Catalin Predoiu avertizeaza ca declaratiile lui Crin Antonescu si Victor Ponta ar putea fi folosite in instanta in dauna statului roman. Fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, a catalogat afirmatia premierului Victor Ponta referitoare la Rosia Montana drept "o declaratie iresponsabila". Primul ministru afirmase ca "vom plati toti despagubirile" pentru Rosia Montana. "V. Ponta nu intelege cum se desfasoara un proces in instanta. Daca cineva va da statul roman in judecata, atunci va putea folosi chiar declaratia lui V. Ponta impotriva statului roman. Daca vor fi responsabilitati pentru statul roman, acestea se vor datora incompetentei cu care au actionat V. Ponta si C. Antonescu, liderii USL", scrie Catalin Predoiu, pe pagina lui din reteaua de socializare, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Cum incearca USL sa-si salveze primarii si sefii de CJ incompatibili. USL incearca sa-si salveze primarii si presedintii de Consilii Judetene de ANI. Dupa valul de decizii de incompatibilitate in cazul unor lideri locali importanti, printre care Klaus Iohannis si Nicusor Constantinescu, solutia gasita a fost modificarea legii administratiei si a celei in care se face referire la incompatibilitati, 161/2003. Astfel, in Comisia senatoriala de administratie, la propunerea pesedistului Fifor Mihai, au fost adoptate o serie de amendamente prin care din regimul incompatibilitatilor se scoate participarea primarilor si sefilor de CJ in conducerea operatorilor regionali. ANI nu sustine o astfel de initiativa, precizand ca "nu se justifica promovarea unui proiect de lege care poate avea ca efect aducerea in legalitate a unei situatii de incompatibilitat", anuntaGandul.

Geoana: Antonescu isi face campanie electorala pe seama PSD, dupa modelul Basescu. Antonescu: "Nu dau indicatii PSD". Senatorul PSD, Mircea Geoana, considera ca presedintele PNL, Crin Antonescu, isi face campanie electorala pe seama PSD si a premierului Victor Ponta, partenerul de alianta, dupa modelul presedintelui Traian Basescu. Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a negat ca ar fi dat indicatii partidului condus de Ponta. "Astfel de mesaje sunt inacceptabile atata vreme cat parlamentarii PSD vor vota asupra proiectului Rosia Montana dupa ce vor avea toate datele, asa cum este normal intr-o dezbatere parlamentara. Campania electorala, pe seama PSD, reprezinta un gest neasteptat din partea domnului Antonescu care aduce foarte mult aminte de manevrele similare ale lui Traian Basescu", potrivit unui comunicat trimis de Mircea Geoana, informeazaAdevarul.

Fostul deputat Mihail Boldea da in judecata Romania la CEDO. Fostul deputat Mihail Boldea, judecat pentru fraude imobiliare in valoare de aproximativ un milion de euro, a dat statul roman in judecata la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), pentru rele tratamente in inchisoare, transmite B1.ro. Aflat in arest preventiv de mai bine de un an de zile, Boldea acuza "rele tratamente" de care a avut parte in penitenciar. Printre acestea, se numara si faptul ca a fost nevoit sa suporte fumul de tigara al colegilor, desi este nefumator. Boldea a mai reclamat igiena precara, lipsa de ventilatie, dar si prezenta sobolanilor in celula. Fostul deputat s-a plans ca nu a avut apa calda la dus si ca i s-a interzis dreptul de a merge la bibilioteca, scrieRomania Libera.

Guvernul Ponta a aprobat infiintarea unui Tribunal al insolventei in Bucuresti. La propunerea Ministerului Justitiei, Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta de miercuri, 11 septembrie 2013, un proiect de lege pentru modificarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, proiect prin care se creaza posibilitatea legala pentru infiintarea unui Tribunal specializat in domeniile societati, registrul comertului, concurenta neloiala si insolventa la nivelul municipiului Bucuresti. "Infiintarea unui astfel de tribunal specializat va asigura atat degrevarea judecatorilor, cat si specializarea acestora, precum si o mai mare celeritate a judecarii cauzelor in domenii sensibile, cu impact semnificativ asupra mediului de afaceri si a economiei, in general", se arata in comunicatul Ministerului Justitiei, anuntaEVZ.