Politicienii pe care ii tin nevestele-n spinare. Liderii principalelor partide din Romania se bucura de sotii cu potenta financiara mult mai mare decat a lor. Alesele parlamentarilor si ale ministrilor rotunjesc veniturile familiei din salariile obtinute in Parlamentul European sau din propriile afaceri. Ultimele declaratii de avere depuse de senatori si deputati arata ca femeia este stalpul familiei in unele cazuri. Nevestele au o contributie mult mai semnificativa la bugetul anual al familiei fata de sotii lor, care, desi se numara printre cei mai importanti oameni in stat, nu se pot lauda cu lefuri pe masura, scrie Adevarul.

Politic showFoto: Colaj foto

Secretele lui Silaghi tin USL in sah. DNA a solicitat inceperea urmaririi penale impotriva liberalului Ovidiu Silaghi, pe care procurorii anticoruptie il acuza ca, ministru fiind, ar fi primit 200.000 euro de la omul de afaceri Nelu Iordache pentru ca afacerile acestuia din urma cu CNADNR sa continue. Actualul scandal se adauga acuzatiilor mai vechi aduse lui Silaghi, potrivit carora deputatul PNL, propus de USL ca inlocuitor al lui Relu Fenechiu, nu ar putea justifica o parte din avere, scrie Romania libera.

DW: Mai bine mai tarziu decat niciodata. Tocmai cand parea ca in Romania opozitia a disparut definitiv, lasand terenul destelenit de orice adversitati la cheremul USL, s-a manifestat, iata, Partidul Miscarea Populara. Formatiunea aparuta, in mod salutar, spre a umple lacuna creata de discreditarea unui PDL blatist, in formula Blaga, a publicat "Bilantul negru" al guvernarii USL. Conform site-ului ziare.com, care publica acest bilant, partidul cere demisia premierului Victor Ponta, scrie Deutsche Welle.

Elena Udrea a postat o poza cu Victor Ponta pe vremea cand acesta facea "opozitie in pielea goala". Deputatul PDL Elena Udrea i-a raspuns premierului Victor Ponta, care s-a declarat gata sa preia ideile economice lansate de democrat-liberali, subliniind ca opozitia trebuie sa vina cu idei bune si nu cu "injuraturi, scandal si poze in pielea goala pe la mare", asemenea lui Basescu si Udrea. In replica, Elena Udrea a postat pe pagina sa de Facebook o poza cu Victor Ponta in mare. "Pe vremea cand Victor Ponta facea opozitie in pielea goala. 17 aprilie 2012, in Dubai...", scrie EVZ.

Mihai Razvan Ungureanu, "salvatorul" primarilor. Fostul prim-ministru a facut un apel catre toti edilii din tara, indiferent de culoarea politica, sa ii ceara ajutorul, pentru ca interesul cetateanului trebuie sa primeze. La alegerile locale din urma cu mai bine de un an, membrii USL au acaparat majoritatea primariilor din judetele Romaniei. Cu toate acestea, exista un politician care, desi este cunoscut drept un mare adversar al actualei coalitii de la guvernare, nu se sfieste, cel putin la nivel declarativ, in a-i sprijini inclusiv pe acei primari PSD sau PNL, scrie Romania libera.

Ponta ii tine socoteala lui Basescu. Pactul de coabitare dintre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta este din nou la rascruce, dupa ce seful Executivului a anuntat ca taie zilele din calendar pana cand Traian Basescu va pleca de la Palaltul Cotroceni. Premierul Victor Ponta a calculat: mai are de guvernat 68 de saptamani cu Traian Basescu la Cotroceni. "Eu calculez in zile cat mai am cu Basescu. Fiind o fire optimista, calculez cate zile mai sunt inca din decembrie 2004 si cate rele a facut de atunci. Avem o cruce de dus, de zece ani de zile, si este bine ca au mai ramas doar 68 de saptamani din regimul Basescu", a spus premierul, scrie Adevarul.

Movila despre impartirea Moldovei in doua regiuni: USL se joaca cu mandria bucovinenilor si iesenilor. Liderul filialei municipale a PDL Iasi, deputatul Petru Movila, sustine ca prin impartirea Moldovei in doua regiuni, USL "se joaca cu mandria si onoarea bucovinenilor si iesenilor", acuzand, totodata, ca PSD si PNL n-au un proiect clar privind regionalizarea. Deputatul Petru Movila a declarat, luni, presei ca varianta de impartire a Moldovei in doua regiuni cu resedintele la Suceava si Iasi vine ca urmare a sustinerii masive a USL din Bucovina, scrie Gandul.