Iohannis despre iesirea PNL de la guvernare: "Nici noi, liberalii, nu suntem asa de revolutionari cum reiese din gazete". Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, spune ca discutia despre majorarea cotei unice si iesirea PNL de la guvernare i se pare "putin artificiala". "Cred ca discutia este putin artificiala. Nici PSD nu si-a exprimat o dorinta de a face acest lucru (sa majoreze cota unica de impozitare - n.r.), cum nici noi, liberalii, nu suntem asa de revolutionari cum reiese din gazete", a afirmat Iohannis, conform mediafax.ro. Acesta a explicat ca in USL se discuta despre faptul ca este nevoie de mai multi bani si se intreaba de unde pot fi luati, context in care unii spun ca trebuie majorate impozitele, altii ca trebuie combatuta evaziunea, insa "nu s-a luat nicio hotarare in USL". Intrebat cum pot fi stransi bani la buget, Iohannis l-a trimis pe Chitoiu la treaba: "Prin combaterea evaziunii. Solutia este destul de simpla si apartine tot entitatii conduse de ministrul Chitoiu", scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Corina Cretu cere retragerea decoratiei lui Tokes: Proiectul separatist promovat de el pregateste o confruntare cu statul roman. Europarlamentarul Corina Cretu a adresat, joi, o scrisoare deschisa Consiliului de Onoare al Ordinului National "Steaua Romaniei", in cuprinsul careia atrage atentia cu privire la "atitudinile extremiste" ale eurodeputatului Laszlo Tokes. "Eurodeputatul Tokes Laszlo a anuntat ca, dupa marsul secuilor, vor urma alte actiuni similare, chiar in Bucuresti sau, daca va fi necesar, si in capitala Uniunii Europene, la Bruxelles.Sub pretextul autonomiei teritoriale, proiectul separatist si exclusivist, construit pe criterii etnice, promovat de domnul Tokes, merge mai departe, si se pregateste o confruntare deschisa cu statul roman si majoritatea romaneasca", spune Corina Cretu in scrisoarea deschisa. Totodata, ea adauga ca in declaratiile facute Laszlo Tokes este mentionat un "proiect periculos, in care, in numele minoritatii maghiare - care nu l-a mandatat in niciun fel pentru asa ceva - acesta vrea sa negocieze cu statul roman aparitia unui teritoriu numit 'Tinutul Secuiesc', creat pe criterii etnice, care sa se autoguverneze", anuntaAdevarul.

Cum au ascuns parlamentarii Rosia Montana in legea exploatarilor miniere. Sintagma "Rosia Montana" a disparut din documentele Parlamentului, dar o serie de articole discutate in Legislativ faciliteaza demararea exploatarii. Comisia parlamentara pentru Rosia Montana a operat o serie de modificari in proiectul elaborat de guvernul Ponta. Modificarile au fost votate de PSD, PPDD si PC, in timp ce PNL si UDMR au cerut respingerea proiectului. In varianta discutata in comisie, nu mai exista nicio referire la exploatarea de la Rosia Montana, nici macar in titlu. Insa, legea reglementeaza exploatarea minereurilor auro-argentifere "de interes public deosebit", definite drept proiectele prin care se extrag anual cel putin cinci tone de aur. Or, o singura exploatare se incadreaza 100% in aceasta categorie - cea de la Rosia Montana, unde firma canadiana estimeaza sa exploateze 15 tone anual, informeazaRomania Libera.

Geoana: Daca Romania ar asigura romilor acces la munca, PIB ar creste cu 4-6 la suta. Senatorul PSD Mircea Geoana afirma ca, daca Romania le-ar asigura tinerilor romi acces la piata muncii, PIB ar creste cu 4-6 la suta, sustinand ca in cazul in care tara nu va avea o strategie viabila de lupta impotriva excluziunii sociale, problema "va exploda in 30-40 de ani". Geoana a afirmat, joi, la conferinta regionala intitulata "Excluderea sociala a romilor - o perspectiva regionala", pe care a organizat-o la Timisoara, ca 85 la suta din romii tineri, cu varste pana in 25 de ani, nu au un loc de munca. "Fiecare tanar trebuie sa aiba o sansa egala de start: acces la educatie, acces la o slujba buna. Sunt lucruri pe care trebuie sa incercam sa le punem in practica. Altfel, urmatoarele victime vom fi noi: banateni cu ardeleni, olteni cu dobrogeni", a afirmat senatorul PSD. El a adaugat ca daca ar fi asigurat tinerilor de etnie roma acces la piata muncii in conditii comparabile cu ale majoritatii, rata de angajare ar creste intre cinci si zece la suta, iar PIB intre patru si sase la suta, scrieGandul.

Macovei: "Fenechiu este un membru ideal al USL". Relu Fenechiu "este un membru ideal al USL", a scris pe Facebook europarlamentarul Monica Macovei dupa ce liberalul a declarat "ca a innebunit lumea de atata justitie peste justitie". Fenechiu a facut aceste declaratii in contextul in care Camera Deputatilor a trimis la Bruxelles un aviz negativ cu privire la proiectul de instituire a unui Procuror European. Ieri, Directia de comunicare a Camerei Deputatilor a precizat, pentruEVZ, ca avizul respectiv nu este o respingere a proiectului si ca, astfel, Camera nu a facut decat sa se alature unui grup de 11 state "care a ridicat probleme similare", printre care Franta, Irlanda, Marea Britanie etc.

Iliescu: Nu este potrivit sa schimbi acum cota unica. Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a afirmat joi ca nu crede ca cineva doreste sa modifice momentan valoarea cotei unice, precizand totodata ca nu ar fi nici potrivita aceasta crestere. "Nu vreau sa discut asa ceva (n.r. ramanerea liberalilor la guvernare). Nu cred ca cineva vrea acum sa schimbe cota unica. Nici nu este potrivit. Dar nu cunosc asemenea surse ale acestor ingrijorari, nu cunosc intentia cuiva de a modifica cota unica", a declarat fostul presedinte la Palatul Parlamentului. Vicepremierul Daniel Chitoiu, ministru al Finantelor, a declarat miercuri ca PNL nu va ramane la guvernare daca in 2014 s-ar decide majorarea cotei unice. Intrebat intr-o conferinta de presa, la Palatul Victoria, daca PNL va ramane la guvernare in cazul in care se va majora cota unica anul viitor, Chitoiu a raspuns ferm ca "nu", informeazaAdevarul.