​Sondaj INSCOP. Victor Ponta l-ar invinge pe Crin Antonescu in cursa pentru Cotroceni. Victor Ponta si Mugur Isarescu sunt cotati cu cel mai mare grad de incredere din partea romanilor. Tot ei sunt considerati si cei mai potriviti pentru functia de presedinte al Romaniei. Potrivit sondajului, pe primul loc in clasamentul increderii se situeaza Mugur Isarescu cu 42,4% in aprilie fata de 44% in luna martie si 43,1% in februarie, urmat de Victor Ponta cu 42,1% incredere in aprilie fata de 43,6% in martie si 41,4% in februarie. Cei doi sunt urmati de Sorin Oprescu (39% in aprilie fata de 38,6% in martie), Crin Antonescu (33% in aprilie fata de 32% in martie si 30,1% in februarie), Calin Popescu-Tariceanu (29,9% fata de 30% in martie si 30,5% in februarie), Klaus Iohannis (29,4% fata de 30,8% in martie), Mihai-Razvan Ungureanu (26,9% fata de 24% in martie si 25,3% in februarie) si Mircea Geoana cu 23% (fata de 21,8% in martie si 20,1% in februarie), scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Iliescu: Nu compromiti USL pentru un om care tulbura apele ca sa iasa in fata. Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, ca PSD nu trebuie sa riste ruperea USL prin conditionarea aliantei cu PNL de excluderea lui Sorin Rosca Stanescu, informeaza Mediafax. El a precizat, de asemenea, ca USL nu trebuie compromisa de un om care tulbura apele ca sa iasa in fata. "Nu compromiti un act politic de majora importanta pentru tara, pentru PSD, de un om care tulbura apele de dragul de a iesi in fata", a spus Iliescu, referindu-se la Sorin Rosca Stanescu. El a aratat ca "e treaba" PNL sa judece cazul lui Rosca Stanescu. "PSD e deranjat de niste iesiri si declaratii inoportune. Dar el e un om cunoscut, asa, eu am avut cu el de-a face cu ani in urma, daca va amintiti. L-am dat si in judecata atunci. Acum e membru de partid la PNL, e reprezentantul lui in Parlamernt, asa ca PNL ar trebuie sa judece", a spus Iliescu, anunta Romania Libera.

Sedinta cu scantei la PDL. Elena Udrea: Colegi care m-au sustinut la sefia PDL sunt jigniti de colegi din conducere. Deputatul Elena Udrea este nemultumita de faptul ca unii dintre colegii care i-au sustinut Motiunea cu care a candidat la sefia PDL sunt jigniti de o parte dintre colegii din conducere, aceasta nominalizandu-l pe Gheorghe Flutur. Udrea a mai spus ca are informatii potrivit carora exista colegi care se gandesc la un alt proiect politic, potrivit unor surse din PDL. @Sunt colegi care mi-au sustinut Motiunea la Conventie si care astazi sunt marginalizati. Suntem jigniti de unii colegi din conducere. S-a ajuns ca in partid sa fie colegi din conducere care sa nu raspunda la salut unor parlamentari. Exista o problema mare, domnule Blaga, nu cu dumneavostra, ci cu oamenii din jurul dumneavoastra, de exemplu cu dl. Flutur", a precizat Udrea, subliniind ca nu doreste ruperea PDL, informeaza Adevarul.

Free Gigi Becali? Sorin Rosca Stanescu si Madalin Voicu, printre parlamentarii care sustin un proiect legislativ privind amnistia generala. Un proiect de lege care treneaza la Senat ar putea fi salvarea finantatorului Stelei, Gigi Becali, dupa ce a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare. Mai precis, este vorba despre o initiativa legislativa propusa de deputatii Madalin Voicu si Nicolae Paun, prin care se doreste amnistia unor infractiuni cu pedepse privative de libertate pana la 4 ani si gratierea pedepselor cu inchisoarea pana la 6 ani. Cei doi parlamentari sunt deja la a doua incercare cu acest proiect, ei depunandu-l prima data in octombrie 2012, cand a fost respins de Senat, si a doua oara in februarie 2013. Desi numele lui apare pe proiectul de lege, deputatul PSD Madalin Voicu nu-si asuma intregul continut, precizand ca el s-a ocupat de "partea cu conditiile inumane in care traiesc detinutii in penitenciare". Cu toate acestea, initiativa aflata la Senat nu face referire deloc la acest lucru, scrie Gandul.

Intalnire IRL, PNTCD si Forta Civica pentru "unificarea dreptei". Cu ocazia implinirii a 99 de ani de la nasterea lui Corneliu Coposu, mai multe formatiuni de dreapta, printre care Initiativa Romania Liberala (IRL), Forta Civica, condusa de Mihai Razvan Ungureanu, si PNTCD au discutat despre necesitatea unificarii dreptei. "A fost o intalnire in care, evident, pentru mine a fost prima intalnire, in care am discutat si de necesitatea unificarii dreptei in jurul unor valori, in jurul unor principii, in asa fel incat lucrul asta sa se faca trecand peste interese, orgolii personale si multe alte asemenea, care de fapt sa impiedice unificarea dreptei si am convenit sa ne intalnim si in perioada urmatoare pentru a discuta aceste lucruri in continuare", a declarat primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, anunta EVZ.