Plecari in serie din PP-DD in Senatul Romaniei. Antonescu: "Asistam la o hemoragie. Sa ne pastram cumpatul!" Senatorii Florinel Butnaru, Marius Coste si Dan Ionita si-au anuntat in plenul Senatului demisia din cadrul grupului PP-DD si decizia de a se alatura grupului PSD. Desi social-democratii fac astfel pasi rapizi catre constituirea unei majoritati fara PNL, presedintele Senatului, Crin Antonescu, s-a amuzat copios. Primul a fost Florinel Butnaru, al carui anunt a provocat vociferari din partea fostilor colegi. Cand dupa el a venit Marius Cost, protestele au fost atat de vehemente incat presedintele Senatului, Crin Antonescu a intervenit: "Asistam la o hemoragie. Sa ne pastram cumpatul!". A urmat Dan Ionita. "Gata?", s-a interesat Antonescu. A venit la microfon seful senatorilor PSD, Ilie Sarbu. "Anunt ca raman in USL", a spus el, inainte de a anunta niste schimbari in comisiile parlamentare, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Tariceanu, comentand dosarul Vosganian: Si reducerea TVA la paine este un complot. Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a afirmat, luni, in plen, ca procurorul de caz care a instrumentat dosarul lui Varujan Vosganian poate considera ca fiind complot, pe aceeasi logica, si reducerea TVA la paine aprobata de Guvern. "Vreau sa-i semnalez procurorului de caz urmatorul lucru: Guvernul a luat recent decizia de a micsora TVA la paine. Aceasta decizie favorizeaza industria painii, pai sa se porneasca la treaba pentru ca este un complot mare, care vizeaza o parte mare din economie si, ca atare, ministrul de Finante, ministrul Bugetului ar trebui sigur pusi sub ancheta, da?", a afirmat Tariceanu, anuntaGandul.

Cezar Preda, despre Miscarea Populara: Basescu a facut un partid de frustrati. Vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca presedintele Traian Basescu "a vrut sa faca un partid de maicute, dar nu i-a iesit" si a facut "un partid de frustrati". "Vad ca nu poate veni nimeni la Buzau fara sa imi pomeneasca numele sa construiasca si sa se lege de Cezar Preda si de cine si pe cine critica. Stiti cum e, vorba lui Traian Basescu, desi a incercat, nu a putut face un partid de maicute si a cazut in extrema cealalta. Nu a facut de maicute, a facut de frustrati si de oameni care nu au nici un Dumnezeu, sunt pentru interesul lor personal. Asta e. Atat a putut, atat a facut", a declarat, luni, Cezar Preda. Vicepresedintele PDL a mai afirmat ca din Partidul Miscarea Populara fac parte "oameni fara niciun Dumnezeu", informeazaAdevarul.

USL merge mai departe. Cum si pana cand? Dupa saptamani de ironii si atacuri, liderii USL au incercat ieri o poza de familie, aparand in fata camerelor zambitori si relaxati, ca si cum totul ar fi roz in Uniune. Ca nu mai crede nimeni in viitorul USL este clar, dar nu s-au decis inca momentul si modalitatea ruperii aliantei. Oficial, Uniunii Social Liberale ii merge bine, nici un scandal si nici o urma de neincredere nu afecteaza relatia partenerilor de guvernare, iar agenda liderilor USL este ocupata de treburi serioase, precum descentralizare, Codul Rutier si bugetul pe anul viitor, nu de atacuri reciproce, care ar fi doar "pentru ratingurile" televiziunilor, dupa cum ne-a linistit premierul. Acesta este, in cateva cuvinte, mesajul pe care au incercat ieri sa-l transmita, increzatori si zambitori, Crin Antonescu si Victor Ponta, la capatul primei sedinte a USL de dupa scandalurile din ultimele zile, scrieRomania Libera.

Udrea, despre faptul ca Ponta a inaugurat un alt proiect realizat in timpul mandatului sau de ministru: "Il vom vedea facandu-se si blond". Deputatul PDL Elena Udrea a remarcat, pe contul sau de Facebook ca mausoleul Marasesti, inaugurat de Victor Ponta reprezinta inca o dovada a faptului ca premierul isi asuma proiectele realizate in timpul mandatului sau de ministru. "Mausoleul Marasesti: inca o dovada a tupeului cu care Ponta isi asuma proiectele realizate in mandatul meu de ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului. Nu cred ca mai e mult si-l vom vedea pe onoratul Premier facandu-se si blond ca sa fie mai credibil in strategia sa!", a scris pe pagina sa de Facebook Elena Udrea. Patru mausolee din Vrancea au fost reabilitate printr-un proiect de aproape sase milioane de euro din Programul Operational Regional 2007-2013, anuntaEVZ.