Cele 296 de zile ale coabitarii Ponta - Basescu. Cine a calcat primul peste Pacea de la Cotroceni. Dupa 296 de zile, cat intelegerea dintre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta a fost recunoscuta ca valabila, de ambele parti, niciul dintre marile angajamente politice asumate la momentul semnarii Pacii de la Cotroceni nu este nici macar aproape de a fi realizat. Regionalizarea, reforma electorala si revizuirea Constitutiei au fost amanate cu cel putin un an, in timp ce "noua Lege a Sanatatii" este abia in faza de dezbatere publica. Cat despre aderarea la Spatiul Schengen, unul din argumentele care au motivat semnarea pactului si punerea lui in bratele tuturor liderilor europeni la Summitul UE din decembrie 2012, tinta poate fi deja considerata ratata inclusiv pentru prima parte a anului 2014 in conditiile amanarii raportului MCV si al alegerilor europarlamentare din vara, scrieGandul.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Iohannis ii da replica lui Dragnea: E posibil ca timpul subiectiv sa curga diferit la noi si la ei. Nu a urmarit declaratiile ironice pe care Liviu Dragnea le-a facut, ieri, la adresa sa, dar i-a raspuns astazi in acelasi ton. "Nu stiu la Sibiu ce inseamna timp lung si timp scurt. Noi, in sud, suntem un pic mai agitati", declara, ieri, Liviu Dragnea. "Nu am urmarit declaratiile. Da, e posibil ca timpul subiectiv sa curga diferit la noi si la ei. Este o chestiune interesanta pentru o analiza de psihologia poporului, comparativa, dar nu are nicio treaba cu legea", a declarat Klaus Iohannis. Liviu Dragnea a spus, ieri, ca nu are aceeasi experienta ca prim-vicepresedintele PNL in privinta regionalizarii, referindu-se la faptul ca liderul liberal preciza, recent, ca regionalizarea nu se va produce nici in acest an si nici in 2014, anuntaEVZ.

Elena Udrea il acuza pe Victor Ponta ca isi asuma meritele pentru proiectele ei. Fostul ministru Elena Udrea il acuza pe premierul Victor Ponta ca isi asuma "cu tupeu" meritele pentru proiecte initiate in timpul mandatului sau la Ministerul Turismului. "Premierul Romaniei, Victor Ponta, isi asuma cu tupeu munca altora. La fel ca si in cazul plagiatului dovedit, de cand este la Putere, fura proiectele altora, carora le taie panglicile desi nu are absolut niciun merit. Ba, mai mult, chiar s-a opus acestor lucrari si le-a criticat in vremea in care eu imi asumam ca ministru sa le realizez", scrie Elena Udrea pe Facebook. Fostul ministru al Turismului sustine ca drumul TransBucegi, blocurile ANL din Targu-Jiu, Festivalul Olimpic al Tineretului European din februarie, proiectul Cadastrului National, precum si multe spitale si drumuri judetene au fost reabilitate de MDRT in guvernarea Boc, dar finalizate abia acum. Ultimul exemplu este Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti, informezaRomania Libera.

Minunea din Senat a tinut numai trei zile. Alesii vor lucra din nou doar doua zile pe saptamana. Senatorii revin la un program de doua zile in plen la numai o saptamana de cand au anuntat ca vor avea trei zile de activitate. Motivul? Din 174 de senatori, miercuri s-au strans cu greu jumatate. In plus, insusi initiatorul programului, liberalul Sorin Rosca Stanescu, a intarziat doua ore, explicatia oficiala fiind o pana la masina. Programul senatorilor incepea, teoretic, miercuri la ora 09.00, insa, in jurul orei 10.00, s-a anuntat de la prezidiu ca nu este indeplinit cvorumul. Pentru ca in sala se aflau nu mai mult de 70 de senatori, parlamentarii au luat in calcul chiar suspendarea sedintei. Dupa o pauza de cateva minute, s-a reluat apelul nominal, iar senatorii au inceput sa ajunga unul cate unul. S-a ajuns la cifra de 94 de senatori, putin peste jumatate, insa suficient pentru a se indeplini cvorumul si de a da startul la ordinea de zi, scrieAdevarul.

Iliescu: A merge cu candidat PSD la Presedintie inseamna sa se rupa alianta. Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, afirma ca ideea ca PSD sa aiba propriul candidat la Presedintia Romaniei la alegerile de anul viitor "trebuie discutata in cadrul aliantei, pentru ca a merge cu o asemenea formula inseamna sa se rupa alianta politica PSD - PNL". Prezent, luni, la Palatul Culturii din Ploiesti, unde si-a lansat cea mai recenta carte, fostul presedinte Ion Iliescu a catalogat drept "exagerat" faptul ca se vorbeste despre ruperea USL. "Este exagerat ca se vorbeste de sciziuni. Viata e diversa, oamenii sunt diversi, partidele, de asemenea. Este un lucru reusit, o alianta PSD - PNL. De-a lungul istoriei asteia scurte de 23 de ani, cea mai lunga perioada au fost in contrapondere social-democratii cu liberalii. (...) Sigur ca sunt viziuni diferite, sunt lucruri care sunt privite intr-un fel de unii, intr-un fel de altii, pentru ca nici intr-o familie nu-i suficient actul in sine al casatoriei ca sa inlature orice fel de deosebiri de vederi. Sot si sotie nu sunt de acord intotdeauna, daramite intr-o comunitate mai mare", a spus Iliescu, anuntaGandul.