Liviu Dragnea: Primarii nu trebuie sa aiba studii, functionarii da. "Primarul nu poate sa linga toate hartiile", motiveaza el. Vicepremierul Liviu Dragnea nu sustine ideea introducerii in lege a unui prag minim de studii pentru candidatii la functia de primar. "Nu sutin acest principiu", a declarat Dragnea, conform realitatea.net, "pentru ca eu cred foarte mult in dreptul unei comunitati de a decide care este cel mai gospodar din acea comunitate". Liderul social-democrat este insa de parere ca, spre deosebire de primar, functionarii din primarie trebuie sa fie foarte bine pregatiti. "Trebuie sa avem functionarii bine pregatiti, dar in schimb sa fie si responsabili pentru ca nu este normal. Noi fundamentam din punct de vedere legal niste avize, niste documente, si le punem in fata decidentului care este primar sau presedinte de consiliu, nu el trebuie sa aiba raspunderea pentru ca el nu poate sa linga toate hartiile, zecii de mii de hartii, sa vada daca undeva, intr-un colt, nu este o greseala. Asa ceva nu este in regula", a spus Liviu Dragnea, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Cu ce ochi privesc liderii de dreapta partidul Miscarea Populara. Micile partide de dreapta, Forta Civica si PNTCD, saluta infiintarea noii formatiuni politice girata de presedintele Traian Basescu, Miscarea Populara, pe care o invita la colaborare. PDL a fost singurul partid dreapta care nu s-a aratat la fel de incantat de inscrierea gruparii condusa de deputatul Eugen Tomac, fost membru PDL. Marti, Miscarea Populara (PMP) si-a anuntat inscrierea ca formatiune politica la tribunal. Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu si presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, s-au grabit sa-i ureze bun venit noii tabere conduse pana la primul Congres din toamna de catre deputatul Eugen Tomac, anuntaAdevarul.

Ce parere au romanii despre Guvern si Parlament. Peste doua treimi (69%) din romani nu au incredere in Guvern, in timp ce pentru Parlament nivelul de neincredere este de 75%, potrivit unui sondaj Eurobarometru realizat in luna mai 2013. Premierul spune ca are totusi motive sa considere aceste rezultate pozitive. Potrivit sondajului, doar 26% din romani afirma ca au incredere in Guvern, in timp ce 5% nu au oferit un raspuns. De asemenea, doar 16% au incredere in Parlamentul de la Bucuresti. Practic, Guvernul Ponta isi pastreaza cota de incredere cu care si-a inceput mandatul. In mai anul trecut, cota de incredere in Executiv era de 27%, iar in noiembrie 2012 era de 20%. Comparativ cu anii trecuti, datele arata o dublare a increderii in Guvern: de la 13%, in mai 2011, la 26% in mai 2013. Tocmai in aceasta cheie a citit sondajul si premierul Victor Ponta, care, dupa o grila proprie de calcul, a ajuns la concluzia ca masurile Guvernului ar beneficia de un sprijin masiv al populatiei, informeazaRomania Libera.

Patru pe un loc la sefia TSD. Fina premierului, un cantaret, un crescator de vipere si un fost olimpic la fizica vor sa ocupe locul lasat liber de Nicolae Banicioiu. Competitie acerba pentru functia de presedinte al Tineretului Social-Democrat (TSD), loc care va fi lasat liber in toamna de Nicolae Banicioiu, ministrul Tineretului si Sportului. Ioana Pop intra in competitie cu prima sansa. Aceasta este vicepresedinte al CNCD, unde lucreaza din 2010. A fost cadru didactic, apoi secretar de stat in Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul, in guvernul PSD-PDL, cand ministru era Victor Ponta, si ulterior consilier la cabinetul presedintelui Senatului, Mircea Geoana. "TSD - Radem, glumim dar ne organizam" sau "TSD - Crestem impreuna" sunt doua dintre devizele cu care blonda pesedista a declansat deja campania, pe Facebook. Nici adversarii nu sunt uitati. "Tu pe cine ai paria? Trei juveti sau..." isi intreaba ea sustinatorii. Un atu al Ioanei Pop este faptul ca este fina de cununie a lui Victor Ponta, scrieEVZ.

Eugen Tomac ii cere premierului sa-l demita pe ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. Presedintele intermiar al Partidului Miscarea Populara (PMP), Eugen Tomac, ii cere premierului Victor Ponta sa-l demita pe ministrul Fondurilor Europene, Eugen Orlando Teodorovici, deoarece este pe cale sa rateze "tinta de absorbtie a 39,9 mld.euro fonduri europene". "Presedintele interimar al Partidului Miscarea Populara, Eugen Tomac, ii cere domnului Victor Ponta, Premierul Romaniei, sa-l demita pentru grave prejudicii aduse demnitatii Romaniei pe Orlando Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, care prin incompetenta grosolana este pe cale sa rateze tinta de absorbtie a 39.9 mld euro, fonduri europene din care 21.8 mld euro fonduri structurale si de coeziune", potrivit unui comunicat de presa al Partidului Miscarea Populara transmis Mediafax. Potrivit lui Tomac, in acest moment Romania risca sa intarzie cu un an procesul de absorbtie si sa nu poata folosi aceste fonduri europene mai devreme de luna decembrie a anului 2014, anuntaAdevarul.