Puterea si opozitia se muta pe litoral. Statiunile de la mare vor fi ocupate in acest weekend cu mii de politicieni de toate culorile, asteptati sa participe la scolile de vara pregatite de organizatiile de tineret si de femei ale PSD, PNL si PDL. Liberalii, aproape 500 de delegati, sunt mai pretentiosi si au ales cazarea in hotelurile de 4 si 5 stele. In timp ce tineretul se aduna la complexul hotelier Phoenicia din nordul statiunii Mamaia, Crin Antonescu si conducerea PNL , se intrunesc joi la ora 17,00 la hotelul de 5 stele Vega din nordul statiunii Mamaia, in sedinta Biroului Politic Central. Si organizatia de femei a PNL, condusa de Lucia Varga, pregateste pentru vineri si sambata la hotelul Ibis, dezbateri cu cele 80 de participante din tara dar si sedinta Biroului Permanent, informeazaEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Toro Tibor: "Tokes, tinta unor atacuri josnice. Chiar daca i se retrage distinctia, nu valoreaza mai putin". "Luarea de pozitii a autoritatilor romane impotriva lui Tokes Laszlo este de fapt o eruptie agresiva a sentimentelor nationale negative generate de promisiunile neindeplinite", se afirma intr-o declaratie comuna a Consiliului National Maghiar din Transilvania si a PPMT, semnata de Toro Tibor. "Ne-am obisnuit deja ca Bucurestiul joaca de obicei cartea maghiara in acele momente in care vrea sa distraga atentia de la anumite masuri nepopulare de politica interna", se arata in declaratie. Toro Tibor face referire atat la declaratiile sefului statului, care a afirmat ca Transilvania "este pamant stramosesc roman ", cat si la atacurile indreptate asupra europarlamentarului Tokes Laszlo, noteazaAdevarul.

Cum lupta familia Manescu cu regimul Nastase: prin asociere cu un lider PSD. Ramona Nicole Manescu, europarlamentar PNL, este foarte aproape sa devina ministru al Transporturilor. Sotul, Rares Manescu, este primar PNL al sectorului 6. Sotii Manescu sint membri PNL din 1990. Dar asta nu i-a impiedicat ca, in timpul guvernarii Nastase, sa se asocieze la profit cu un lider PSD din Giurgiu. Spedcom SRL este o firma de comisionariat vamal din Giurgiu. Inca dinainte de 2000, Rares Manescu detinea parti sociale la aceasta firma, impreuna cu Ovidiu Draganescu (deputat PNL intre 1996 si 2004, apoi prefect al Timisului, pina in 2009) si sotii Gheorghe (Eugen si Valentina). In 2005, Draganescu se retrage din firma si apare Ramona Nicole Manescu, sotia lui Rares Manescu. Pina in septembrie 2011, fiecare din cele doua familii (Manescu si Gheorghe) detine cite 50% din Spedcom SRL Giurgiu, potrivitRomania Libera.

UDMR propune premierului Victor Ponta o intalnire pe teme economice. UDMR vrea sa se intalneasca cu premierul Victor Ponta pentru a purta o discutie pe teme economice, a declarat la RFI, vicepresedintele formatiunii maghiare, Laszlo Borbely. "Sunt foarte putini bani pentru infrastructura si asta-i o alta problema economica si care tine si de bugetul anului 2014, pentru ca am vazut ca se pregateste bugetul pe anul viitor si noi, vorbesc acum de UDMR, noi solicitam o intalnire pe fond cu premierul, cu USL, pe aceasta tema, pentru ca in functie de banii care se aloca pe anul viitor vom avea sau nu o economie stabila", a spus, la RFI, Laszlo Borbely, scrieEVZ.

Cum isi disputa liberalii locul de la Bruxelles lasat liber de Ramona Manescu. Numirea liberalei Ramona Manescu in functia de ministru al Transporturilor le ofera liberalilor nu doar un portofoliu important in Guvernul Ponta, ci si un post de deputat in Parlamentul European. Dupa ce Ramona Manescu a devenit ministrul Transporturilor, liberalii au acum doua locuri vacante in Parlamentul European, pentru ca nici locul lui Cristian Busoi nu a fost ocupat. Cu toate acestea, putini membri ai formatiunii se grabesc sa le ocupe. Pe lista PNL de la alegerile europarlamentare din 2009, Ramona Manescu s-a clasat pe locul patru, dupa Norica Nicolai, Adina Valean si Renate Weber. Urmatorul loc a fost ocupat de Cristian Busoi, care a demisionat insa din Parlamentul European, dupa ce a fost numit in functia de presedinte al CNAS, noteazaAdevarul.