Un mister: Ce este de anchetat in achizitia unui teren agricol de Ioana Basescu si la ce serveste infiintarea unei comisii parlamentare. Premierul a trimis Corpul de control pentru a investiga cum a cumparat fiica lui Traian Basescu teren in comuna Nana, plecand de la o emisiune de la Antena 3. El vrea si o comisie parlamentara pentru "cazul Calarasi". Basescu spune ca este un scenariu fals si ca terenul a fost achizitionat fara comiterea oricarei ilegalitati. Prim-ministrul Victor Ponta si-a trimis corpul de control sa verifice tranzactia imobiliara a Ioanei Basescu, care a achizitionat aproape 300 de hectare de teren agricol in comuna Nana, judetul Calarasi, scrie Adevarul.

Politic showFoto: Colaj foto

Ponta si Voiculescu ii fabrica un dosar lui Basescu. Premierul Victor Ponta a anuntat ieri, dupa intalnirea cu parlamentarii PSD, ca acestia solicita infiintarea unei comisii de ancheta in Parlament, care sa analizeze posibile retrocedari de terenuri suspecte. Ancheta ar viza si achizitionarea unui teren, in judetul Calarasi, de catre fiica mai mare a presedintelui, Ioana Basescu. Declaratiile au fost facute dupa sase zile in care Antena 3, postul de televiziune al lui Dan Voiculescu, a alimentat scandalul cu un act livrat din Guvern si pus la cale, potrivit documentelor aflate in posesia "Evenimentului zilei", in primavara acestui an.

Manipulantii masinariei de facut someri. Nu e nevoie de un ciclon sau de un tsunami ca sa faci una cu pamantul zone vaste... In Balcani si alte tinuturi pustiite mai intai de migratori si otomani, iar apoi de comunisti e suficienta investirea unui guvern incompetent, clientelar, sau populist care sa-si utilizeze priceperea intreaga spre a pune pe butuci, rapid, mai tot ce s-a durat cu mari eforturi in trecut. Au strans romanii cureaua dureros, spre a-si asana bugetul? Avem noi ac de cojocul austeritatii. Marim fara acoperire cheltuielile sociale, scrie Deutsche Welle.

Antonescu: Ministrii se numara la fiecare sedinta de Guvern, sa vada daca nu a luat DNA vreunul. Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat miercuri la TVR ca, in ce priveste Justitia, are indoieli serioase cu privire la independenta acesteia. "Pe mine m-a speriat modul in care s-a facut dosarul lui Dragnea. Exista multe coincidente in continuare, elemente care dau nastere la suspiciuni. In niciun caz nu se poate pune problema ca actualul Guvern ar influenta aceste instante. Guvernul, dupa fiecare sedinta, se numara sa vada: sunt toti, nu i-a luat DNA?", a spus Antonescu, scrie Adevarul.

Factura pe care Romania ar putea s-o achite pentru noua aeronava a presedintelui si prim-ministrului. Presedintele si premierul Romaniei ar putea zbura, in deplasarile externe, cu un avion cumparat de la italieni. Guvernul de la Roma vinde 3 aeronave, iar autoritatile noastre si-au aratat interesul sa cumpere una dintre ele. Ar putea fi vorba chiar de modelul Airbus A319, avion folosit in special de fostul premier italian Silvio Berlusconi. Guvernul de la Roma are trei avioane Airbus A319, dar si altele de dimensiuni mai mici. Constrans de deficitul bugetar, actualul premier, Enrico Letta, a anuntat ca vinde cateva dintre ele si a gasit deja un cumparator: statul roman, scrie StirileProTV.

Udrea l-ar vota pe Antonescu, daca ar intra in turul doi cu Ponta. Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, miercuri seara, la Realitatea TV, ca l-ar vota pe Crin Antonescu la prezidentiale, daca liberalul ar intra in turul doi cu Victor Ponta. "O sa votez cu candidatul dreptei, chiar daca azi nu putem spune ca PNL se comporta ca un partid de dreapta, chiar daca azi putem spune ca Crin Antonescu este fauritorul USL si a participat la suspendarea presedintelui. Sigur (voi vota cu Antonescu, n.r.)! Voi vota cu candidatul dreptei. Dar avem o sansa sa nu fie Crin Antonescu, daca vom reuni toate fortele dreptei, a aratat Udrea, scrie Romania libera.

Maria Grapini a cugetat pe Facebook de ziua nuntii sale. Ministrul delegat pentru Turism si IMM-uri, Maria Grapini, nu renunta. Desi a fost criticata pentru felul in care scrie pe Facebook, avand in vedere ca ocupa un scaun de ministru, Maria Grapini a comis-o din nou. "Buna dimineata! Azi in 13 noiembrie, cu multi ani in urma am avut nunta ! Asadar 13 nu este zi cu ghinion ! O zi buna tuturor", a scris Maria Grapini, astazi, pe Facebook. Maria Grapini nu este la prima abatere, scrie EVZ.