Factura la intretinere a statului in 2013 pentru casele de protocol: peste 40 de milioane de euro. Cat costa incalzirea in vila coabitarii. Doar intretinerea pentru vilele statului ramase neinchiriate, multe dintre acestea case de protocol in care nu a mai intrat niciun demnitar de ani buni, depaseste anual 40 de milioane de euro. Altfel spus, fiecare cetatean al Romaniei sustine cu cel putin 2 euro pe an doar facturile pe care statul le are de platit pentru proprietatile imobiliare ale RA-APPS. Acestor costuri li se adauga alte 40 de milioane de euro pe care RA-APPS i-a bugetat anul acesta pentru "bunuri si servicii", scrie Gandul.

PoliticFoto: Colaj foto

Relu Fenechiu si Constantin Nita, remaniati la pachet. Guvernul condus de Victor Ponta este pe cale de a fi remaniat. Potrivit surselor EVZ, premierul intentioneaza sa il schimbe din functie pe ministrul liberal al Transporturilor, Relu Fenechiu, dupa intoarcerea de la Consiliul European ce va avea loc in aceste zile. Motivul invocat va fi acela ca oficialii europeni au facut presiuni pentru eliminarea din Guvern a unui ministru trimis in judecata. Alt motiv de nemultumire ce il priveste pe ministrul Transportului Relu Fenechiu este esecul privatizarii CFR, dar si noile conditii de privatizare ale CFR, scrie EVZ.

Papahagi: Voi face o plangere impotriva deciziei de NUP data in cazul plagiatului lui Victor Ponta. Vicepresedintele Fundatiei Crestin-Democrate, Adrian Papahagi, spune ca va face o plangere impotriva deciziei de NUP data in cazul plagiatului premierului Victor Ponta, totodata s-a aratat ingrijorat de "toleranta fata de plagiat si impostura pe care risca sa o genereze aceasta decizie in invatamant". "In 22 august 2012 am denuntat la Parchetul de pe langa ICCJ, alaturi de alti doi colegi cu doctorate obtinute prin munca cinstita, plagiatul evident dintr-un volum publicat in 2010 de Victor Ponta. Ca prin minune, la putin timp dupa ce Victor Ponta si-a instalat prietenii si fostii colegi in fruntea Ministerului Justitiei si Procuraturii Generale, a sosit decizia de neincepere a urmaririi penale (NUP), scrie Romania libera.

Ascensiunea si decaderea lui Gigi Becali: de la bisnita cu blugi la Parlamentul European, iar apoi in celula. Ascensiunea lui George Becali a inceput in anul 2000, dupa ce a reusit sa intre in Consiliul de Administratie al clubului de fotbal Steaua Bucuresti. Tot de atunci Becali a inceput sa aiba si ambitii politice. A fost in centrul a numeroase scandaluri, sfarsind prin a fi condamnat in dosarul schimburilor de terenuri. 15 noiembrie 1989. Cu pantaloni bufanti si cu mustata, Gigi Becali este pentru prima data imortalizat in lumea fotbalului. La finalul partidei Romania - Danemarca 3-1, in Ghencea, Gigi il tinea de gat pe Hagi. Viitorul latifundiar era deja un apropiat al echipei nationale, ducandu-le jucatorilor in cantonament iaurt, branza si lapte, scrie Adevarul.

Sfaturile detinutilor versati: "Gigi, plateste taxa de protectie!" Intemnitarea unui milionar este mana cereasca pentru recidivistii periculosi. Pentru a fi lasat in pace, Becali poate plati taxa de protectie unui clan de la Rahova. Un detinut proaspat eliberat a explicat cum este viata dupa gratii. Becali a fost condamnat la trei ani de inchisoare. Cel mai cunoscut detinut din Romania, Gigi Becali (55 de ani), a petrecut ultimele 24 de ore intr-o celula de 20 de metri patrati, la Penitenciarul Rahova. El a primit un televizor in celula si va fi coleg cu complicii sai: fostul ministru Victor Babiuc (75 de ani) si generalul Dumtru Cioflina (71 de ani). In urmatoarele trei saptamani, Becali va fi intr-o perioada de proba, in care va fi testat medical si psihologic, scrie EVZ.

Crin Antonescu l-ar desemna pe Basescu premier daca acesta ar fi propus. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a vorbit marti seara la Realitatea TV despre posibilitatea ca Traian Basescu sa fie ales premier, in cazul in care acesta ar fi propus pentru functie de catre un partid sau o alianta care ar castiga parlamentarele. El a precizat insa ca nu crede ca se va ajunge in aceasta situatie. Intrebat in ce conditii l-ar desemna pe Traian Basescu premier si ce ar trebui sa se intample pentru a se ajunge intr-o astfel de situatie, Antonescu a raspuns: "Un partid care castiga alegerile parlamentare, sau o coalitie care castiga alegerile parlamentare in Romania sa vina la mine si sa-mi spuna: Noi am castigat alegerile parlamentare, domnul Traian Basescu este candidatul nostru oficial pentru functia de prim-ministru", scrie Adevarul.