Se naste partidul lui Traian Basescu. PDL, in degringolada. Fara forma juridica, inca, si fara lideri cu priza la public, Miscarea Populara si-a intetit campania de racolari din randul democrat-liberalilor nemultumiti de cum conduce Vasile Blaga PDL. Ultima "captura"? Doi fosti parlamentari si 22 de primari din Arges. Potrivit Elenei Udrea, Partidul Miscarea Populara ar urma sa se inregistreze astazi la Tribunal. Anuntul depunerii semnaturilor necesare pentru inregistrarea partidului a fost facut de Elena Udrea la pachet cu cel al instalarii lui Eugen Tomac in fruntea formatiunii pana la organizarea primului congres, scrie Romania libera.

Politic showFoto: Colaj foto

Cine este Eugen Tomac, primul presedinte al Miscarii Populare. Eugen Tomac, deputatul care a demisionat din PDL pentru a deveni presedintele noului partid Miscarea Populara, face parte din categoria tinerilor lansati in politica de Traian Basescu, trecut si prin anturajul fostului premier Emil Boc. Eugen Tomac, originar din localitatea Babele, aflata in sudul Basarabiei, a obtinut scoruri foarte bune, atat la alegerile parlamentare din 2008, cat si la cele din 2012. In octombrie 2008, PDL l-a propus pe Eugen Tomac pentru alegerile parlamentare in Colegiul uninominal 2 pentru diaspora, unde a candidat pentru un fotoliu de deputat, dar a picat la redistribuire, scrie Adevarul.

Victor Ponta: Cred ca presedintelui Basescu ii e foarte frica de ceea ce va spune Omar Hayssam. Premierul Victor Ponta a declarat luni ca presedintelui Traian Basescu ii este frica de ceea ce va spune Omar Hayssam, avand in vedere ca acesta a plecat din tara in timpul mandatului sau. "Eu nu l-am intalnit in viata mea, nu am nicio treaba nici cu Hayssam, nici cu anii in care domnia sa era pe langa politica, pe la toate politicile: si pe la PSD si pe la PDL si pe la toata lumea. Dar sunt foarte relaxat. Din acest motiv, prima data, in urma cu cateva saptamani - cand am vorbit si cu ministrii si cu presedintele de aceasta operatiune - am spus imediat: 'Sigur, haideti sa-l aducem, e condamnat, e foarte bine ca un om condamnat de justitia romana sa vina incoace'. De ce s-a grabit presedintele la 7,40 dimineata sa dea comunicat, de ce tuterii aceia cu care bea dansul cafeaua dimineata s-au repezit sa scrie pe bloguri", a spus Ponta la Antena 3, potrivit Agerpres.

DW: Complicitate patriotica. Romania risca sa se intoarca la situatia incordata de acum 5-6 ani de zile cand presedintele pandea fiecare gest al primului ministru pentru a-l pune in dificultate. Numirea unui nou ministru la transporturi complica mult situatia politica. Presedintele a adoptat fata de candidatul Ovidiu Silaghi o pozitie ambigua, care lasa sa se inteleaga orice. Daca fostul ministru nu ar fi fost in situatia de a parasi guvernul anul trecut pentru a-si clarifica situatia legata de contestarea ANI ar fi fost mai greu pentru presedinte sa sugereze ca are indoieli. De aceea se poate spune ca PNL a oferit pur si simplu presedintelui un argument, scrie Deutsche Welle.

PNL: "Mentinem nominalizarea lui Silaghi la Transporturi". Liberalii prezinta realizarile "ministrului fara bilant". Intr-un comunicat dat publicitatii luni seara, Partidul National Liberal arata ca "mentine propunerea ca Ovidiu Silaghi sa fie numit la conducerea Ministerului Transporturilor", in contextul in care, anterior, seful statului a afirmat ca fostul ministru al Transporturilor nu s-a remarcat cu nimic in perioada in care detinea acest portofoliu (n.r.: in Guvernul Ponta I) si a subliniat ca nu doreste sa ii incredinteze dificila sarcina a privatizarii CFR Marfa, scrie Adevarul.