Orban: Nu este exclus ca PSD sa dea afara PNL de la guvernare. Deputatul PNL Ludovic Orban a acordat Evenimentului Zilei un interviu in exclusivitate. El apreciaza ca PSD are suficienti membri care se gandesc la posibilitatea de a ramane singuri la guvernare, dar si ca PSD va avea, cel mai probabil, propriul candidat la alegerile prezidentiale din 2014. Credeti ca va pleca PNL de la guvernare sau o sa va dea PSD afara de la guvernare? E greu de anticipat. Deja comportamentul PSD este un comportament de partid dominant, care ne pune in fata faptului implinit, care incearca sa-si maximizeze puterea si sa-si puna amprenta asupra guvernarii. Eu cred ca PSD, sau foarte multi din PSD, se gandesc la posibilitatea de a ramane singuri la guvernare si nu este exclus ca intr-un moment in care il vor considera ei favorabil sa se lepede de angajamentele pe care le au fata de PNL. Eu nu cred ca PSD nu va propune candidat la Presedintie. Sincer, asta este parerea mea cunoscand multi oamnei din PSD, mai ales cunoscand comportamentul PSD de-a lungul timpului. Integral inEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Decalogul lui Predoiu pe tema Rosia Montana. Fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, explica Guvernului USL, in 10 puncte, cum ar putea opri conflictele sociale, care iau amploare in fiecare zi, cu privire la proiectul de la Rosia Montana. "Galceava publica iscata de USL in proiectul Rosia Montana poate fi lamurita usor daca Guvernul, formand un grup de lucru interministerial justitie - mediu - economie, redacteaza un document de politica publica", este solutia inaintata de prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu. Potrivit fostului ministru al justitiei, documentul de politica publica ar trebui sa ofere raspuns la 10 intrebari, anuntaAdevarul.

Noua fotografie de familie a USL. Asigurarile liderilor social-liberali, potrivit carora coalitia functioneaza la nivel parlamentar se dovedesc lipsite de acoperire. Victor Ponta si Crin Antonescu au anuntat ca s-au reconciliat, dar neintelegerile din USL continua, atat in Parlament cat si in teritoriu. O coalitie ad-hoc PNL-PDL a impus in Comisia de aparare a Senatului amanarea dezbaterilor pe marginea unei ordonante de urgenta a Guvernului Ponta care privea achizitia unui avion pentru demnitari. Desi PNL face parte din Guvernul Ponta, social-democratii au fost singurii care au sprijinit aprobarea ordonantei. Aeronava este destinata presedintelui, premierului si sefilor celor doua Camere, dar poate fi folosit si de ministrii. Reprezentantul MApN, generalul maior Catalin Moraru, le-a explicat senatorilor ca avionul va costa 56 de milioane de euro in leasing pe patru ani, informeazaRomania Libera.

Viorel Hrebenciuc: Membrii simpli de partid, nemultumiti de Crin Antonescu. Exista o problema legata de imaginea lui Crin Antonescu in randul social-democratilor de la baza partidului, sustine deputatul PSD Viorel Hrebenciuc intr-un interviu acordat pentru sursazilei.ro. "Eu nu contest ca la baza partidului lumea nu priveste cu ochi buni asemenea abordare din partea liderului PNL. As fi ipocrit sa spun ca este altfel! Dar, in acelasi timp, noi suntem un partid foarte disciplinat si, intotdeauna, cu un an inaintea alegerilor prezidentiale, am avut in interior pareri pro si contra unui candidat. Chiar daca acest candidat a fost al PSD, se discuta daca este cel mai bun, daca nu cumva ar putea fi altul mai bun... Acum, in situatia actuala, cand nu avem candidatul nostru propriu din randul partidului, e evident ca sunt discutii. Dar, in contextul in care exista o decizie a Congresului partidului care stabileste ca domnul Antonescu este candidatul USL pentru Cotroceni iar PSD il sustine, candidatul USL si evident al PSD este Crin Antonescu. Alta decizie nu exista", a declarat Hrebenciuc, scrieEVZ.

Corina Cretu: "Tokes vorbeste in PE numai despre desprinderea unei parti din tara noastra". Europarlamentarul PSD Corina Cretu a declarat joi ca Lazslo Tokes a adus numai critici la adresa Romaniei in Parlamentul European, motiv pentru care trebuie retrasa decoratia lui Tokes. "Sunt 134 de luari de cuvant si in toate nu vorbeste decat despre autonomia teritoriala, despre desprinderea unei parti a Romaniei din tara noastra. Din acest moment, daca acceptam astfel de pozitii explicite la adresa integritatii Romaniei, ne facem vinovati cu totii de complicitate pasiva la atacurile la adresa statului national unitar roman", a afirmat europarlamentarul PSD. Europarlamentarul sugereaza ca propunerea de retragere a decoratiei sa intre in dezbatere joi, odata cu prilejul stabilirii Consiliul de Onoare, anuntaAdevarul.