Verdict The Guardian: Ponta, alaturi de Orban si Putin, printre dictatorii Europei de Est. O noua generatie de autocrati se ridica in Europa Rasariteana, punand la incercare tinerele democratii din fostul spatiu de influenta sovietica. Printre acestia, ziarul britanic The Guardian il enumera, intr-un articol consacrat in buna masura sefului executivului de la Budapesta, Viktor Orban, si pe premierul roman Victor Ponta, acestuia din urma descriindu- i caracteristicile de autocrat astfel: "In Romania, anul trecut, premierul Victor Ponta a incercat ceea ce a fost in larga masura considerata a fi o lovitura de stat constitutionala esuata cu scopul de a-si inlatura rivalul politic si dusmanul, presedintele Traian Basescu. A dat gres" scrie publicatia citata. Exemplul Romaniei este dat intr-o insiruire de turbulente politice generate in estul Europei de protagonisti precum Viktor Orban, Milos Zeman, noul presedinte ceh, Vladimir Putin, liderul de la Kremlin, si, in afara spatiului geografic mentionat, Recep Tayyip Erdogan, premierul turc, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Lazaroiu: "Antonescu oscileaza intre a fi ridicol sau absent, e o povara pentru partid". Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu sustine ca liderul PNL, Crin Antonescu, a devenit "o povara" pentru formatiunea pe care o conduce si crede ca acesta "nu mai e privit de ceva timp ca prezidentiabil". Intr-un text publicat pe contul sau de Facebook, Lazaroiu afirma ca, dupa mandatul de presedinte interimar din 2012, "Antonescu si-a inceput lungul drum al pierderii de popularitate". "De atunci nu si-a mai gasit nici ritmul, nici continutul. Prins pe picior gresit intre coabitarea dintre presedinte si premier, Antonescu oscileaza intre a fi pur si simplu ridicol sau absent", crede Lazaroiu, anuntaAdevarul.

Adevarata miza a taierii finantarilor straine pentru ONG-uri. Deputatul PSD Bogdan Diaconu a propus interzicerea finantarii din strainatate a ONG-urilor care se implica in politica. Propunerea a provocat deja controverse pentru ca, daca ar fi aprobata, ar lasa autoritatilor o marja larga de actiune in selectarea fundatiilor care nu primesc bani din strainatate. Propunerea legislativa prevede ca acceptarea donatiilor din partea altor state ori a organizatiilor din strainatate, precum si din partea persoanelor fizice sau juridice straine este interzisa pentru ONG-uri, alte entitati non-profit sau persoane fizice care desfasoara activitati politice sau sprijina partidele in mod direct sau indirect. De asemenea, acceptarea donatiilor din strainatate este interzisa si in cazul in care membrii din conducerea ONG sau a altor entitati non-profit fac parte din conducerea partidelor, informeazaRomania Libera.

Emil Boc: Transilvania este Cenusareasa Guvernului Romaniei. Emil Boc a declarat, astazi, intr-o conferinta de presa, ca anul 2013 era "unul extraordinar de favorabil" pentru a avea o crestere economica de peste 3 la suta, daca banii erau lasati la investitii. "Ceea ce face Guvernul in momentul de fata este un atac sistematic la ceea ce inseamna cresterea economica pe termen lung a Romaniei. Nu este posibil ca la fiecare rectificare bugetara sa iei bani de la investitii si sa ii duci in alta parte. Dumnezeu iti da, dar nu iti baga si in traista, si ma refer la, probabil, cel mai bun an agricol din istoria Romaniei. Cu toate acestea, cresterea economica este sub 2,2%, daca nu se dau bani pentru investitii sa nu ne asteptam la o crestere economica serioasa. Anul acesta era unul extraordinar de favorabil pentru a avea o crestere economica de peste 3%, daca banii erau lasati la investitii. Din nefericire, si de aceasta data, banii sunt luati de la investitii si dusi pentru a satisface alte proiecte cu componenta electorala ale USL. Asta este realitatea cruda", a spus Boc, scrieEVZ.

Cristian David: "E posibila o reducere a taxei de viza pentru cetatenii romani din Republica Moldova". Ministrul delegat pentru Romanii de Pretutindeni, Cristian David, a declarat, miercuri, la Universitatea de Vara de la Izvoru Muresului, ca este posibila o reducere a taxei de viza pentru cetatenii romani din Republica Moldova, informeaza Mediafax. "Este mai degraba posibila reducerea acestei taxe, chiar daca Romania este parte a regimului de vize Schengen, ceea ce inseamna ca ne conformam si ne aliniem unor standarde privind emiterea acestor vize. Eu socotesc ca este necesar. Suntem in analiza privind posibilitatea macar a unor reduceri pentru vizele eliberate cetatenilor romani din Republica Moldova. Dupa o analiza la nivelul ministerului, in concordanta cu procedurile europene vom putea sa dam un raspuns. Eu cred ca in aceasta toamna putem sa avem o analiza privind posibilitatea reducerii costurilor de viza", a declarat Cristian David, rasunzand unei intrebari, anuntaAdevarul.

PDL Covasna: Primarii care sustin modificarea Legii ANI risca excluderea din partid. Alesii locali care sunt membri PDL nu vor sustine nici un demers privind modificarea Legii ANI, in caz contrar, risca sa fie exclusi din partid, a declarat presedintele PDL Covasna, conform Mediafax. Codrut Opait a declarat, miercuri, in legatura cu demersul USL "ca prin alesii locali sa faca presiuni" pentru schimbarea Legii ANI, ca alesilor locali PDL li s-a interzis sa sprijine o astfel de initiativa. Vreau sa precizez clar ca alesii locali al PDL nu sunt mandatati, chiar li se interzice sa sprijine un astfel de demers de modificare a Legii ANI. Noi avem o lege ceruta de Uniunea Europeana, dat fiind faptul ca Romania are probleme in domeniul integritatii, si ar fi o mare o greseala sa sprijinim asa ceva", a spus presedintele PDL Covasna, informeazaRomania Libera.