Ponta vrea sa taie prin ordonanta pensiile tortionarilor. "Daca am un suport juridic de la Parchet, nu astept o hotarare judecatoreasca. Imi asum riscul". Premierul Victor Ponta sustine ca isi va asuma taierea, prin ordonanta de urgenta, a pensiilor tortionarilor din inchisorile comuniste, singura conditie fiind ca Parchetul General sa-i ofere "un minim suport juridic". "Ceea ce face Parchetul, reluand dosarele, e foarte bine. In masura in care, pe baza unor constatari ale Parchetului, pot sa intervin legislativ, imediat, prin ordonanta de urgenta, o sa reglementez acest lucru", scrie Gandul. Ponta: Ministrul Justitiei are pregatit proiect care anuleaza pensiile magistratilor condamnati pentru coruptie. Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, are pregatit un proiect de lege prin care se anuleaza pensiile de serviciu ale magistratilor condamnati definitiv pentru fapte de coruptie, a mai anuntat premierul Victor Ponta, potrivit Adevarul.

Politic showFoto: Colaj foto

Avertismentul lui Tariceanu: "Eu si alti colegi nu putem privi cu indiferenta astfel de masuri inepte". Dupa ce presedintele PNL, Crin Antonescu, a calificat drept "somnambulice" criticile unor liberali la adresa majorarii impozitelor, fostul premier Calin Popescu Tariceanu a avertizat ca PNL este cel care va deconta aceste masuri. "Oamenii asteapta de la noi locuri de munca si nu noi impozite si taxe. Partidul care va deconta aceste masuri va fi sigur PNL si nu PSD. Eu si alti colegi nu suntem dispusi si nu putem privi cu indiferenta astfel de masuri inepte", a spus fostul premier la Realitatea TV, potrivit EVZ.

Cum se va replia USL dupa dezvaluirile sefului ANI? Aproape cu fiecare zi ce trece, "tabara" alesilor locali mai inregistreaza cate o victima in razboiul incompatibilitatilor dus cu Agentia Nationala de Integritate. Totusi, potrivit sefului ANI, Horia Georgescu, nu ar fi nici pe departe vorba de circa 1.200 de alesi locali incompatibili, asa cum au avansat social-liberalii, pentru a pune presiune pe Guvern, ca sa le fie rezolvate problemele prin ordonanta de urgenta. O doua cale de atac impotriva ANI se construieste in Parlament, scrie Romania libera.

Raportul lui Crin Antonescu despre starea natiunii. Liderul liberal Crin Antonescu se pregateste intens pentru a-si lua in serios rolul de prezidentiabil la alegerile din 2014. Crin Antonescu va sustine la sfarsitul lunii august un discurs despre starea natiunii, sustin surse politice din interiorul PNL pentru "Adevarul" . Inspirat din practica anglo-saxona, un astfel de discurs ar trebui sa fie sustinut anual doar de presedintele in functie al tarii. Desi mai sunt 15 luni pana la alegerile prezidentiale, candidatul USL, Crin Antonescu, va incepe in forta campania de strangere de voturi la sfarsitul acestei luni, lansand totodata si o schita de platforma program pentru prezidentialele din 2014, scrie Adevarul.

MRU va deschide lista Aliantei DA pentru europarlamentare. Liderul Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat ca Alianta Dreptate si Adevar, formata din FC si PNTCD, va avea liste comune la europarlamentare, iar el ar putea fi cap de lista. Mihai Razvan Ungureanu a spus, intr-o conferinta de presa, ca aceasta este varianta care se discuta in interiorul aliantei. "Exista o discutie in partid daca in calitate de presedinte al partidului ar trebui sau nu sa deschid lista la europarlamentare, urmand ca dupa vot sa ma retrag facand loc celui care se afla pe locul secund", a adaugat Ungureanu, scrie EVZ.

Ce au de rezolvat liderii USL dupa vacanta. Premierul Victor Ponta si presedintele PNL, Crin Antonescu, s-au intalnit, ieri, la sediul PNL pentru a incerca sa analizeze problemele tot mai numeroase din cadrul USL, care s-au acumulat in absenta lor. Victor Ponta si-a incheiat, ieri, concediul iar Crin Antonescu se apropie de finalul vacantei. Intre timp, tensiunile din interiorul USL s-au acumulat. In mai multe judete, liderii locali se acuza reciproc de tradare sau se cearta impartirea functiilor. In Ilfov, Alba, Botosani, Dambovita, fie PNL, fie PSD s-au aliat pe plan local PDL, impotriva partenerilor de alianta, scrie Romania libera.