Ponta: Scandalul de plagiat mi-a lasat o cicatrice. A fost o lupta politica. Intr-un interviu acordat coditianului german Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), premierul Victor Ponta a spus ca plagiatul de care a fost acuzat i-a adus prejudicii mari de imagine si ca, in urma acestui scandal, a ramas cu o "cicatrice politica". Intrebat de jurnalistul FAZ cum face fata acuzatiei de plagiat a 113 pagini din teza sa de doctorat, Ponta a spus ca scandalul i-a adus prejudicii de imagine pe scena politica. "Din punct de vedere juridic lucrurile au fost clarificate, din punct de vedere politic acest scandal mi-a adus prejudicii. Acesta (scandalul n. red.) a aparut in marile momente de tensiune dintre mine si Basescu. Fiecare politician trebuie sa traiasca cu cicatrice", a declarat Ponta pentru FAZ, scrie Romania libera.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Dilema traseismului politic. Un amendament care isi propune sa elimine traseismul politic a fost respins in Comisia de revizuire a Constitutiei, cu ajutorul voturilor PSD si PDL. Subiectul este mai complicat decat pare. Dintre toate proastele moravuri ale politicii romanesti, putine sunt mai detestate decat traseismul politic. Cu vreo 10 ani in urma, subiectul se acutizase mai ales la nivelul administratiilor locale si fusese abordat critic si in rapoartele Comisiei Europene. Opozitia (PD si PNL) preluase mesajul in campania electorala si promitea sa puna capat acestor practici, scrie Deutsche Welle.

Viorel Hrebenciuc apare in dosarul Valiza: "Gigi, ati luat legatura cu aia de la U? Bravo, bravo!". Rechizitoriul din dosarul Valiza arata ca Gigi Becali l-a contactat pe Viorel Hrebenciuc, inainte de meciul dintre U Cluj si CFR Cluj, asigurandu-l ca totul este aranjat si ca jucatorii de la U Cluj au aflat ca vor primi bani daca incurca pe CFR. "VIOREL: Da... voi ati luat legatura cu aia de la U.? BECALI GEORGE: Auzi, pai auzi? VIOREL: A, bravo atunci! BECALI GEORGE: Luat... am luat... Pai ce, pai ce! VIOREL: Bravo, bravo! Deci asta vroiam sa-ti spun ca... BECALI GEORGE: Pai am luat legatura si cu jucatori si cu toata lumea si cu antrenori si cu, cu tot, toata lumea!", scrie Gandul.

Crin Antonescu: "Daca Basescu nu promulga legea referendumului, i-o trimitem in aceeasi forma". Presedintele Senatului, Crin Antonescu, afirma ca Parlamentul nu va reveni asupra deciziei privind reducerea pragului la referendum, punctand ca presedintele Traian Basescu are dreptul constitutional sa retrimita proiectul legislativului daca decide in acest sens. "Este dreptul domniei sale sa retrimita la Parlament proiectul). Parlamentul, pot sa va spun, nu va reveni asupra acestei decizii si vom strabate calendarul pe care legea, Constitutia, il impune. Cu posibile intarzieri", a declarat Antonescu, potrivit Adevarul.

Frunza lui Udrea, canibalizata de Dracula. Ce spune Grapini despre brandul de tara. Brandul turistic al Romaniei, desi a fost achizitionat cu multi bani, nu si-a atins scopul si nu a devenit cunoscut in lume, pe cand Dracula s-a intiparit mult mai mult in mintea strainilor, a declarat luni, dupa o conferinta Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM si Turism. "Brandul sectorial de turism a fost achizitionat cu niste bani, si nu putini. El nu mai poate fi schimbat. Brandul nu si-a atins scopul si eu va spun acum din ultimele sase luni, cat am umblat prin alte tari. Toate intrebarile care mi s-au pus au fost de ce acest brand. E un bun cumparat, nu-l putem arunca la cos, dar cu banii pe care ii mai avem acum pe promovare sa facem branduri subsectoriale", a spus Grapini, potrivit Romania libera.

Remus Cernea catre Antonescu: "Va astept semnatura pe legea privind parteneriatul civil". Deputatul Remus Cernea i-a cerut luni presedintelui PNL, Crin Antonescu, in cadrul dezbaterilor din Comisia de revizuire a Constitutiei, semnatura asupra proiectului de lege pe care il va initia pentru reglementarea parteneriatului civil intre persoane de acelasi sex. Deputatul i-a spus lui Antonescu: "Va astept semnatura pe legea privind parteneriatul civil". "Eu nu-mi iau decat ingaduinta, cu permisiunea colegilor, sa exprim si bucuria PSD de a va vedea aici printre noi", i-a replicat liderul PNL, potrivit Gandul.