Febra plecarilor ii decimeaza partidul lui Dan Diaconescu. Cat de mare a devenit puterea USL din Parlament dupa dezertarile din PPDD si PDL. Dupa ce a ramas fara OTV, Dan Diaconescu e pe cale sa ramana si fara senatori si deputati. Partidul Poporului se integreaza in USL bucata cu bucata, la nici sase luni de la alegeri, unul din opt parlamentari alesi pe lista PPDD dandu-si demisia si orientandu-se catre putere. Intre ultimii plecati: liderul deputatilor pepededisti Radu Popa care a fost excluspe motiv de "colaborationism" cu alte partide. Pe lista, si fostul sef al senatorilor PPDD, Tudor Barbu, pe care liderul de grup Haralambie Vochitoiu il da plecat ca sigur, scrie Gandul.

Politic showFoto: Colaj foto

Ponta indica pericolul Gazprom si da vina pe... PDL. Dupa ce a doborat guvernul Ungureanu pentru ca "instraineaza resursele patriei" strainilor de la Chevron pentru explorarea gazelor de sist si dupa ce a impus un moratoriu inutil la care a renuntat, premierul Victor Ponta a avut in sfarsit revelatia beneficiilor pe care aceasta resursa le poate aduce in premiera Romaniei si a independentei fata de importurile din Rusia. Pentru prima oara de cand este prim-ministru, Ponta si-a luat inima in dinti si a pronuntat cuvantul Gazprom, pana acum tabu in dezbaterea publica privind explorarea si exploatarea gazelor de sist, scrie Romania libera.

Dreapta se agita, dar nu reuseste sa se coaguleze. Desi fortele politice de dreapta cauta solutii pentru castigarea viitoarelor alegeri, orgoliile impiedica gasirea unei cai de colaborare. Apropierea alegerilor europarlamentare si prezidentiale agita dreapta fragmentata. Dupa ce, vineri, liderul Fortei Civice Mihai Razvan Ungureanu a anuntat ca Alianta DA este deschisa colaborarilor politice, inclusiv cu PDL, ieri, liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, s-a aratat deschis coagularii Dreptei, dar in jurul PDL. Desi a subliniat ca PDL va avea candidat propriu la prezidentiale, Vasile Blaga a tinut sa anunte ca va avea o intalnire cu MRU la Senat, scrie EVZ.

Cum a platit Nastase prejudiciul de 760.000 euro in dosarul Trofeul Calitatii? "Nu este momentul sa va spun". Avocatii lui Adrian Nastase au anuntat in februarie anul acesta ca fostul premier a platit 760.000 euro din prejudiciul de 1,5 milioane euro constat in dosarul Trofeul Calitatii. Prezent la recusul dosarului Zambaccian, Nastase a refuzat sa spuna de unde a avut cei 760.000 euro. Curtea Suprema a stabilit pe 20 iunie 2012 ca Adrian Nastase este vinovat in dosarul Trofeul Calitatii si l-a obligat pe langa pedeapsa de doi ani de inchisoare sa plateasca si 760.000 euro prejudiciu datorat statului roman. Intrebat de Gandul de unde a avut suma de 760.000 euro cash cu care a platit partea sa din prejudiciul constat in dosarul Trofeul Calitatii, Adrian Nastase a raspuns astfel: "Stiu ca va interseaza acest subiect. Cand va fi momentul voi da aceste explicatii. Acum nu este momentul", a precizat Nastase.

Miron Mitrea: "In PSD exista o rana, ca nu avem candidat la prezidentiale". Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Miron Mitrea (PSD) recunoaste, intr-un interviu acordat ziare.com, ca exista lideri social-democrati care ar vrea un candidat propriu la alegerile prezidentiale. Miron Mitrea estimeaza ca USL va rezista pana dupa alegerile prezidentiale din 2014. "Va mai dura pana, sa zicem, in 2015, dar dupa aceea sa mergi cu alianta mai departe inseamna sa intaresti partidele de opozitie. Atunci trebuie sa spargi, sa joci cu cele doua elemente in piata si sa opresti cresterea Opozitiei", a afirmat Mitrea, scrie Adevarul.

Gyorgy Frunda: "Cel mai bine pentru tara ar fi sa se uite acest proiect de regionalizare". Consilierul premierului Victor Ponta, Gyorgy Frunda, este de parere ca proiectul de regionalizare ar trebui abandonat si reluat cu o alta abordare. Membrul UDMR considera ca regionalizarea pe criteriu economic este contraproductiva. "Eu cred ca a regionaliza administrativ Romania pe criteriul economic actual este contraproductiv. Nu cred ca este un argument suficient de convingator cel al bugetului Uniunii Europene. A interpune regiunea intre judet si guvern este un plus de birocratie. Sa faci din cinci-sase judete o regiune in care omul nu mai merge 30 de kilometri, ci merge 150 de kilometri este contraproductiv", a spus Frunda la Digi24.

Victor Ponta, readus de Antonescu la program. Liberalii nu sunt de acord cu inasprirea legislatiei privind confiscarea averilor. Seful PNL i-a reamintit lui Ponta ca USL nu ia decizii in baza declaratiilor premierului. Liberalii nu sustin modificarea articolului din Constitutie legat de proprietate si i-au comunicat ieri acest lucru premierului Victor Ponta prin diverse mijloace. Premierul doreste modificarea articolului 44, care prezuma ca averea a fost dobandita in mod licit, pentru a putea confisca mai usor bunurile rezultate din sau folosite la savarsirea unei infractiuni, in contextul in care, la nivelul Parlamentului European, Monica Macovei negociaza o directiva in acest sens. PNL nu este insa de acord, in numele liberalismului, scrie EVZ.

Elena Udrea ii raspunde lui Blaga: "Blogul meu este mai preluat decat biroul de presa al partidului". Schimb de replici ironice in PDL. Elena Udrea i-a raspuns lui Vasile Blaga, care o sfatuise pe aceasta sa "contribuie la vizibilitatea opozitiei". "Din pacate pentru domnul Blaga, de multe ori blogul meu este mai preluat decat biroul de presa al partidului, de unde se dau declaratii si comunicate care raman intre noi sau umplu casutele de spam ale jurnalistilor", a declarat deputatul PDL Elena Udrea, scrie Adevarul.