Vasile Blaga, tratat cu dispret de primarii din Arges. Doar 2 din 22 de edili au mers la intalnirea cu seful PDL. Presedintele PDL Vasile Blaga a fost lasat cu ochii in soare de cei 22 de primari exclusi din partid de fostul presedinte al PDL Arges, Mircea Andrei. Astfel, doar 2 dintre ei au mers la intalnirea cu seful PDL, restul preferand sa mearga la o bere cu Mircea Andrei. Acestia au spus ca nu vor sa faca parte din PDL, unii din ei argumentand ca partidul nu mai este unul democratic. "Nu mai putem reprezenta acest partid, nu mai e democratie, nu mai e un partid democrat, e un partid in care se stabileste de sus in jos. PDL-ul la Arges va avea un nivel de care nu cred ca va face cinste", a spus Ion Dumitrache, primar Poiana Lacului. In acest timp, douazeci dintre primarii exclusi s-au intalnit cu Mircea Andrei, cel care i-a exclus din partid, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Geoana: "Scandalul CFR Marfa, provocat de presedinte, este un circ ieftin. Nu suntem in campanie electorala". Senatorul PSD Mircea Geoana sustine ca scandalul CFR Marfa, "provocat fara sens de atacurile presedintelui", nu aduce niciun beneficiu romanilor, ci este "un circ ieftin ce genereaza nervi si o periculoasa alunecare inspre instabilitate". "Anul 2013 nu este unul electoral", insista Geoana. "De pe urma scandalului CFR Marfa, provocat fara sens de atacurile presedintelui, singurul lucru pe care il "castiga" romanii este un circ ieftin, ce genereaza nervi si o periculoasa alunecare inspre instabilitate politica, ceea ce poate afecta direct, in sens negativ, economia, locurile de munca si salariile", arata senatorul social-democrat, intr-un comunicat de presa remis Agerpres. Totodata, Geoana critica declaratiile facute de fostul premier Calin Popescu Tariceanu, care le-a cerut liberalilor sa ia atitudine fata de masurile economice ale Guvernului, anuntaAdevarul.

Ce efecte pot avea amanarea Constitutiei si a regionalizarii. Presedintele PNL Crin Antonescu a anuntat ca revizuirea Constitutiei si introducerea regionalizarii se amana pentru anul viitor. "Ele nu sunt in aer, sunt amanate. E o amanare regretabila. Noi ne-am fi dorit mai devreme sa facem aceste lucruri, mai ales regionalizare", a afirmat Crin Antonescu. Liderul liberal a sustinut ca USL nu ar fi amanat aceste proiecte daca nu ar fi aparut decizia Curtii Constitutionale, care accespta reducerea pragului la referendum de la 50% la 30% abia peste un an de zile. "Pur si simplu o Curte Constitutionala in care Traian Basescu are, in continuare, o majoritate a decis in mod aberant ca legea referendumului in noua ei forma este constitutionala, dar nu se poate aplica decat peste un an. Nu ne putem asigura riscul de a anula aceste proiecte in conditiile in care 50% plus unu dintre cetatenii Romaniei de pe toata planeta nu s-ar prezenta la vot", a fost explicatia lui Crin Antonescu, informeazaRomania Libera.

Catalin Predoiu: Ponta mi-a propus sa raman ministru imediat dupa ce a devenit premier. Fostul ministru al Justitiei a povestit, miercuri seara, la Realitatea TV, ce i-a spus premierul Victor Ponta imediat dupa caderea Guvernului Mihai Razvan Ungureanu. "Dupa anuntare motiunii, premierul m-a abordat, eram inca in sala, si mi-a spus ca vrea sa raman in Guvern. Si eu i-am spus ca nu cred ca se pune problema si, in orice caz, e prea devreme sa discutam un astfel de subiect. Poate era instinctul de a-si gasi deja puncte de sprijin in guvern. A mai fost ministru inainte si stie ca unul din punctele de sprijin ale premierului e ministrul Justitiei. Fara un ministru al Justitiei care sa iti acopere spatele e foarte dificil ca premier", a explicat Catalin Predoiu. Fostul ministru a mai precizat ca nu ar fi putut lucra bine cu Victor Ponta: "Ar fi fost nepotrivit sa accept. Am transmis prin alti colegi din PSD ca nu sunt interesat. Ar fi fost delicat. Dincolo de toate, nu cred ca puteam sa lucrez. Ceea ce a urmat mi-a demonstrat ca am luat decizia corecta", scrieEVZ.

Radu Zlati (PNL): "Crin Antonescu va fi un presedinte jucator". Deputatul PNL Radu Zlati scrie, pe blogul personal, ca interventia de marti seara a lui Crin Antonescu dovedeste ca acesta va fi un "presedinte jucator, dar nu unul care sa faca pe durul pe la coltul blocului". Fost consilier prezidential al lui Antonescu in mandatul de interimar al acestuia, Zlati crede ca declaratiile facute de liderul liberal anunta o "rebranduire a marcii politice Crin Antonescu". Comentand interventia presedintelui PNL, deputatul liberal arata ca "interventiile lui Crin Antonescu nu au adus elemente noi in ce priveste pozitia si atitudinea" acestuia. "Concluzia mea", scrie el, "este aceea ca Antonescu incepe a-si cladi, incetul cu incetul, statura unui prezidentiabil mai conform cu asteptarile electoratului pe care il are in vedere. Si care nu se suprapune intru totul cu electoratul care a zis DA in iulie 2012", anuntaAdevarul.