Pe Antonescu nu-l intereseaza nemultumirile lui Ponta. Vrea un nou principiu in Constitutie. Presedintele Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constitutiei, Crin Antonescu nu va renunta la amendamentul prin care se introduce principiul egalitatii in materie fiscala intre stat si cetatean, principiul despre care presa a sustinut zilele trecute ca premierul a fost foarte suparat si i-ar fi reprosat acest lucru presedintelui Antonescu in sedinta de urgenta de joi. Crin Antonescu a sustinut ca argumentul lipsei banilor la buget nu prea sta in picioare. "Principiul egalitatii de regim juridic intre stat si cetateni sau companii private este un principiu. Nici nemultumirea premierului, al oricarui premier, al ministrului de finante sau oricine altcineva nu prea mai conteaza", a afirmat Crin Antonescu, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Alesii locali se aleg intre ei pentru sefiile regiunilor. Vicepremierul Liviu Dragnea, responsabil pentru reorganizarea teritoriala a Romaniei, a anuntat ca viitorul organism de conducere al regiunilor, Consiliul Regional, nu va fi ales prin votul direct al cetatenilor, ci "indirect", prin votul consilierilor locali. Mai exact, fiecare ales local din toate judetele care vor forma o regiune se va prezenta la alegeri pentru a-si vota, pe liste stabilite de partid, reprezentantii in noul Consiliu Regional. In acelasi mod va fi desemnat si presedintele regiunii, a anuntat Liviu Dragnea la emisiunea "Dupa 20 de ani". "Este una dintre variantele de stabilire a noilor conduceri pentru aceasta perioada. Nu avem timp sa facem alegeri libere. Consiliul Regional va fi format din consilieri regionali alesi pe liste de partide din politicieni. Oriunde in lume decid politicienii. Sper ca spre finalul anului sa aiba loc alegerile la regiuni, alegeri probabil indirecte, adica sa fie doar alesii locali care voteaza. Deci 31 decembrie sa ne prinda cu regiunile infiintate si cu structurile de conducere", a precizat ministrul Dezvoltarii, anuntaAdevarul.

Monica Macovei: Demisionam din PDL daca Cristian Preda era exclus din partid. Europarlamentarul PDL Monica Macovei si-a declarat duminica solidaritatea cu Cristian Preda atunci cand conducerea PDL a discutat despre excluderea sa si ca "era gata" sa-si dea demisia daca acesta ar fi fost eliminat din partid, relateaza Mediafax. "Eu am fost solidara cu Cristian Preda cand s-a discutat excluderea sa. Luni, saptamana trecuta, m-am trezit la sase dimineata sa-mi scriu demisia daca este exclus. Tot noi am decis ca, daca nu este exclu,s ramanem in PDL", a precizat Monica Macovei, intrebata in legatura cu suspendarea lui Cristian Preda pe o perioada de sase luni din partid. Ea a precizat ca este vorba despre grupul reformistilor din partid. BPN al PDL a decis, luni, suspendarea lui Cristian Preda din partid pentru o perioada de sase luni. Preda a participat la sedinta BPN, desi nu a fost invitat, informeazaRomania Libera.

Cum au ajuns Ponta si Blair sa ia masa impreuna la un restaurant de langa PSD. Premierul Victor Ponta si fostul prim-ministru britanic Tony Blair, aflat la Bucuresti, au mancat impreuna, duminica seara, la un restaurant din apropierea sediului PSD, seful Guvernului declarand la final ca a discutat cu acesta despre ce se va intampla in Europa si ca a primit multe sfaturi bune. "Domnul Blair merge spre Israel, spre Ierusalim, si s-a oprit in Bucuresti. Am luat masa si am vorbit despre ce se va intampla sau care este opinia domniei sale despre ce se va intampla in Europa. I-am spus si despre vizita de maine din Germania, despre ce s-a mai discutat la Consiliul European si este un om de la care am enorm de mult de invatat, chiar daca nu mai e decat un fost prim-ministru, dar este un fost foarte mare prim-ministru dintr-o tara importanta si cu o cultura politica de la care avem foarte mult de invatat", a spus Ponta, scrieGandul.

Cristian Preda: Anuntul referitor la inghetarea salariilor in 2013 vadeste esecul USL. Intr-un comentariu postat pe blogul sau, europarlamentarul PDL prevesteste inceputul declinului premierului Ponta. "Anuntul premierului referitor la inghetarea salariilor in 2013 vadeste esecul politicii USL. De acum va incepe declinul lui dr. Ponta", scrie Preda. El face mai multe "observatii despre situatia politica", intr-una din acestea aratand ca europarlamentarul PSD Catalin Ivan isi concentreaza "tirul" asupra femeilor din politica. "Monica Macovei si Elena Basescu sunt tinte saptamanale ale jignirilor si insultelor, rostite cu o voiosie acra, de ipochimen. Sa fie asta optiunea majoritara in grupul socialist romanesc din Parlamentul European, in organizatia PSD din sectorul 1 sau in intregul partid condus de V. Ponta?", intreaba europarlamentarul PDL, anuntaEVZ.