​Dragnea schimba legea ANI pentru bunastarea baronilor locali. Ministrul Dezvoltarii Regionale, Liviu Dragnea, a recunoscut, pentru "Evenimentul zilei" ca pregateste o ordonanta de urgenta care le-ar permite primarilor si presedintilor de consilii judetene sa faca parte din adunarile generale ale actionarilor (AGA) si din consiliile de administratie ale companiilor de interes local. In prezent, un asemenea cumul de functii intra la capitolul incompatibilitati si poate atrage atentia nedorita a ANI si pierderea functiei de primar sau sef de CJ. Doua sunt mizele acestei ordonante: pe de o parte, baronii locali vor putea controla, direct, afaceri de milioane de euro, iar pe de alta parte, cei deja depistati de ANI ca se afla intr-o stare de incompatibilitate ar putea sa scape, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Liviu Negoita: "Nu exclud intrarea in competitia interna a PDL pentru Presedintie". Prim-vicepresedintele PDL Liviu Negoita a declarat, joi, pentru Mediafax, ca nu exclude intrarea sa in competitia interna a partidului pentru desemnarea candidatului pentru Presedintia tarii. "Nu exclud intrarea mea in competitia interna a PDL pentru desemnarea candidatului la Presedintie. Orice lider al partidului nu se poate sa nu ia in calcul o astfel de competitie interna", a spus Liviu Negoita. Liviu Negoita a mai spus ca "il onoreaza gandurile si aprecierea" colegului sau de partid Theodor Stolojan, care il recomanda pe Negoita pentru competitia interna din partid pentru desemnarea candidatului la Presedintie. "Vom face o analiza si vom vedea cine sunt cei potriviti", a adaugat Liviu Negoita, anuntaAdevarul.

Klaus Iohannis, despre USL: "Trebuie sa existe o disciplina in alianta". Primarul Sibiului si, in acelasi timp, prim-vicepresedintele PNL a spus ca trebuie tratate cu atentie ultimele evenimente din cadrul USL, dar si ca protocolul aliantei functioneaza. Vestea ca Uniunea Social Liberala (USL) se afla in cea mai mare criza a sa de la infiintare, asa cum a dat de inteles liderul PSD, Victor Ponta, saptamana trecuta, a starnit o serie de reactii atat din partea Opozitiei, cat mai ales de la membrii USL, care au incercat sa minimalizeze respectivele neintelegeri. Situatia nou creata a fost comentata si de prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, care a recunoscut problemele din cadrul aliantei si a punctat faptul ca lucrurile trebuie sa fie tratate cu atentie atunci cand va veni vorba despre rediscutarea protocolului USL, informeazaRomania Libera.

Presedintele PNL Crin Antonescu nu participa la aniversarea de 138 de ani a partidului. PNL sarbatoreste 138 de ani de la infiintarea partidului, fiind organizate in judetul Arges o serie de evenimente dedicate acestui moment la care este anuntata participarea mai multor lideri PNL, dar si a presedintelui PC, Daniel Constantin. Totusi, marele absent va fi chiar liderul partidului, Crin Antonescu. Biroul de Presa al PNL a confirmat, pentru EvZ ca acesta nu va participa la aniversarea a 138 de ani de la infiintarea PNL. In programul presedintelui Senatului, Crin Antonescu, este mentionata pentru ziua de maine participarea in cursul diminetii la un simpozion, iar de la ora 14.30 va lua parte la ceremonia decernarii titlului de Doctor Honoris Causa, Secretarului General NATO, Anders Fogh Rasmussen. De asemenea, de la ora 15.30 este anuntata participarea liderului PNL la o conferinta comuna cu europarlamentarul PNL Ramona Manescu si cu rectorul SNSPA, Alina Bargaoanu, scrieEVZ.

Peste o mie de persoane sunt asteptate la cel mai mare congres din istoria UDMR, la Miercurea Ciuc. Peste o mie de persoane sunt asteptate sa participe, sambata, la Congresul UDMR de la Miercurea Ciuc, cel mai mare din istoria Uniunii, printre participanti fiind peste 770 de delegati ai filialelor teritoriale si liderii principalelor partide din Romania si Ungaria. Potrivit unui comunicat de presa transmis, joi, de organizatorii celui de-al XI-lea Congres al UDMR, la evenimentul care va avea loc sambata la Miercurea Ciuc vor fi adoptate un nou statut si un nou program ale Uniunii, dar si documente pe teme considerate prioritare, precum modificarea Constitutiei, Tinutul Secuiesc si alegerile pentru Parlamentul European, anuntaAdevarul.