Geoana: Basescu stie cel mai bine cum s-au fraudat prezidentialele, asa a luat al doilea mandat. Senatorul PSD Mircea Geoana, fost candidat la Presedintie, a declarat, imediat dupa discursul lui Traian Basescu, ca seful statului stie cel mai bine cum s-au fraudat prezidentialele din 2009 pentru ca asa a obtinut al doilea mandat la Cotroceni. "Domnul Traian Basescu stie cel mai bine cum s-au fraudat alegerile prezidentiale din 2009. Cum persoane decedate au votat, cum la Paris a fost un vot la 13 secunde, cum s-au tiparit buletine de vot in plus, cum s-au modificat procesele verbale. Domnul Basescu stie mai bine ca oricine toate aceste lucruri, pentru ca asa a castigat al doilea mandat de presedinte", a punctat Geoana. Contracanidatul din 2009 a lui Basescu la Presedintie a mai precuzat faptul ca a trimis mai multe dovezi catre Curtea Constitutionala si nu s-a intamplat nimic. "Am trimis in 2009 sute de mii de dovezi la CC, fara a fi macar analizate. Si daca tot stie atat de bine cum s-au fraudat alegerile prezidentiale din 2009, de ce nu ne spune si noua cum a facut? Astfel vom sti cum putem preveni astfel de situatii total nedemocratice si ilegale pe viitor", afirma Geoana in comunicat", a adaugat Geoana, scrieAdevarul.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Dragnea si Iohannis au stabilit institutiile care vor merge de la ministere la autoritatile locale. Vezi care sunt acestea. Vicepremierul Liviu Dragnea, presedinte executiv al PSD, si prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, au stabilit care sunt institutiile care vor fi descentralizate si vor fi transferate de la ministere catre autoritatile locale. "Am avut o discutie foarte buna, din punctul meu de vedere, despre descentralizare. Am hotarat impreuna, cele doua echipe din partea PSD si din partea PNL, care sunt ministerele de la care dorim sa fie transferate atributii si competente si chiar institutii catre autoritatile locale", a spus Dragnea, citat de Mediafax. El a precizat ca s-a convenit, ca principiu general, ca toate competentele de inspectie si control sa nu fie tranferate, acestea urmand sa ramana si pe viitor la nivelul ministerelor, anuntaEVZ.

Proiectul lui Antonescu: Minimalizarea Holocaustului se va pedepsi cu inchisoarea, vor fi interzise simbolurile si organizatiile cu caracter legionar. Liderul PNL, Crin Antonescu, a anuntat ca va depune o initiativa legislativa pentru modificarea si completarea OUG 31/2002 privind interzicerea organizatiilor si simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob prin care "minimalizarea Holocaustului" se va pedepsi cu inchisoarea. De asemenea, vor fi interzise simbolurile si organizatiile cu caracter legionar. Antonescu a ales sa faca acest anunt ieri, deoarece astazi se comemoreaza ziua Holocaustului in Romania. Crin Antonescu a precizat ca va cere o procedura de urgenta in Parlament pentru aceasta initiativa. Intrebat daca afirmatiile ministrului delegat Dan Sova, care a declarat ca evreii nu au avut de suferit in Romania, afirmatie asupra careia a revenit ulterior, ar intra sub incidenta noii legi, Antonescu a raspuns ca da, informeazaGandul.

Miron Mitrea: USL tine pana la primavara. Deputatul PSD Miron Mitrea, vicepresedintele Camerei Deputatilor (57 de ani), nu crede ca problemele legate de Rosia Montana ar putea deveni un punct de cotitura pentru premierul Victor Ponta, dar nici "nu-i fac bine la imagine". Unde a gresit premierul? "A fost cam sovaielnic." In ceea ce priveste candidatul USL pentru presedintie, Miron Mitrea e destul de clar: "Sau USL merge cu Antonescu, sau se sparge". Acest lucru ramane valabil chiar daca Antonescu nu este cel mai bine plasat in sondaje pentru ca pe scena politica nu exista o locomotiva de tipul Basescu sau Iliescu, dar "partidele au suficienta forta pentru a-si promova candidatul". Totusi, "daca PSD va trebui sa aiba propriul candidat, candidatul va fi Ponta". Miron Mitrea recunoaste ca USL nu mai este "la fel de solida ca acum un an" si crede ca "va tine pana la primavara, cel putin", scrieRomania Libera.

UNPR si Alianta pentru Sanatate din Romania: politicienii trebuie sa decida in sistemul medical, numai dupa consultarea specialistilor! Ieri, la sediul central al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), a fost anuntata semnarea Protocolului de colaborare dintre UNPR si Alianta pentru sanatate din Romania (APSR). Evenimentul a fost comunicat in prezenta domnilor Neculai Ontanu, primar al sectorului 2 al Capitalei si secretar general al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), Iulian Popescu, deputat si presedinte al Departamentului de politici in sanatate al UNPR, Cristian Hotoboc, presedinte al Aliantei pentru sanatate din Romania (APSR) si Vasile Barbu, secretar general al APSR si presedinte al Asociatiei Pacientilor, anuntaAdevarul.