Ponta despre locurile vacante din Parlament: "Asteptam fie decizii ale instantei, fie decizii politice". Alegerile parlamentare partiale pentru mandatele vacante vor fi organizate intr-o singura zi, dupa ce vor fi adoptate hotarari de instanta sau decizii politice pentru unii dintre parlamentari, a afirmat presedintele PSD, Victor Ponta. "Mai sunt cateva locuri de parlamentari despre care asteptam fie decizii ale instantei, fie decizii politice - de exemplu colegii de la PNL Silaghi si Helvig au plecat la Parlamentul European - si probabil intr-o singura zi, intr-o singura data, vom organiza pentru toate acele locuri", a declarat Ponta, conform mediafax.ro. "Eu am avut o alta opinie strict politica, dar necesita o schimbare de lege, aceea ca oricum suntem multi parlamentari, 588, si daca tot se elibera intre timp, mai ales in colegiile in care exista dublaj, nu ar trebui sa mai facem alegeri. Mi s-a spus ca nu e democratic, ca trebuie sa fim tot 588, cati au iesit in alegeri, si atunci, cand strangem un 'pachet' intreg, ca sa nu facem alegeri in fiecare saptamana, vom face alegerile", a declarat Ponta, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Cristian Preda, despre guvernul din umbra al PDL: "Lipseste Vasile Blaga. Acesta a ales tacerea in confruntarea tintita cu USL". Europarlamentarul Cristian Preda a scris pe blogul personal ca din guvernul alternativa al PDL lipseste liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, iar singura noutate este cooptarea Monicai Macovei, care va conduce ministerul justitiei. "Observ ca din guvernul alternativa lipseste o piesa importanta, si anume seful PDL: acesta a ales tacerea in confruntarea 'tintita' cu USL. El i-a lasat locul lui C. Predoiu, care - din cate se pare - doreste sa cumuleze calitatea de premier din umbra cu cea de prezidentiabil", a scris Preda. Cristian Preda mai precizeaza ca, desi noutatea acestui Guvern alternativa este Monica Macovei (ministerul Justitiei), prefera sa nu comenteze aceasta numire. In alta ordine de idei, europarlamentarul mai scrie ca alcatuirea acestui cabinet din umbra putea fi o ocazie de a resolidariza partidul, scindat dupa Conventia din martie, anuntaAdevarul.

Partidul lui Basescu se extinde in Constanta. Partidul Miscarea Populara (PMP) a inaugurat vineri, 20 septembrie 2013, primul sediu din judet, dupa filiala din orasul Constanta. Taierea panglicii de inaugurare a fost facuta de presedintele PMP Valu lui Traian, Florin Tugurel, si presedintele PMP al sediului din Constanta, Claudiu Iorga Palaz. In tot acest timp, membrii au tinut si fluturat steagul partidului, dar si cel al tarii. La eveniment a fost prezenta si fina lui Traian Basescu, Narciz Amza, presedintele PMP Organizatiei de Femei si fost inspector general al Inspectoratului Scolar General Constanta, informeazaRomania Libera.

Udrea: Daca n-as fi astazi politician, as fi in Piata Universitatii. Elena Udrea a fost intrebata unde ar fi in acest moment daca nu ar fi in politica. "N-as putea fi decat in politica, asa, ca activitate principala, din punct de vedere al carierei. Pe de alta parte, spuneam intr-o discutie ca, daca n-as fi astazi politician, as fi in Piata Universitatii", a raspuns ea. Solicitata sa precizeze impotriva cui ar demonstra, Udrea a spus: "Impotriva sistemului, a ceea ce se intampla in Romania de 23 de ani si impotriva unei mentalitati. (...) Da, am facut si fac parte (din sistem - n.r.), insa nu toti cei care fac parte din sistem seamana cu sistemul. Eu am intrat in politica pornind de la o stare de spirit ca a celor din Piata Universitatii, numai ca atunci, in 2004, nefiind o Piata a Universitatii, am ales Alianta DA la vremea aceea, insa am intrat din aceeasi stare de frustrare si din aceeasi dorinta de a schimba ceva pe care o au multi din Piata Universitatii", scrieEVZ.

Antonescu: "Nu voi cere CCR schimbarea termenului de judecare a contestatiei pe cvorumul la referendum". Crin Antonescu a declarat, luni, ca nu intentioneaza sa solicite CCR schimbarea termenului de judecare a contestatiei pe legea referendumului. Antonescu a mai precizat ca organizarea referendumului va depinde de viteza cu care va fi promulgata legea. Intrebat in ce masura mai poate fi organizat referendumul pentru revizuirea Constitutiei odata cu primul tur al prezidentialelor, in contextul in care presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, mentiona ca acest lucru nu ar mai fi posibil, Antonescu a raspuns: "Este intr-adevar o problema de calendar, nu as spune ca e imposibil, dar depindem in ideea organizarii unui referendum impreuna cu alegerile prezidentiale de viteza cu care se va misca de aceasta data Curtea Constitutionala si evident nu putem impune Curtii aceasta viteza", anuntaAdevarul.