Cazul Rompetrol. Mona Pivniceru, aliata lui Traian Basescu. Presedintele Traian Basescu si judecatorul CCR Mona Pivniceru au folosit exact aceleasi argumente atunci cand au motivat ca Legea privind memorandumul incheiat intre Guvern si Rompetrol este neconstitutionala. Legea pentru aprobarea memorandumului de intelegere semnat de Guvernul Ponta si compania Rompetrol a ajuns pe masa Curtii Constitutionale, pentru prima data, in luna iunie, ca urmare a unei sesizari venite din partea partidelor de Opozitie: PDL, PPDD si UDMR, scrie Adevarul.

Politic showFoto: Colaj foto

Cum se pregatesc parlamentarii sa-i primeasca pe chinezi. Zgonea: "Prezenta e obligatorie, nu mai prindem noi in viata asta discursul primului ministru al Chinei". Mobilizare maxima, acestea sunt cuvintele-cheie in Parlament inainte de Forumul Economic si Comercial China-Europa Centrala si de Est, la care sunt asteptate peste 1.200 de persoane. Pentru venirea chinezilor gardul Parlamentului a fost proaspat vopsit, geamurile au fost spalate, lifturile curatate si mocheta lipita cu scotch dublu-adeziv. "Ca sa nu se impiedice cineva", spun angajatii Parlamentului, scrie Gandul.

Fenechiu si Chiuariu, doi vechi prieteni reuniti de DNA. Cei doi fosti ministri s-au intalnit pe holul Instantei Supreme cu alti patru fosti sau actuali demnitari. Excelenta ocazie pentru strangeri de mana si amabilitati. Doi vechi prieteni liberali, de la Iasi, s-au intalnit, ieri, in aceeasi sala de judecata la Curtea Suprema: Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor si Tudor Chiuariu, fost ministru al Justitiei. Amandoi sunt acuzati de comiterea unor acte de coruptie. Lor li s-au adaugat ieri alti patru fosti sau actuali demnitari, scrie EVZ.

PNL baga rezervele in comisia anti-Basescu. Conducerea PNL a decis, ieri, sa sustina comisia parlamentara propusa de PSD in cazul achizitionarii de catre Ioana Basescu a terenului din Calarasi. Cu toate acestea, PNL nu a nominalizat niciun parlamentar cu notorietate pentru a face parte din for. Locurile PNL din comisie vor fi ocupate de deputatii Ioan Cupsa si Traian Dobrinescu si senatorul Mircea Dobra. Intrebat de ce liberalii nu au propus nume cu greutate pentru a face parte din comisie, Antonescu a preferat sa dea un raspuns diplomatic, scrie Romania libera.

Udrea cere demisia lui Mirel Palada: "Ponta a adus in Guvern baieti de cartier foarte iuti la manie". Deputatul PDL Elena Udrea a comentat, luni, pe blogul personal, reactia purtatorului de cuvant al Guvernului, Mirel Palada, la declaratiile presedintelui Traian Basescu. In opinia Elenei Udrea, premierul Victor Ponta este vinovat pentru reactia purtatorului de cuvant Mirel Palada si "a brevetat acest tip de comportament public in politica". In consecinta, deputatul PDL cere demisia purtatorului de cuvant al Guvernului, scrie Adevarul.

UDMR cere ca la 112 sa se raspunda si in maghiara. Deputatul UDMR Kereskenyi Gabor considera ca este "inacceptabil" ca serviciul de apel de urgenta sa nu fie disponibil si in limba maghiara. In acest sens, el a cerut explicatii ministrului Sanatatii. "Este inacceptabil ca in Romania serviciul de apel urgente sa nu functioneze si in limba maghiara, desi acest aspect este prevazut in punctul 12 al OUG nr. 34 din 2008", spune deputatul UDMR intr-o interpelare adresata ministrului Sanatatii, scrie EVZ.

Banii nu pot resuscita un partid. Unde este flacara militanta care anima partidul in primii 10 ani dupa 1989? PNTCD nu avea nevoie sa declare ca este de dreapta (si nici nu o facea), dar avea o vocatie clara si inconfundabila. Un sondaj recent de opinie (INSCOP Researsch) arata ca numai 2,4% din electoratul romanesc ar vota PNTCD daca s-ar organiza alegeri parlamentare "duminica viitoare". In ciuda tuturor eforturilor din ultimul an, partidul nu a crescut cu mai mult de 1%, plasandu-se pe mai departe pe pozitii insignifiante, scrie Deutsche Welle.