Elena Udrea: "Ponta il tine pe Antonescu ca sa arate ca este mai bun decat un om care doarme". Deputatul PDL Elena Udrea crede ca Victor Ponta este doar un produs de marketing si ca acesta este motivul pentru care premierul este deranjat de criticile ei. Fostul ministru al Dezvoltarii a acordat EVZ un interviu in care discuta despre proiectele sale si despre temele politice la zi. Evenimentul zilei: Odata cu noua sesiune parlamentara, pare ca s-a dezlantuit o toamna politica extrem de aglomerata in teme si conflicte. Cum va asteptati sa evolueze lucrurile? Elena Udrea: Politicienii, dar si jurnalistii s-au intors din vacanta si isi reiau activitatea, dar si obiceiurile. Sunt multe subiecte care au fost lasate in aer la finalizarea sesiunii parlamentare trecute si care acum revin pe agenda. De asemenea, sunt multe teme asupra carora trebuie sa se ia decizii politice si care au fost amanate, dar acum trebuie rezolvate. Integral inEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Cum isi fac maghiarii campanie pe spatele Rosiei Montane. Politicienii maghiari au gasit in proiectul Rosia Montana un nou motiv de a-si face imagine. Dupa ce Guvernul maghiar a condamnat decizia Executivului de la Bucuresti de a da unda verde pentru exploatarea aurului, mai multi europarlamentari maghiari, impreuna cu Laszlo Tokes, au sesizat Comisia Europeana. Ce se ascunde in spatele preocuparii aratate de maghiari? "Ungaria a aflat cu ingrijorare ca, pe 27 august, Guvernul roman a adoptat un proiect de propunere vizand sustinerea regimului minei de aur si de argint ca pe un proiect de interes public de importanta nationala", a fost mesajul oficial transmis de Guvernul de la Budapeste la inceputul saptamanii. Ministerele de Externe si al Dezvoltarii Rurale din Ungaria considera ca bunurile de mediu si culturale sunt parte integranta a patrimoniului Europei Centrale, de aceea Ungaria considera oportun sa intervina in problema nationala a Romaniei, anuntaAdevarul.

Ponta a numit şefii direcţiilor regionale antifraudă ale ANAF. Premierul Victor Pona a semnat joi deciziile de numire în funcţie a şefilor celor opt direcţii regionale antifraudă din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), precum şi a doi inspectori generali adjuncţi în structura centrală a Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală. Surse oficiale din Ministerul Finanţelor Publice au precizat agenţiei Mediafax că numirile sunt temporare, până la ocuparea acestor posturi prin concurs. "Numirile au caracter temporar, până la ocuparea prin concurs a acestor posturi, conform procesului de restrucurare a ANAF, care se va încheia până la 1 decembrie", au arătat sursele. Astfel, Claudiu Codrea a fost numit inspector general adjunct antifraudă, şef al Direcţiei regionale antifraudă fiscală Bucureşti, informeaza Gandul.

Eutanasierea ii incaiera pe liderii USL. Interesele politice diferite ii fac pe Crin Antonescu si Victor Ponta sa aiba pozitii divergente in problema eutanasierii cainilor. Presedintele PNL, aflat intr-o relatie tot mai rece cu aliatii din PSD, a mers ieri pana la a-i da dreptate rivalului sau, presedintele Traian Basescu, care ceruse adoptarea unei ordonante de urgenta. "E mai logic ce a propus Traian Basescu (...) Macar o luam pe o cale", a spus Antonescu. Atitudinea lui Antonescu se poate explica si prin faptul ca tragedia din Parcul Tei se contabilizeaza negativ la primarul Capitalei, Sorin Oprescu, plasat in sondaje peste liderul PNL la capitolul incredere si vazut de unii ca un candidat mult mai bun al USL la prezidentiale. "Referendumul nu are ce sa comunice nou. Raspunsul e clar: niciun bucurestean si nici cel mai mare iubitor de caini nu vrea sa vada caini pe strada", a afirmat Antonescu. Acesta a sustinut ca, in ordinea prioritatilor bugetare, rezolvarea problemei cainilor de pe strazi trebuia sa fie primul obiectiv al autoritatilor locale, inaintea curateniei sau a plantarii florilor, scrieEVZ.

Blaga: "USL-istii se delimiteaza deja de Oprescu". Liderul PDL, Vasile Blaga, sustine ca referendumul propus de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, privind cainii comunitari este "un mod de a fugi de raspundere". Blaga mai spune ca liderii USL au inceput sa se delimiteze de primarul general al Capitalei. "A fost o solidarizare a USL-ului cu fostul senator Marinescu si asa a aparut celebra lege. Noi am raspuns promovand un proiect de lege in Parlamentul Romaniei, din nou USL a blocat-o la Curtea Constitutionala. Solutia exista, imediat USL sa promoveze legea existenta deja in Parlament, acolo e propusa eutanasierea ca solutie. Imi pare rau ca a trebuit sa moara un copil nevinovat ca sa ajungem de fapt la aceleasi concluzii pe care le stiam si ni le spuneau primarii din toata tara de vreo 12 ani. Referendumul este un mod de a fugi de raspundere si in cazul Rosia Montana si in cazul cainilor vagabonzi din Bucuresti", a spus Blaga la Scoala de Vara a Organizatiei Pensionarilor si Varstei a treia a PDL, anuntaAdevarul.

Dragnea: Localitatile vor fi reclasificate in functie de numarul de locuitori. Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, ca a preluat propunerea Asociatiei comunelor de a reclasifica localitatile in functie de numarul de locuitori, el aratand ca unii primari vor primi, in consecinta, salarii majorate de la 1 ianuarie 2014, ca urmare a acestei reclasificari. "Pana acum, clasificarea localiatilor era in functie de comune, orase, municipii, fara sa se tina cont de numarul de locuitori. Propunerea lor, corecta, este ca in legislatie clasificarea sa fie realizata in functie de numarul de locuitori, pentru ca sunt comune care au 15.000 de locuitori si orase care au 1.700 de locuitori. E incorect ca intr-un oras cu 1.700 de locuitori indemnizatia primarului sa fie mai mare decat a unui primar care conduce 15.000 de locuitori", a spus Dragnea, informeazaGandul.