Crin Antonescu: Probabilitatea ca referendumul sa aiba loc odata cu prezidentialele, din ce in ce mai mare. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca probabilitatea ca referendumul pentru revizuirea Constitutiei sa fie amanat, devine din ce in ce mai mare. "Asteptam ca la inceputul sesiunii parlamentare sa stabilim un calendar, numai ca acest calendar va trebui racordat la decizia politica, strategica de aceasta data cand supunem proiectul final referendumului. Si, deocamdata, asa cum lucrurile s-au conturat, probabilitatea ca referendumul sa fie amanat dupa anul care se scurge, deci pus undeva, poate chiar cu alegerile prezidentiale, devine din ce in ce mai mare", a spus Antonescu, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

22 de primari argeseni au fost exclusi din PDL dupa vizita lui Traian Basescu in judet. 22 de primari PDL din Arges au fost exclusi din partid si se vor alatura Miscarii Populare. Anuntul a fost facut de Comitetul Director PDL Arges la numai o zi dupa vizita presedintelui Traian Basescu in Arges, potrivit Realitatea TV De asemenea, exista voci care spun ca fostul senator Mircea Andrei va renunta la sefia PDL Arges. Excluderea celor 22 de primari din partid le va asigura insa pastrarea posturilor pe care le ocupa din vara trecuta. Primarii se vor putea inscrie cu usurinta intr-un nou partid, foarte probabil in viitoarea formatiune Miscarea Populara, care activeaza in prezent ca fundatie, dar care a facut demersurile legale pentru a deveni partid politic. Presedintele Traian Basescu s-a aflat sambata la sarbatoarea inchinata lui Sfantul Ilie la Costesti, judetul Arges, anuntaAdevarul.

Coabitarea, încercată de numirea lui Silaghi. Decizia preşedintelui, comunicată de liderul PNL, Crin Antonescu, după discuţia avută cu Traian Băsescu la Palatul Cotroceni, a fost să prelungească interimatul lui Victor Ponta la Ministerul Transporturilor la cele 45 de zile legale, fapt care a stârnit nemulţumirea premierului. Decizia lui Băsescu a fost calificată de Ponta drept ”neserioasă”. După ce l-a acuzat pe preşedinte că ”vrea să îi facă dosar penal”, Ponta a declarat că îi va trimite astăzi preşedintelui propunerea de numire, ceea ce ar duce la un conflict între preşedinte şi premier care ar pune serios la încercare pactul de coabitare semnat de cei doi, informeazaRomania Libera.

CV Tudor a primit votul de incredere al filialelor PRM. Congresul Extraordinar al PRM de ieri a reunit la Bucuresti peste 1.000 de membri de partid din intreaga tara. Dupa ce a fost amenintat cu excluderea, Corneliu Vadim Tudor a cerut un vot de incredere delegatilor veniti in Capitala. La plenara de ieri, ex-presedintele Partidului Romania Mare a primit un vot de incredere din partea delegatilor filialelor locale. In timpul discursului, Vadim Tudor i-a pus la punct chiar pe sustinatorii sai care scandau "Rusine. Jos tradatorul" si le-a cerut sa inceteze cu huiduielile: "Nu suntem la un miting pe stadion, nu suntem in Gara Obor. Va rog foarte mult". Corneliu Vadim Tudor a fost amenintat cu excluderea din PRM de catre membrii Biroului Permanent al partidului care l-au revocat din functia de presedinte, daca va organiza un alt congres de alegeri decat cel programat pe 27 iulie, la Alba Iulia, scrieEVZ.

Ministerul ungar de Externe: "Tinutul Secuiesc este o regiune unitara si indivizibila". Zsolt Nemeth, secretar de stat in cadrul Ministerului ungar de Externe, a declarat duminica ca Tinutul Secuiesc este "o regiune unitara si indivizibila", precizand ca spera ca acest lucru sa fie recunoscut prin proiectul de regionalizare. "Poate ca noul plan de reorganizare administrativa nu ia in calcul acest lucru, insa Tinutul Secuiesc este o regiune unitara si indivizibila. Va veni o vreme cand acest lucru va fi recunoscut prin trasarea liniilor de reorganizare administrativa", a declarat Zsolt Nemeth. Oficialul ungar s-a aflat duminica intr-o vizita oficiala in Romania, pentru inaugurarea unei porti care marcheaza intrarea in Tinutul Secuiesc, ridicata in localitatea Leordeni, anuntaAdevarul.

PDL si USL se cearta din cauza sefiei Politiei Arad. Democrat-liberalii ii acuza pe cei de la PSD si PNL ca vor sa impuna, pe criterii politice, noul comandant al politiei aradene. Functia de sef a Politiei Arad a provocat un adevarat scandal politic in orasul din vestul tarii. Liderul interimar al PDL Arad, Iustin Cionca, a prezentat un interviu pe care l-ar fi dat in presa locala presedintele PNL Arad, Ioan Cristina si deputatul liberal, Mihaita Calimente, prin care acestia din urma ar recunoaste ca, in protocolul PSD-PNL cu privire la negocierea conducerilor institutiilor deconcentrate, a fost inclusa si sefia Inspectoratului de Politie al judetului Arad, informeazaRomania Libera.