Ce ar sacrifica Antonescu ca sa se vada la Cotroceni. Presedintele PNL, Crin Antonescu, este dispus la concesii uriase pentru a ramane prezidentiabilul USL. Lucrul se simte inclusiv in partid, unde atitudinea acestuia a dat nastere la o nemultumire mocnita. Diagnosticul a fost pus, public, de senatorul PNL de Bihor Cristian Bodea. Acesta a declarat, pentru pesurse.ro, ca in partid exista senzatia ca PNL cedeaza prea mult in fata PSD numai de dragul candidaturii la prezidentiale a lui Crin Antonescu. "Intr-un fel, PNL este captiv dorintei de a-l avea pe Crin Antonescu presedinte. Ne-am angajat sa mergem pe aceasta linie pana in 2014. Nu se prea comenteaza, asta e ideea, toti se tem sa nu se rupa alianta ca sa nu ramanem fara Crin presedinte", a punctat Bodea. Reprosurile aduse de senatorul liberal sunt confirmate de comportamentul public al liderului PNL. De pilda, in ultimele luni, dupa alegerile parlamentare din decembrie 2012, presedintele PNL a cedat institutii importante din subordinea unor ministere care erau controlate de liberali sau chiar ministere, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Democrat-liberalii se intalnesc, sambata, la Baia-Mare pentru a transa problemele din partid. Colegiul Director al PDL se intruneste sambata, la Baia Mare, unde se va discuta, printre altele, despre strategia constituirii guvernului alternativa al PDL, precum si criteriile pentru desemnarea candidatilor la viitoarele alegeri europarlamentare. Colegiul Director al PDL urmeaza sa se intruneasca sambata, de la ora11.00, la Sala Millenium din Piata Libertatii din Baia Mare, scrie Mediafax. Pe ordinea de zi a reuniunii se afla pozitia PDL referitoare la principalele teme politice, stadiul si strategia constituirii Guvernului alternativa al PDL, criterii pentru desemnarea candidatilor PDL la alegerile pentru Parlamentul European din 2014, informare privind stadiul alegerilor interne din PDL, precum si teme diverse, informeaza PDL, anuntaAdevarul.

Noua batalie a PNL. Deputatul liberal Octavian Bot a depus la Parlament un proiect de lege care le interzice partidelor sa aiba aceleasi denumiri cu fundatiile. Partidul Miscarea Populara, Initiativa Romania Liberala sau Alianta DA ar putea avea fi afectate. Initiativa legislativa prevede ca denumirea integrala cea prescurtata si semnul permanent trebuie sa se deosebeasca clar de cele ale asociatiilor si fundatiilor anterior inregistrate. De asemenea, este interzisa utilizarea acelorasi simboluri grafice, oricare ar fi figura geometrica in care sunt incadrate. Octavian Bot precizeaza intre motivele pentru care propune modificarea legislativa ca "se elimina confuzia din randul electoratului, nepermitand unui partid politic preluarea capitalului de imagine al unei asociatii sau fundatii, constituite cu scopuri si obiective nepolitice", informeazaRomania Libera.

Guvernul invata presa cum sa traduca din "The Guardian". Biroul de Presa al Guvernului a dat in dicatii foarte clare privind modul in care presa apropiata USL trebuie sa prezinte articolul din "The Guardian", ce il plasa pe premierul Victor Ponta, alaturi de Viktor Orban si Vladimir Putin, printre dictatorii Europei de Est, au declarat pentru EVZ surse guvernamentale. Astfel, despre premierul Victor Ponta trebuie sa se spuna ca a fost prezentat intr- o nota pozitiva de catre jurnalistii de la "The Guardian". Mai exact, potrivit indicatiilor editoriale transmise de Guvern, trebuie sa se spuna ca jurnalistii de la "The Guardian" il infatiseaza pe Ponta ca fiind un lider cu o mana de fier, care vrea "sa rupa controlul pe care Basescu il are asupra tarii", respectand astfel dorinta exprimata masiv de catre romani la referendumul de demitere din vara lui 2012, scrieEVZ.

Geoana vrea ca Uniunea Europeana sa ia atitudine in cazul declaratiilor facute de liderul Jobbik. Senatorul social-democrat Mircea Geoana crede ca Uniunea Europeana trebuie sa ia atitudine in fata declaratiilor facute de extremistii de dreapta, inclusiv fata de liderul Jobbik, Vona Gabor. "Retorica extremista tinde sa recastige teren in spatiul Uniunii Europene. Dupa ce liderii Jobbik s-au lansat in declaratii extrem de periculoase la adresa Romaniei, o alta voce a extremei dreapta, Jean-Marie LePen, prolifereaza discursul radical in raport cu minoritatea roma", arata Geoana, intr-un comunicat remis, joi, Agerpres. In opinia sa, astfel de manifestari "reprobabile" nu trebuie incurajate si este necesar ca institutiile europene sa ia atitudine, anuntaAdevarul.