Paleologu, Falca, Udrea, pe lista neagra a PDL. Conducerea PDL este pusa pe harta si ameninta ca la Colegiul Director al PDL, care se va desfasura pe 17 august la Baia Mare, va lua masuri impotriva celor suspectati de colaborare cu Miscarea Populara. "Lucrurile le vom clarifica destul de repede", a declarat, luni, presedintele PDL, Vasile Blaga. Subiectul a fost discutat in cadrul sedintei de luni a Biroului Politic National al PDL. Conform surselor EVZ, singurii care au avut o pozitie mai moderata au fost primvicepresedintele PDL Catalin Predoiu si vicepresedintele Ioan Oltean, ce au sustinut ideea dialogului cu Miscarea Populara si parteneriatul cu Traian Basescu. Discursul impaciuitor al celor doi nu si-a gasit ecou printre ceilalti membri ai conducerii partidului. Ca urmare, conducerea PDL a cerut ca listele de semnaturi pentru infiintarea Partidului Miscarea Populara sa fie verificate si ca liderii democratliberali din teritoriu care au sprijinit PMP in strangerea de semnaturi sa fie sanctionati, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Femeile din politica, solidare cu Corina Cretu. Andreea Paul: "Femeile sunt aspru criticate, iar aceeasi fapta, in cazul unui barbat, este apreciata". Elena Udrea, deputat PDL, a sarit prima s-o apere pe Corina Cretu, in scandalul presupusei idile a europarlamentarei PSD cu Colin Powell, fost secretar de stat al SUA. Si alte femei din politica si-au exprimat sustinere Primul mesaj de sustinere pentru Corina Cretu a venit din partea Opozitiei, prin vocea deputatului PDL Elena Udrea. Intr-o postare pe blogul ziarului "Adevarul", Udrea isi declara solidaritatea totala fata de eurodeputatul PSD, a carei corespondenta intima cu Colin Powell, fost secretar de stat al SUA, a fost data publicitatii de un hacker.

Corneliu Vadim Tudor contesta excluderea sa din PRM. Corneliu Vadim Tudor contesta excluderea sa din PRM si a prezentat Tribunalului Bucuresti mai multe documente pentru a putea reveni in partid, informeaza b1.ro. "I-am bagat de patru ori in Parlamentul Romaniei si o data in Parlamentul European, ce ar trebui sa mai fac eu? Nu sunt omul orchestra. Am facut cat era arhisuficient sa fac. Nu are nimeni dreptul moral sa-l acuze pe Vadim Tudor. Ce am facut eu in Romania nu a facut niciun partid. Am tinut sus steagul national si daca nu mergem in Tansilvania cu pasaport asta e in primul rand datorita mie", a declarat Vadim la Tribunalul Bucuresti. "Sa le crape obrazul de rusine acelor derbedei care indraznesc sa ma critice pe mine. Daca am gresit, am gresit de partea tarii, nu impotriva tarii", a precizat fostul presedinte al PRM, informeazaRomania Libera.

Lazaroiu: Fundatia Miscarea Populara va veghea ca PMP sa nu devieze de la program. Fundatia "Miscarea Populara" va veghea pentru ca Partidul Miscarea Populara sa nu devieze de la programul stabilit, a declarat, marti, la Botosani, consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu, membru- fondator al fundatiei. De asemenea, el a subliniat ca fundatia "va juca un rol in selectia resurselor umane pentru partid". "Asta nu inseamna ca partidul nu o sa mai aiba alegeri si ca noi le punem oamenii in functii. Nici vorba. Dimpotriva, partidul va organiza alegeri in interior pentru toate candidaturile posibile, si pentru europarlamentare. Candidatii trebuie sa fie hotarati prin votul membrilor", a adaugat Sebastian Lazaroiu. Consilierul Lazaroiu a admis ca fundatia va fi "un refugiu pentru oameni care nu vor sa fie in bataia pustii". La randul sau, presedintele fundatiei, Marian Preda, sustine ca organizatia pe care o conduce va elabora politici publice si va fi "sursa de expertiza" pentru PMP, scrieEVZ.

Mircea Geoana: "Regionalizarea este un subiect de interes national, la constructia caruia trebuie sa contribuim cu totii". Senatorul PSD Mircea Geoana considera proiectul de regionalizare un subiect de interes national pentru Romania, la constructia careia trebuie sa contribuim cu totii, precizand ca atacurile din ultima perioada nu fac bine Romaniei. "Atacurile din ultima perioada la adresa procesului de regionalizare nu fac bine Romaniei. Cei care vorbesc despre amanarea regionalizarii cu 10 ani, pana in 2022, sau cei care critica de pe margine, asa cum procedeaza presedintele Traian Basescu, uita ca regionalizarea nu este subiectul USL, al PSD, al PNL sau al presedintelui. Regionalizarea este un subiect de interes national pentru Romania, la constructia caruia trebuie sa contribuim cu totii", se arata intr-un comunicat de presa transmis, Agerpres. Seneatorul PSD crede ca atacurile venite din partea presedintelui nu fac altceva decat sa pericliteze procesul de regionalizare, anuntaAdevarul.