Vosganian: Avem lideri politici care, prin accentul lor, dovedesc ca engleza este o limba francofona. In Romania exista lideri politici care, prin accentul utilizat, dovedesc ca "limba engleza este o limba francofona", a spus miercuri ministrul Economiei, Varujan Vosganian, intr-o conferinta de presa. "Romania este o puternica tara francofona in care, dintre tineri, nu stiu daca 1% mai vorbesc limba franceza ... si avem si lideri politici care, prin accentul lor, dovedesc ca limba engleza este o limba francofona", a spus ministrul Economiei intr-o conferinta de presa, intrebat cum se pozitioneaza Romania in discutiile de la nivel european privind flexibilizarea ajutorului de stat. Vosganian afirmase anterior ca la nivelul UE sunt state care au cerut cu insistenta o flexibilizare a ajutorului de stat, din aceasta categorie facand parte tarile latine, in vreme ce statele anglo-saxone sunt pentru mentinerea unor rigiditati in acest domeniu, scrieGandul.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Dan Diaconescu: Voiculescu il va impinge la prezidentiale, ca si candidat din partea PC, pe Mihai Gadea. Fondatorul PPDD Dan Diaconescu a povestit miercuri seara, in cadrul unei emisiunii de pe B1 TV cum l-a cunoscut pe mogulul Dan Voiculescu, ce intentii are acesta pentru urmatoarele alegeri prezidentiale, dar si cum a ajuns sa conduca USL-ul din umbra. "Dan Voiculescu e un produs al meu, eu l-am facut cunoscut printr-un interviu, pe cand lucram ca ziarist la Curierul National. Eu i-am propus sa faca presa, m-a ascultat. Daca nu facea presa sigur nu vorbeam acum despre el, nici despre USL de fapt. Asa ca prin 1991 lucram deja pentru el, eram primul sau angajat civil si primul angajat care l-a parasit", a povestit Dan Diaconescu, potrivit b1.ro. Liderul PPDD mai spune ca intentia lui Dan Voiculescu este de a-l propune ca si candidat la prezidentiale din partea Partidului Conservator pe realizatorul de televiziune Mihai Gadea, anuntaRomania Libera.

PSD ii lasa pe liberali fara Registrul Comertului. Senatul a respins initiativa unui grup transpartinic de parlamentari prin care Registrul Comertului urma sa treaca la Camera de Comert, condusa de Mihail Vlasov. In februarie 2013, in momentul initierii sale, proiectul, ce prevedea trecerea Registrului Comertului de la Ministerul Justitiei la Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), a fost interpretat ca un cadou facut presedintelui CCIR, liberalul Mihail Vlasov, cu atat mai mult cu cat Ministerul Justitiei, care ar fi urmat sa renunte la Registrul Comertului, apartinea atunci tot PNL, fiind condus de Mona Pivniceru. Proiectul a fost initiat un grup de parlamentari printre care Alina Gorghiu - deputat PNL, Florin Iordache - deputat PSD, Klarik Laszlo- Attila - senator UDMR, Mircea Grosaru - deputat din partea minoritatilor nationale, Marko Attila-Gabor - deputat UDMR, Aurel Vainer - deputat FCER (minoritati), informeazaEVZ.

Ministrul delegat pentru Romanii de Pretutindeni, Cristian David: "Capitalul uman din diaspora nu a fost exploatat strategic in Romania". Jurnalistii Adevarul Ioana Lupea si Dan Marinescu au dezbat cu ministrul Cristian David situatia comunitatilor romanesti din afara granitelor tarii, cum pot fi acestea implicate in politica nationala si daca va fi reluat proiectul votului prin corespondenta, la Adevarul Live. Iata cele mai importante declaratii ale lui Cristian David: Romania poate fi dezvoltata. Vorbim de capitalul uman: cei care au plecat la o alta educatie, a tinerilor foarte dotati, care se duc sa urmeze cursuri afara, si cei care se duc cu anumite meserii.Capitalul uman din diaspora nu a fost exploatat strategic in Romania. Avem foarte multi romani in afara care s-au integrat foarte bine in societate, plus diaspora de dupa 1990, foarmata exclusiv pe criterii economice, in spatiul european.Ei sunt primii care poarta cartea de vizita a Romaniei.Acesti oameni nu se vor intoarce daca nu le vom oferi salarii mai bune sau alte facilitati, scrieAdevarul.

Cernea: Romania va fi pe lista tarilor homofobe daca se adopta amendamentul privind casatoria. Deputatul independent Remus Cernea a declarat, miercuri, ca Romania va fi pusa pe lista tarilor homofobe daca amendamentul adoptat de Comisia de revizuire a Constitutiei care defineste casatoria ca relatie dintre un barbat si femeie va fi validat de plen si de referendum. "Intrebarea care se pune e de ce facem o noua Constitutie - pentru a avea mai multa democratie in Romania sau mai putina democratie? Decizia de azi a Comisiei reflecta acest lucru, din pacate, ca se doreste mai putina democratie in Romania, mai putine drepturi si libertati individuale", a spus Cernea. El a aratat ca spera ca amendamentul adoptat miercuri, care defineste casatoria ca relatie intre un barbat si o femeie sa fie invalidat de plen, anuntaGandul.