Gafa "tehnica" la Cotroceni: Basescu si-a transmis public mesajul de Ziua Imnului cu o luna mai devreme, titreaza gandul.info. "La multi ani!", le-a urat presedintele Traian Basescu romanilor in aceasta dimineata, in "ziua de 29 iunie, cand toti sarbatoresc Imnul National". Potrivit legii, din 1998, Ziua Imnului se sarbatoreste insa pe 29 iulie. Cateva minute mai tarziu, Administratia Prezidentiala a transmis o erata, aratand ca a fost vorba de "o eroare tehnica".

PoliticaFoto: Colaj foto

Scandal in PNTCD. Vasile Lupu: "L-am exclus din partid pe Aurelian Pavelescu". Liderul taranist Vasile Lupu a declarat ca liderul PNTCD, Aurelian Pavelescu, a fost exclus din partid, printr-o decizie luata de Biroul National de Conducere, care s-a intrunit, astazi, la Iasi. In replica, Aurelian Pavelescu spune ca el a fost reconfirmat in functia de presedinte al PNTCD in luna aprilie a acestui an, iar Vasile Lupu a fost exclus de mult timp din partid, scrie evz.ro.

Baroni contra ANI: va pierde Romania? - se intreaba Romania Libera. Intentia Guvernului USL de a modifica prin ordonanta de urgenta regimul incompatibilitatilor pentru alesii locali, asa cum a fost ea anuntata de vicepremierul Liviu Dragnea, ar putea atrage Romaniei noi critici din partea oficialilor europeni, in conditiile in care sute de presedinti de consilii judetene, primari si consilieri ar scapa de supravegherea Agentiei Nationale de Integritate. Beneficiari ar putea fi si alesii locali aflati acum in pericol sa-si piarda mandatul.

Relatia Basescu-Barroso s-a racit, titreaza adevarul.ro. Presedintele Traian Basescu l-a acuzat voalat pe portughezul Jose Barroso, presedintele Comisiei Europene, pentru esecul gazoductului Nabucco. Ratarea proiectului Nabucco a starnit reactia critica a presedintelui Traian Basescu, care a trimis acuze voalate catre Comisia Europeana. Seful statului a declarat ca nu este la varsta "pubertatii politice", ca sa creada "vorbele de consolare" privind conectarea Romaniei la conducta TAP (Trans-Adriatic Pipeline), aleasa in detrimentul Nabucco, pentru aprovizionarea cu gaz extras din Marea Caspica, de la Sah Deniz (Azerbaidjan).

Nastase: Constitutia din 2003, pentru NATO si UE. Fostul premier Adrian Nastase afirma, pe blog, ca revizuirea din 2003 nu a fost facuta pentru el, ci pentru intrarea in UE si NATO, ca PD si PNL au votat in unanimitate legea, iar mandatul prezidential de 5 ani a fost sustinut de PD si PNL, transmite Mediafax, citat de Romania Libera. "Iesind de la o intalnire politica, dintr-o cladire de protocol a sefului statului (ce comentarii s-ar fi facut daca Ion Iliescu si-ar fi permis asa ceva!), Basescu - intrebat despre decizia Curtii Constitutionale referitoare la pragul referendumului pentru revizuirea Constitutiei, a afirmat: ", scrie Nastase.

Miscarea Populara, in cursa pentru europarlamentare. Membrii fondatori ai Fundatiei Miscarea Populara s-au intalnit, pentru prima data, cu liderii filialelor din teritoriu, in prezenta unui invitat special: presedintele Traian Basescu. Dupa doua ore de dezbateri, concluzia a fost clara: infiintarea unui partid care sa participe la alegerile europarlamentare. "Domnul presedinte ni se va alatura". Daca se va infiinta pana anul viitor, noul partid sustinut de Basescu si-a stabilit sa ia minimum 5% la alegerile europene. "5% este o tinta mica. Trebuie sa ne propunem mai mult", a spus Marian Preda, presedintele Fundatiei Miscarea Populara, scrie adevarul.ro.

Surpriza: Antonescu il inlocuieste pe Basescu. Presedintele Traian Basescu l-a trimis pe seful Senatului in Croatia, pentru a-l reprezenta la ceremonia de aderare a acestei tari la UE. Basescu a ramas acasa "nu pentru ca ma duc la vreo nunta, ci pentru ca am treaba". La 1 iulie, "vom lansa raportul Comisiei prezidentiale cu Strategia pentru agricultura pana in anul 2030. Si e o munca de aprope trei ani a peste 20 de oameni dedicati agriculturii si vreau sa pregatesc bine acest moment, pentru ca vom lasa in dezbatere publica timp de 30 de zile, dupa care va deveni definitiva", a spus Basescu, citat de Romania Libera.