Liviu Dragnea: Rosca Stanescu nu este mai important decat Romania, deci nu se rupe USL. Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica seara ca USL nu se va rupe daca PNL nu il va sanctiona pe senatorul Sorin Rosca Stanescu, deoarece nu este de dorit "o criza politica", iar PNL si PSD nu isi pot permite sa rupa USL pentru Sorin Rosca Stanescu. "Rosca Stanescu nu este mai important decat Romania, deci nu se rupe USL", a spus Dragnea, intrebat daca se va rupe USL in situatia in care PNL nu decide o sanctiune in cazul senatorului PNL Sorin Rosca Stanescu. "Repet, noi nu am facut USL pentru Stanescu, iar Rosca Stanescu nu este mai important decat Romania, deci USL nu se rupe, este foarte simplu", a intarit presedintele executiv al PSD, informeazaAdevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Eugen Nicolaescu, atac la Victor Ponta: Blocheaza reforma in Sanatate. Ministrul Sanatatii a avut sa-i faca cateva reprosuri premierului Victor Ponta, dar nu la Guvern, ci in spatele usilor inchise la sedinta PNL. Ministrul Sanatatii le-a spus colegilor sai ca de doua luni reforma initiata de el este blocata de premierul Victor Ponta. "Vom incerca saptamana viitoare, am vorbit deja cu domnul Daniel Chitoiu, vom incerca sa introducem la USL un calendar strict pe modul in care vrem sa se aplice reforma in sanatate pentru ca astazi si o spun deschis, domnul presedinte Antonescu stie, de aproximativ doua luni, luni reforma e blocata de Victor Ponta. Trebuie sa o deblocam", a spus Eugen Nicolaescu, potrivit pe surse.ro, informeazaEVZ.

Cum a devenit PSD forta dominanta in USL. Victor Ponta si Crin Antonescu s-au intrecut sambata in gesturi reverentioase si in declaratii de fidelitate unul fata de celalalt, dar criza din USL nu s-a incheiat. Inregistrarile din sedinta PNL scot in evidenta nemultumirea crescanda a penelistilor din teritoriu fata de dominatia PSD exercitata prin instrumentele guvernamentale si teama lor ca PNL va fi redus la un rol secundar. Antonescu a declarat ca "episodul Rosca Stanescu este incheiat", dar Ponta s-a ferit sa confirme, in conditiile in care azi expira insa ultimatumul dat de liderul PSD privind sanctionarea lui Rosca Stanescu, noteazaRomania Libera.

Iliescu ii raspunde lui Antonescu: "Coabitarea a fost o chestiune impusa, ca ne place, ca nu ne place, Basescu a fost reales, ce sa-i faci". Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, vede coabitarea cu Traian Basescu drept "o chestiune impusa de relatiile intre institutiile statului" si nu "o chestiune de coabitare a PSD cu presedintele". Liderul PNL Crin Antonescu a afirmat intr-un interviu pentruGandulca problema coabitarii ramane o "problema in interiorul USL, care poate deveni periculoasa". "Coabitarea cu Basescu este o chestiune impusa de relatiile intre institutiile statale, nu este o chestiune de partid. Ca ne place, ca nu ne place, el a fost ales si a fost reales, ce sa-i faci? Guvernul nu poate ignora existenta acestei institutii si dialogul intre institutii este obligatoriu", a spus Ion Iliescu, care a adaugat insa ca trebuie sa existe o comunicare buna in interiorul USL.

Sondaj IRES. Ministrul pentru Dialog Social, cel mai putin cunoscut din Guvern. Desi ar trebui sa fie cel mai cunoscut din Guvern, de ministrul pentru Dialog Social, Doina Pana, nu au auzit decat 41% dintre romani, potrivit unui sondaj IRES. Pe primul loc la notorietate se afla Varujan Vosganian, ministrul Economiei, care este cunoscut de 90% dintre cei care au raspuns sondajului. Acesta este urmat de Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii -88%, Liviu Dragnea, vicepremier ¬ 84%, Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor 82%, si Gabriel Oprea, vicepremier - tot 82%, noteazaEVZ.

Perdeaua de fum. Cinci evenimente importante nebagate in seama in ultimele zile din cauza "celei mai grave crize ale USL".Ocupati cu declaratiile belicoase in jurul cazului Sorin Rosca Stanescu, liderii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, au tinut agenda publica, mai multe zile, cu "cea mai grava criza a USL" de la infiintare, avansand chiar, mai mult sau mai putin voalat, riscul ruperii coalitiei de guvernare. In tot acest timp, au fost puse in umbra cateva importante evenimente economice si sociale, mici bombe cu ceas pe termen lung pentru Guvern, de natura sa afecteze atat imaginea publica a cabinetului Ponta, cat si sa puna sub semnul intrebarii semnarea unui nou acord de tip preventiv cu Fondul Monetar International si Banca Mondiala, scrieGandul.