni. Din punctul lui de vedere, "politicienii care strica tot ce ating" ar trebui sa faca un pas in spate. In aceasta categorie Andrei "Chiliman ii enumera pe Dinu Patriciu si Elenea Udrea, dar admite ca mai sunt si altii. Initiativa Romania Liberala (IRL) pe care a lansat-o saptamana trecuta isi propune sa-i adune la aceeasi masa pe toti liderii din aceasta parte a spectrului politic, dar nu si pe Traian Basescu, fiindca el "trebuie sa ramana presedintele tuturor romanilor, atat de dreapta, cat si de stanga, pana cand isi termina mandatul". Pe de alta parte, Andrei Chiliman se asteapta la schimbarea liderului PNL, Crin Antonescu, pana la sfarsitul acestui an sau chiar mai repede, fiindca multi liberali sunt nemultumiti de directia in care se indreapta partidul. Integral inRomania Libera.

Miscarea Populara, tinuta in sah de judecatori. Cine este misteriosul "samaritean" care a oferit sediul fundatiei lui Basescu. Fundatia consilierilor lui Traian Basescu nu si-a obtinut inca decizia pentru acordarea personalitatii juridice din prima incercare. La sedinta de joi de la Judecatoria Sectorului 5, judecatorul a dispus amanarea cu inca o saptamana a unei hotarari, interesandu-se, printre altele, de sediul Fundatiei in care presedintele planuieste sa se retraga dupa plecarea de la Palatul Cotroceni anul viitor. In instanta, a fost devoalat si misterul "bunului samaritean", proprietarul casei in care Fundatia isi are deocamdata sediul, invocat de Marian Preda la lansare, dar al carui nume a refuzat atunci sa il divulge. Casa, in care locuieste si proprietarul, ii apartine avocatului George Serban, care detine una dintre cele mai bine cotate case de avocatura, aflate in top 10 intr-o analiza a Ziarului Fianciar privind piata de profil - "Serban & Asociatii". Contactat deGandul, George Serban nu a dorit sa comenteze.

Elena Udrea: "Sunt convinsa ca in viitor, romanii vor reevalua guvernarea Boc". Iesirea din procedura de deficit excesiv este o reusita a guvernului Boc si a presedintelui Traian Basescu facuta cu mari sacrificii atat pentru populatie cat si in plan politic, scrie pe blog, deputatul PDL Elena Udrea. "Din pacate, noi, membrii Guvernului si Presedintele, am platit costurile electorale ale faptului ca am luat masurile care se impuneau. Ne-am sacrificat propria credibilitate pentru a reechilibra bugetar Romania. La aproape trei ani distanta de momentul in care s-au luat masurile acelea atat de nepopulare, spun ca ma bucur ca am guvernat noi. Pentru ca, daca ar fi fost altii in postura noastra, ma gandesc la Ponta si Antonescu, acestia nu ar fi avut curajul politic sa faca ceea ce era necesar. Romania a avut noroc cu un Guvern si o majoritate parlamentara responsabile, care au facut ce a trebuit si nu ce era mai usor. Sunt convinsa ca, in viitor (sper eu cat mai devreme), romanii vor reevalua guvernarea Boc si vor realiza ca a salvat tara", mai sustine fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, scrieEVZ.

Avocatii parlamentari pot pleda contra statului. Deputatii din comisia juridica au dat liber avocatilor parlamentari sa pledeze impotriva statului in cauze comerciale, civile sau penale. O parte dintre cei care au votat sunt ei insisi avocati. Comisia juridica a Camerei Deputatilor a eliminat, recent, o serie de restrictii care ii vizau pe avocatii parlamentari. Prin votul comisiei, acestia au castigat dreptul de a pleda impotriva statului in cauze comerciale, civile, dar si intr-o serie de cauze penale, cum ar fi traficul de droguri. Decizia a fost luata in momentul in care deputatii au dezbatut o cerere de reexaminare a presedintelui Traian Basescu care viza o serie de modificari la legea privind transparenta in exercitarea functiilor publice. Discutia despre restrictiile pentru parlamentarii avocati a avut loc spre finalul sedintei, intr-un moment in care presedintele comisiei, Bogdan Ciuca (PC), a parasit sala. El l-a lasat la la conducere pe secretarul comisiei liberalul Theodor-Catalin Nicolescu, flancat de colega sa de partid Steluta Cataniciu. In numai cateva minute, deputatii au respins majoritatea observatiilor presedintelui, eliminand incompatibilitatile mentionate, anuntaAdevarul.