Catalin Predoiu: Iau in calcul posibilitatea de a intra in politica. Fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat in emisiunea "Kilometrul 0" ca ia in calcul posibilitatea de a intra in politica. "Doar pana intr-un punct faci politica fara sa fii cooptat intr-o politica de partid. Daca vrei mai mult, trebuie sa intri in arena", a subliniat el. Intrebat daca i s-a propus o candidatura din partea opozitiei la presedintie, el a declarat ca nu i s-a propus "in mod formal", dar a spus ca il onoreaza declaratiile in acest sens., noteazadigi24.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Adrian Nastase:"Guvernul se bate cu incapatanarea realitatii de a nu raspunde rapid unor asteptari sociale uriase". Fostul premier Adrian Nastase este de parere ca actualul Guvern nu tine pasul cu realitatea si nu raspunde suficient de rapid unor "asteptari sociale uriase". "Imi dau seama ca am devenit mai lenes in ultimul timp. Desi nu asta e cuvantul potrivit. Am scris mai rar. Explicatia e simpla. Nu l-am mai criticat pe Basescu -sa comentez iesirea lui campeneasca, prin Dobrogea, la o bere, recunoscand ca e mai bine sa fii independent - ar avea rost? In ceea ce priveste guvernul, imi este clar, el nu se bate acum cu opozitia ci cu incapatanarea realitatii de a nu raspunde rapid unor asteptari sociale uriase", a scris pe blog Nastase, informeaza EVZ.

Ideile lui Victor Ponta privind confiscarea averilor ilicite criticate din nou de liberali: "Capitalism cu masuri de stanga nu se poate". Vicepresedintele si europarlamentarul PNL Norica Nicolai a criticat propunerile premierului Victor Ponta de a schimba legislatia in privinta averilor obtinute ilicite si modificarea in Constitutie a dreptului de proprietate privata. "Un partid la guvernare trebuie sa faca posibilul sa-si promoveze valorile, sa-si promoveze principiile si sa-si onoreze viziunea. Imi doresc ca echipa liberala prezenta in actualul Guvern al Romaniei sa faca acest lucru. Ii doresc sa vad masuri foarte clare de garantare a proprietatii, pentru ca asta este tinta noastra. Capitalism fara proprietate si cu masuri de stanga, dragii mei, nu se poate", a spus Norica Nicolai, scrieEVZ.

Cezar Preda: Nici Antonescu, nici Ponta nu vor ocupa functia de presedinte al Romaniei. Vicepresedintele PDL Cezar Preda spune ca nici Crin Antonescu, nici Victor Ponta "nu vor ajunge sa ocupe functia de presedinte al Romaniei", desi amandoi isi doresc, sustinand ca PDL "va juca un rol important" la alegerile din 2014, relateaza Mediafax. "Nici Crin Antonescu si nici Victor Ponta nu vor ajunge sa ocupe functia de presedinte al Romaniei, desi isi doresc amandoi asta. Unul e legitimat de congresele celor doua partide, aceasta este domnul Antonescu, iar unul are tot anturajul care ii explica ca e a opta minune a lumii si trebuie sa fie urmatorul presedinte, a declarat Cezar preda, potrivit Romania Libera.

Geoana: "Functia de comisar european ar trebui sa revina PSD in 2014". Senatorul PSD Mircea Geoana spune ca social-democratii ar fi indreptatiti sa preia functia Romaniei de comisar european, in 2014. Geoana crede ca tara noastra ar trebui sa tinteasca, dincolo de un portofoliu important pentru acesta, si pozitia de vicepresedinte al Comisiei Europene. "E un element de normalitate, prim-ministrul este social-democrat si Victor Ponta cred ca are o obligatie fata de familia noastra politica ca in viitoarea Comisie, care este un for politic, sa avem din partea unui Guvern condus de un social-democrat un comisar care sa faca parte din familia social-democrata", a afirmat Geoana sambata. Mircea Geoana a amintit ca precedentii comisari europeni ai Romaniei au provenit din familiile liberala si populara, iar acum inclusiv liderii Partidului Socialistilor Europeni se asteapta ca noul comisar european al Romaniei sa provina din randurile PSD, scrieAdevarul.