MRU, refuzat de PDL. Democrat-liberalii vor avea candidatul lor la prezidentiale. PDL nu mai vrea sa repete istoria de la parlamentare si sa candideze sub umbrela unei aliante. Presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu si-ar fi dorit ca dreapta sa aiba un candidat unic la prezidentialele de anul viitor si sa mearga pe liste comune la europarlamentare. Democrat-liberalii au alte planuri. "PDL va avea propriul candidat la Presedintie. In dezbaterea interna se pot inscrie si personalitati care nu fac parte din PDL, neangajata politic, retineti!", a anuntat prim-vicepresedintele PDL Liviu Negoita. De asemenea, liderul PDL, Vasile Blaga crede ca reprezentantii PDL vor merge singuri la europarlamentare. "Destul de complicat, daca nu chiar foarte complicat in acest moment, va trebui sa vedem pasii pe care-i fac aceste formatiuni (de dreapta - n.r.) in acest moment, activele de partid ale tuturor acestor partide sa fie implicate serios in viitoarea campanie electorala pentru europarlamentare. Eu cred ca vom merge singuri la europarlamentare. Vom merge singuri, pentru ca, repet, preocuparea noastra este PDL, reconstructia lui, recapatarea increderii electoratului in PDL", a spus Vasile Blaga, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Liviu Dragnea: "Basescu crede ca Guvernul Ponta este un bun continuator al epocii de aur". Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, luni seara, intr-o emisiune TV, ca Traian Basescu nu a laudat Guvernul Ponta, ci s-a referit la faptul ca ar fi un "foarte bun continuator al epocii de aur". Liviu Dragnea a accentuat totodata ca, desi presedintele Traian Basescu nu recunoaste, Guvernul Ponta a inregistrat rezultate la nivel macroeconomic si ca acestea urmeaza sa se vada si la nivelul vietii fiecarui cetatean. El a amintit printre masurile pe care Cabinetul Ponta le-a adoptat in ultimul timp: reintregirea pensiilor si salariilor, indexarea pensiilor de la 1 ianuarie 2013, scaderea deficitului bugetar si a datoriei publice, dobanzi mici la imprumut. Liviu Dragnea a adaugat ca cele doua guverne Ponta au avut rezultate bune in conditiile in care, in Europa, rezultatele sunt mai putin bune, anuntaAdevarul.

Pregateste PSD propriul candidat la presedintie? Adrian Nastase a evocat o "anumita presiune" pentru desemnarea unui candidat propriu al PSD la alegerile prezidentiale, precizand ca in acest caz PNL ar putea obtine pozitia de premier. Victor Ponta a dezmintit aceasta posibilitate, declarand ca PSD va avea un candidat la prezidentiale in 2019 si ca anul viitor PSD il va sustine pe Crin Antonescu. Declaratia lui Ponta nu are insa nici un sens. De ce ar sustine PSD un penelist in 2014 pentru un singur mandat ca sa-i opuna propriul candidat in 2019? Potrivit consilierului prezidential Sebastian Lazaroiu, "Adrian Nastase a spus adevarul, iar Victor Ponta nu a negat" ca presiunea de care a vorbit Nastase este reala. "Evident ca acest lucru ar crea o foarte mare nervozitate in zona liberala. Poate ca liberalii, unii dintre ei, si-ar dori acest lucru, pentru ca in felul asta, daca PSD ar da presedintele, atunci, conform intelegerii, ei ar avea seful Guvernului. Dar chestiunea asta ar crea o foarte mare nemultumire, evident, la nivelul lui Crin Antonescu", a declarat Nastase, informeazaRomania Libera.

Boc ii raspunde lui Ponta: "Primul incompetent este chiar Ponta". Fostul premier Emil Boc i-a dat o replica dura actualului presedinte al PSD, Victor Ponta ce a spus ca guvernul pe care l-a condus a fost " cel mai incompetent". Astfel, Emil Boc a spus ca Victor Ponta este un mare mincinos si demagog. "Victor Ponta este un mincinos si un mare demagog. Este mincinos pentru ca, daca spune ca acel guvern a fost incompetent, inseamna ca primul incompetent este chiar el, pentru ca a facut parte din guvernul pe care il critica si pe care eu l-am condus. In primul rand, este vorba de faptul ca minte si, in doilea rand, de faptul ca nu recunoaste ca acel guvern a luat masurile care au salvat Romania de la prabusire economica. Este un mare demagog pentru ca, astazi, premierul Ponta beneficiaza de masurile de stabilitate economica pe care guvernul, impreuna cu presedintele, le-au luat in 2010 si care asigura credibilitate tarii in momentul de fata. Acum, Guvernul Ponta nu guverneaza, doar administreaza tara", a spus Emil Boc, scrieEVZ.

Elena Udrea: "Basescu e multumit ca USL n-a dat cu copita in caldarea cu lapte". Deputatul PDL Elena Udrea a postat, luni, pe blogul sau, o reactie la declaratiile premierului Victor Ponta despre Guvernul Boc, potrivit carora acesta din urma ar fi fost cel mai corupt si incompetent din istoria Romaniei. Elena Udrea a scris pe blog, despre premierul Victor Ponta, ca ar fi tratat cu autosuficienta si aroganta declaratiile presedintelui, ea referindu-se la a afirmatia de astazi a lui Ponta, ca "a reparat" ceea ce a stricat Guvernul Boc. Ea a considerat ca premierul Victor Ponta nu ar fi inteles sensul declaratiilor presedintelui Traian Basescu adresate vineri de acesta, cu referire la Guvernul Ponta si la meritul actualului premier de a nu fi stricat ceea ce a realizat Guvernul Boc. "Am vazut astazi autosuficienta si aroganta Primului Ministru in tratarea declaratiilor Presedintelui. Imi este clar ca nu a prea inteles ce a spus Traian Basescu despre Guvernul pe care il conduce, asa ca-i traduc eu: e multumit ca USL n-a dat cu copita intr-atat de tare incat sa rastoarne caldarea cu lapte", a scris Elena Udrea pe blogul sau, anuntaAdevarul.