Ambasadorul român în Muntenegru, rechemat în ţară. L-a contrazis pe Ponta. Mihail Florovici, ambasadorul României în Muntenegru, a fost rechemat la Bucureşti, la o zi după ce a contrazis o declaraţie a premierului Victor Ponta, în privinţa decedaţilor din accidentul din Muntenegru care fuseseră identificaţi, informează Realitatea.net. Mandatul ambasadorului român în Muntenegru expirase, iar miercuri seară acesta a fost rechemat la Bucureşti. Mihail Florovici, diplomat şi profesor universitar român, este ambasadorul României în Muntenegru din 2006. Ambasadorul României în Muntenegru s-a aflat de la început alături de răniţii care au fost transportaţi la spitalul din Podgorice, după tragicul accident din Muntenegru, unde 18 români şi-au pierdut viaţa şi alţi 29 au fost răniţi, scrieRomania Libera.

POLITIC SHOWFoto: Hotnews

Corneliu Vadim Tudor, reclamat la SRI si SIE de liderul filialei PRM Neamt. Fost sef al Securitatii Neamt, Dumitru Badea afirma ca le-a cerut sefilor celor doua servicii secrete sa ia atitudine fata de Corneliu Vadim Tudor in conditiile in care exista si persoane care cred ceea ce afirma acesta. "De cativa ani buni, dar mai intens in ultima perioada, de cand un grup masiv de filiale judetene ale PRM, nemaiacceptand abuzurile si comportamentul penibil al numitului Corneliu Vadim Tudor, l-au dat jos de pe soclul pe care nu-l mai merita, acesta induce in opinia publica faptul ca ar stapani serviciile de informatii ale Romaniei, care i-ar furniza informatii de prima mana. Afirmatiile sale referitoare la astfel de 'note' pe care le primeste de la Serviciile Speciale sunt tratate cu discernamant si 'ingaduinta' de marea majoritate a cetatenilor. Si totusi sunt persoane care dau crezare unor date pe care, cu talentul sau pamfletar recunoscut, le face sa para verosimile punand intr-o lumina nefavorabila si prejudiciind imaginea acestor institutii, ca organe ale statului neimplicate politic", a declarat, pentru Agerpres, Dumitru Badea, presedintele PRM Neamt, anuntaEVZ.

Buga, avizat de Parlament pentru ambasada din SUA. Diplomatul Iulian Buga a fost avizat de comisiile de politica externa din Parlament pentru postul de ambasador al Romaniei in Statele Unite ale Americii. Numele lui Buga, fost secretar de stat in guvernarea Tariceanu si ambasador la Dublin, a fost convenit de MAE cu presedintele Traian Basescu in ciuda faptului ca seful statului a refuzat in 2007 numirea diplomatului in aceeasi ambasada. "Este un ambasador cu foarte multa experienta. A raspuns atat la chestiuni legate de Visa Waiver, cat si de parteneriatul strategic cu toate componentele lui sau e problemele legate de diaspora. Nu pot spune ca de dansul va depinde ridicarea vizelor, dar cred ca, prin experienta pe care o are, poate face lobby in acest sens", a explicat pentru gandul Petru Filip, presedintele comisiei de politica externa din Senat, dupa audierea care nu a fost anuntata public, informeazaGandul.

Sesiunea extraordinara in Parlament, luni si marti. Alesii vor dezbate Codul penal. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat miercuri ca acest for legislativ va fi convocat in sesiune extraordinara saptamana viitoare, luni si marti, pentru a dezbate proiectul legislativ privind aplicarea Codului de procedura penala. "Am convenit cu liderii gruprurilor parlamentare ca presedntele Comisiei juridice va continua sa discute pe poiectul de lege de aplicare a Legii 135 incercand sa gaseasca un consens in cadrul grupruilor politice parlamentare. Convocam sedinta extraordinara luni si marti, fara declaratii politce, doar pentru acest proiect de lege", a spus Zgonea. El a precizat ca luni la ora 13.30 va fi convocvat Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, scrieAdevarul.

Dovada de 22 de milioane de lei ca Parlamentul promis de Ponta nu exista. Camera Deputatilor are un deficit de cheltuieli de personal de 13 milioane de lei, iar Senatul de noua milioane de lei. Ambele institutii vor cere bani de la Guvern la rectificarea bugetara, dupa ce nu au reusit sa scada cheltuielile prin aprobarea unui nou Statut al parlamentarilor. Dupa ce premierul Ponta a promis ca noul Legislativ va cheltui aceeasi suma cu cel precedent, chiar daca numarul parlamentarilor a crescut, majoritatea USL a trecut la modificarea Statutului deputatilor si senatorilor. Principalele economii urmau sa provina din reducerea sumelor decontate pentru cazarea parlamentarilor din afara Bucurestiului la 4.000 de lei pe luna, fata de 7.500 de lei. Noul statut prevedea, de asemenea, reducerea cotei de benzina sau a numarului de calatorii efectuate cu avionul. Insa, parlamentarii au modificat si prevederile in materie de ridicare a imunitatii. Astfel, parlamentarii au solicitat ca Ministerul Justitiei sa le trimita si "probele relevante" pentru care se solicita o astfel de masura, anuntaRomania Libera.