Elena Basescu, atac la Stolojan: "Si-a facut partid racoland oameni din PNL". Europarlamentarul PDL, Elena Basescu, sare in apararea Partidului Miscarea Populara si il critica pe colegul sau din Parlamentul European, Theodor Stolojan, precizand ca este o ironie ca tocmai europarlamentarul sa se opuna racolarilor din PDL. "Ce ironie! Sa se opuna racolarilor tocmai colegul meu din PDL, domnul Stolojan, care si-a facut partid (PLD) racoland masiv oameni din PNL", a scris Elena Basescu pe pagina personala de Facebook. Comentariul europarlamentarului PDL, Elena Basescu, vine in contextul in care colegul sau, Theodor Stolojan, a afirmat ca Partidul Miscarea Populara nu ar trebui sa ia oameni din PDL, scrieAdevarul.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Cum (nu) coabiteaza Victor Ponta. Premierul arata cu degetul spre Cotroceni de fiecare data cand intre el si presedinte intervine o neintelegere, acuzand incalcarea pactului. O analiza a EVZ arata ca Ponta a incalcat de multe ori acordul. Nu eu, ci Traian Basescu nu a respectat acordul de coabitare. Asta sustinea premierul Victor Ponta, miercuri, aratand cu degetul spre Cotroceni. "Domnia sa nu l-a mai respectat si, ma rog, nu ar fi nici prima si nici ultima data cand nu isi respecta un cuvant dat", declara Ponta. O privire analitica in curtea proprie i-ar arata insa premierului ca se face vinovat din plin de ceea ce ii reproseaza presedintelui. In repetate randuri, Ponta a incalcat principiul conform caruia trebuie sa respecte institutiile fundamentale ale statului. S-a incapatanat sa-l tina pe Relu Fenechiu in Guvern, desi acesta avea probleme cu Justitia. Mai mult, cu doar cateva ore inainte ca magistratii de la Inalta Curte sa se pronunte in dosarul de coruptie al lui Fenechiu, Ponta declara public: "O sa vorbesc cu dansul, sper sa fie achitat". Apoi a insistat ca Ovidiu Silaghi, propus de liberali in locul lui Fenechiu, sa fie numit la Transporturi desi acesta avea o problema cu ANI care nu fusese pe deplin lamurita, anuntaEVZ.

Flutur va face lobby in Parlament pentru o regiune cu capitala in Suceava. Reprezentanti ai partidelor politice, minoritatilor nationale si organizatiilor neguvernamentale au votat, joi, un Apel pentru sustinerea infiintarii a unei a doua regiuni in Nord-Estul Romaniei, iar senatorul PDL Gheorghe Flutur a fost desemnat sa faca lobby in acest sens in Parlament, informeaza Mediafax. In cadrul unei dezbateri la care au participat parlamentari, consilieri judeteni, reprezentanti ai minoritatilor nationale si organizatiilor neguvernamentale s-a adoptat un Apel privind infiintarea unei a doua regiuni in Nord Estul Romaniei, textul apelului fiind convenit de grupurile politice din Consiliul Judetean Suceava, informeazaRomania Libera.

Ion Iliescu: "Pe Basescu nu il duce mintea". Fostul sef al statului, Ion Iliescu, crede ca atacul presedintelui Traian Basescu asupra Gubvernului are legatura cu lansarea Partidului Miscarea Populara, dar ca "nu-l duce mintea" sa-si regandeasca actiunile din pozitia de sef al statului. "Functia de presedinte al tarii este mandatul esential pe care il exercita si ar trebui sa se raporteze la el si de acolo sa-si regandeasca toate actiunile, dar nu il duce minte", afirma fostul presedinte, citat de Ring. Intrebat de ce crede ca Traian Basescu a inceput sa-l atace din nou pe Victor Ponta, fostul presedinte Ion Iliescu spune ca Basescu nu are un comportament consecvent. "Asta este el. Nu vreau sa spun mai multe despre calitatile sale intelectuale. Din pacate pentru noi, sta in pozitia in care se afla, de presedinte al tarii. [...] nu e un om care sa fie obisnuit cu munca asupra cartii si sa citeasca prea mult. Se da scamator si face figuratie, altminteri, neserios", a mai adaugat Iliescu, scrieAdevarul.

PDL isi va prezenta guvernul alternativa in toamna. Plus: Ce tanar actor s-a inscris la democrat-liberali. PDL isi va prezenta "guvernul alternativa" la toamna, cel mai probabil in luna septembrie, din aceasta structura urmand sa faca parte atat oameni vechi, cu expertiza, cat si oameni noi, specialisti care vin in formatiunea democrat-liberala din afara politicii, a declarat vicepresedintele PDL Sulfina Barbu. ''Guvernul alternativa, conform regulamentului pe care l-am si aprobat, va fi lansat in aceasta toamna, probabil in cursul lunii septembrie. Deja se lucreaza. Domnul prim-vicepresedinte Catalin Predoiu este cel care coordoneaza aceasta activitate. Cu siguranta se vor regasi in aceasta structura si oameni vechi, cu expertiza si oameni noi, care vin din afara politicii, cu expertiza profesionala. Este lucrul pe care ni l-am asumat si la momentul oportun vom anunta structura guvernului alternativa', a afirmat vicepresedintele PDL, anuntaEVZ.

Un parlamentar ne costa zece salarii medii. Banii pe care statul ii aloca lunar pentru intretinerea unui ales ar ajunge pentru plata a zece angajati care castiga un salariu mediu pe economie. Suma pe care cei 583 de alesi din Parlamentul obez au reusit sa o cheltuiasca in prima sesiune parlamentara a legislaturii 2012-2016 se ridica la aproximativ 58 de milioane de lei. Cu acesti bani ar putea trai lunar in Romania 20 de bugetari, care castiga salariul minim pe economie, sau zece angajati care sunt remunerati cu salariul mediu: 1.611 de lei. Sumele de care parlamentarii beneficiaza lunar pentru desfasurarea propice a activitatii de alesi ai neamului sunt substantiale. Pe langa indemnizatie, fiecarui deputat si senator ii revin prin lege sume forfetare in care intra cazarea, deplasarile si abonamentele telefonice, informeazaAdevarul.