Elena Udrea: L-as vota pe George Maior la alegerile prezidentiale. Elena Udrea a vorbit, la "Adevarul Live", despre candidatii la alegerile prezidentiale de anul viitor. Deputatul PDL il prefera pe Crin Antonescu, daca acesta va ajunge sa concureze in turul doi cu Victor Ponta. Insa, daca in cursa prezidentiala va intra George Maior, votul Elenei Udrea se va indrepta catre directorul SRI. "Faptul ca nu sunt intotdeauna de aceeasi parere cu actuala conducere a partidului nu inseamna ca eu sunt cea care vede gresit lucrurile, ca vreau raul partidului. Sunt in PDL si putini ar avea caderea sa judece loialitatea mea fata de partid. Este adevarat ca mi-as fi dorit ca partidul sa fie in mijlocul unui mare proiect de centru-dreapta, sa isi propuna minimum 25% la europarlamentare, sa fie capabil sa genereze un candidat al dreptei pentru prezidentiale. Am obosit sa port acest stindard al unitatii dreptei, putini inteleg ca PDL ar putea da candidatul la prezidentialele din 2014. Daca nu ar fi atat de vanitosi si intransigenti, ar putea da candidatul, dar pentru asta ne-ar trebui mai putina drama si mai multa luciditate", a declarat Elena Udrea, scrieAdevarul.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Basescu mai pregateste un atac asupra legii referendumului. Traian Basescu intentioneaza sa conteste din nou la Curtea Constitutionala legea referendumului, care coboara la 30% pragul de prezenta necesar validarii acestuia. Curtea a respins deja o contestatie a lui Basescu pe aceasta tema, dar seful statului spune ca nicaieri in Constitutie nu se spune ca poate contesta o singura data o lege. "Nu exclud posibilitatea sa revin la Curtea Constitutionala pe aceasta tema. Constitutia nu il limiteaza pe presedinte. Ar fi fara precedent in mandatele mele, dar ganditi-va care ar fi efectul intrarii in vigoare a legii", a spus Traian Basescu, pe postul B1 TV. Basescu se va folosi de faptul ca in Constitutie, in articolul 77, nu este limitat numarul de sesizari la CCR pe care seful statului le poate face pentru o singura lege. Nu trebuie decat ca juristii Administratiei Prezidentiale sa gaseasca un nou motiv pentru a ataca proiectul USL, anuntaEVZ.

Primarul Brasovului, George Scripcaru, amendat de CNCD dupa ce Consiliul Local a refuzat numirea unui consilier intr-o comisie. Primarul Brasovului, George Scripcaru, a fost amendat miercuri de CNCD cu 6.000 de lei, dupa ce unul dintre cei doi consilieri ai Forumului Democrat al Germanilor din Romania(FDGR), Christian Macedonschi, a reclamat ca de un an si jumatate Consiliul Local, dominat de USL, refuza sa-l includa intr-una dintre comisiile de specialitate. Amenda de 6.000 de lei va fi platita de "reprezentantul legal al Consiliului local Brasov", dupa cum se precizeaza in hotararea de sanctionare adoptata de Colegiul Director al CNCD, informeazaGandul.

Cazanciuc, despre comisia "Calarasi": Decizie pana la urma politica. Ministrul Justitiei a declarat, joi, despre infiintarea unei comisii "Calarasi", ca aceasta ar fi o decizie pana la urma politica de a clarifica anumite lucruri si a aratat ca procurorii nu pot fi chemati la audieri daca e vorba de dosare penale, transmite Mediafax. El a fost intrebat daca, in cazul in care procurorii ar fi chemati sa dea exlicatii in Parlament, el ar sustine acest lucru. "Nu cred ca va fi vreun procuror chemat in Parlament sa dea exlicatii pentru modul in care au solutionat sau nu anumite dosare, asa ceva nu cred ca se va intampla", a spus Robert Cazanciuc. "Procurorii pot fi chemati in Parlament si au fost chemati in Parlament pentru discutii pentru noile coduri, dar cred ca prezenta lor trebuie sa se opreasca aici, la dezbateri pe acte normative si nu la discutii despre dosare solutionate sau in curs de solutionare", a explicat ministrul Justitiei, scrieRomania Libera.

Corlatean inca mai spera sa readuca Tezaurul Romaniei de la rusi. Ministrul de Externe Titus Corlatean a declarat, miercuri, ca Romania "ramane" extrem de activa in chestiunea recuperarii Tezaurului si a subliniat ca a purtat discutii in acest sens cu omologul sau rus, Serghei Lavrov. "In niciun caz nu ne luam adio de la Tezaurul Romaniei", a declarat Corlatean, miercuri, la TVR. Potrivit sefului diplomatiei romane, activitatea comisiei bilaterale romano-ruse, care studiaza "inclusiv chestiunea Tezaurului", va fi reluata, desi exista "dificultati obiective, legate de restructurarea partii ruse a comisiei bilaterale". "Pe 9 iulie, cand am fost in vizita oficiala la Moscova, am discutat cu omologul rus Serghei Lavrov necesitatea reluarii activitatii comisiei bilaterale romano-ruse care studiaza problemele care provin din istoria relatiilor bilaterale, inclusiv chestiunea Tezaurului. Si am cazut de acord, politic, sa reluam activitatea acestei comisii, inghetata de foarte multi ani", a explicat ministrul de Externe, anuntaAdevarul.