Laszlo Borbely, despre amanarea regionalizarii: Slava Domnului! Vicepresedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, saluta o eventuala amanare a regionalizarii cu cel putin un an, anuntata de vicepremierul Liviu Dragnea, aratand ca, in momentul de fata, Guvernul "nici macar nu are o conceptie" in aceasta privinta. "Slava Domnului! Slava Domnului! Nu suntem de acord cu regionalizarea, asa cum... De fapt, nici nu e o conceptie a Guvernului. De ce sa nu asteptam, daca Guvernul nici macar nu are o conceptie?", a declarat Borbely. Vicepremierul Liviu Dragnea a admis, joi, ca abordarea USL fata de regionalizare este diferita in acest moment fata de cea de la inceputul anului, anuntaAdevarul.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

PDL ameninta Guvernul cu o motiune de cenzura cu sprijinul PNL. PDL solicita Guvernului Ponta sa renunte la intentia de majorare a cotei de impozitare, altfel va introduce o motiune de cenzura bazandu-se si pe sprijinul PNL, a anuntat purtatorul de cuvant al PDL, Adriana Saftoiu. "In legatura cu intentia de majorare a cotei unice de impozitare de la 16% la 22% si reducerea TVA de la 24% la 22%, din informatiile noastre aceasta este varianta de lucru a Guvernului Ponta pentru intocmirea bugetului pe 2014. Asta inseamna ca Ministerul Finantelor a elaborat o varianta de buget pe 2014 luand in considerare o cota majorata", a spus Adriana Saftoiu. Ea a aratat ca prin majorarea cotei de impozitare romanii trebuie sa scoata din buzunar 11 miliarde de lei anual, in timp ce prin reducerea TVA de la 24 la 22% Guvernul lasa economiei 5 miliarde de lei, anuntaEVZ.

Victor Ponta participa la reuniunea socialistilor europeni. Premierul Victor Ponta participa, joi, la Bruxelles, la reuniunea socialistilor europeni, organizata in marja Consiliului European, transmite Agerpres. "In mod sigur se intalnesc cele doua mari familii politice (popularii si socialistii - n.r.) si voi participa la intalnirea cu prim-ministrii social-democrati", a spus Ponta, intr-un interviu televizat. La remarca moderatorului "poate va intalniti acolo (cu presedintele - n.r.)", Victor Ponta a raspuns: "N-am nimic impotriva, Doamne fereste! Important e ca Romania sa aiba un punct de vedere foarte bine structurat, pentru ca IT, ca si energia reprezinta un domeniu cu mare potential in Romania", referindu-se la agenda digitala, discutata in Consiliu. Presedintele Traian Basescu se va afla joi si vineri la Bruxelles, pentru a participa la lucrarile Consiliului European, dar si la reuniunea Partidului Popular European, informeazaRomania Libera.

Kelemen Hunor: Trebuie infiintata, prin lege si dialog, o universitate de stat in limba maghiara. Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune ca trebuie infiintata, "prin lege si dialog", o universitate de stat in limba maghiara, intrucat "consecintele comunismului pot fi reparate in totalitate doar cand vor fi repuse in functiune victimele institutionale", respectiv Universitatea Bolyai. Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa la Oradea, ca Universitatea Bolyai, desfiintata dupa Revolutia anticomunista din Ungaria din 1956, a fost "o victima institutionala a comunismului". "O parte din consecintele comunismului au fost reparate, dar doar o parte. Au fost insa si victime institutionale ale comunismului, nu numai persoane fizice, iar Universitatea Bolyai a fost o victima colaterala, sau principala, dupa Revolutia din 1956. Noi credem ca toate consecintele comunismului pot fi reparate numai atunci cand si victimele institutionale, cand institutiile care au fost desfiintate, vor fi repuse in functiune. Pana cand universitatea de stat in limba maghiara nu va functiona, in opinia noastra comunismul inca produce consecinte", a spus presedintele UDMR, scrieGandul.

Cristian Preda: "Basist fiind, spun si eu: adio, PDL!" Suspendat din PDL de la inceputul lunii iulie, europarlamentarul Cristian Preda si-a anuntat, pe blog, despartirea definitiva de acest partid. Preda a ales Forta Civica. El a anuntat ca, astazi, la ora 14.00, va sustine la sediul Fortei Civice o conferinta de presa alaturi de Mihai Razvan Ungureanu. "Dupa suspendarea din PDL, nu am avut vreo clipa de gand sa revin in acest partid. Regret ca lucrurile au evoluat tot mai prost si ca intoleranta liderilor de azi fata de valorile libertatii a devenit o marca a PDL", a scris Cristian Preda. Acesta le-a multumit celor care, la reuniunea din 7 iulie, atunci cand a fost suspendat, au venit sa il sustina. "Le multumesc colegilor din gruparea pe care presa a numit-o "reformistii": nu am avut prea multe voturi in reuniunile PDL, dar am experimentat - atata timp cat am fost impreuna - o solidaritate bazata pe incredere, scrieEVZ.