Cum a ajuns Geoana sa-i topaie pe nervi lui Antonescu. De doua zile, PNL si-a mutat tirul, de obicei atintit asupra lui Victor Ponta, catre fostul prezidentiabil al PSD din 2009, Mircea Geoana. Intentia lui Ponta de a-l numi pe actualul senator PSD inalt reprezentant al Guvernului, responsabil cu proiecte strategice, i-a iritat peste masura pe liberali, cu Crin Antonescu in frunte, in contextul in care Geoana a afirmat, in mai multe randuri, ca tot il mai tenteaza o candidatura la prezidentiale. Ca urmare, liberalii incearca sa-l ridiculizeze. "Foarte multa lume incearca din rasputeri sa ii gaseasca domnului Mircea Geoana o functie de demnitar care sa-i permita sa ramana in locuinta de protocol la care de foarte multa vreme nu mai are dreptul. Ca fost presedinte pentru o noapte, domnului Geoana i se cuvine cel mult o garsoniera", a comentat ieri Gigel Stirbu, presedintele Comisiei de cultura a Camerei Deputatilor, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Pe site-ul Guvernului nu mai exista decat Guvernul Ponta. Guvernul si-a modificat site-ul, dar a sters complet arhiva ce continea activitatea tuturor premierilor anteriori. Primele informatii coincid cu prima zi de mandat a lui Victor Ponta. Noul site al Guvernului a prins viata in urma cu cateva zile, iar versiunea improspatata este mult mai aerisita. Nu este prima data cand un guvern reimprospateaza pagina de internet mostenita, dar e pentru prima oara cand Guvernul in exercitiu sterge complet din arhiva orice referire la activitatea predecesorilor sai. Noul site arata ca si cum viata pe internet a Guvernului Romaniei a inceput in ziua de 8 mai 2012, cand s-a tinut prima sedinta a Cabinetului Ponta I. Singura dovada a faptului ca in Romania au mai existat si alti premieri este sectiunea "Prim-ministri in istorie" a site-ului, acolo unde gasim pozele sefilor de guvern, cu madate pline sau interimari, care au calcat pe la Palatul Victoria. Atat si nimic mai mult, anuntaAdevarul.

SIE si SRI pregatesc terenul pentru rectificarea bugetara. Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a avizat intr-o sedinta care a durat aproximativ 15 minute proiectele de buget ale institutiilor din domeniul securitatii nationale. Premierul a lipsit. In cadrul sedintei de ieri a CSAT au fost avizate proiectele de buget ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apararii Nationale, Serviciului Roman de Informatii, Serviciului de Informatii Externe, Serviciului de Telecomunicatii Speciale si Serviciului de Protectie si Paza. "Avizul a tinut cont si de punctele de vedere ale comisiilor parlamentare de specialitate, dar si de asigurarea sefilor acestor institutii ca isi vor putea indeplini misiunea pe baza acestor bugete pana la urmatoarea rectificare bugetara", se afirma in comunicatul Administratiei Prezidentiale. Referirea la rectificarea bugetara se face ecoul dorintelor sefilor serviciilor secrete de a beneficia si in 2014 de o rectificare pozitiva, informeazaRomania Libera.

Elena Udrea, despre noile taxe: USL strange bani pentru campaniile electorale din 2014. Deputatul PDL Elena Udrea a criticat dur noile taxe impuse de guvernul Ponta, aratand ca liderii USL strang bani pentru ca este an electoral. "Eu o atata minciuna si atata incompetenta cat e la USL nu am vazut niciodata. S-au incurcat in propriile minciuni. Strang banii acestia pt ca este an electoral si au crescut bugetul care se aloca primariilor pentru ca au nevoie de primari in campaniile din iunie si decembrie 2014", a declarat Udrea intr-o interventie telefonica in cadrul emisiunii "Buna seara, Romania", de pe B1 TV. "Nu s-au mai inceput lucrari noi. In vremea guvernarii Boc s-au inchis mai toate lucrarile inceput de guvernele anterioare. Le recomand celor din guvern sa foloseasca bani europeni", a mai spus Elena Udrea, informeazaEVZ.

Mobilizare mondiala pentru decoratia lui Tokes. Propunerea de retragere a decoratiei eurodeputatului Laszlo Tokes, de catre Consiliul de Onoare al Ordinului "Steaua Romaniei", a depasit granitele tarii. Mai intai, un membru al Camerei Lorzilor a solicitat Guvernului britanic sa ia atitudine fata de hotararea de la Bucuresti de a-i retrage decoratia europarlemntarului maghiar. "Lordul Alton a cerut parerea Guvernului Majestatii sale cum apreciaza propunerea ca statul maghiar sa fie stat garant pentru minoritatile maghiare ce traiesc dincolo de granitele Ungariei si cum se poate compara aceasta cu modele de autonomii consacrate deja, cum ar fi Tirolul de Sud", se arata intr-un comunicat al lui Laszlo Tokes. Apoi, Ministerul ungar de Externe s-a aratat indignat ca membrii Consiliului de Onoare al Ordinului "Steaua Romaniei" au stabilit ca Laszlo Tokes nu este demn de aceasta decoratie, anuntaAdevarul.

Stolojan: In Guvernul Ponta, orice argument poate justifica marirea taxelor. Liderul PDL Theodor Stolojan a sustinut, marti, ca introducerea accizei suplimentare pe benzina pentru evitarea deflatiei este un argument care confirma ca orice argument este bun in Guvernul Ponta, pentru a justifica marirea impozitelor si taxelor. "Ii reamintim domnului Voinea ca deflatia este un proces cumulativ, de descrestere a preturilor, salariilor si productiei, alimentat de lipsa de incredere a investitorilor si de asteptarile negative ale populatiei. Or aceasta situatie nu este cazul Romaniei, unde bugetul socialist pe anul viitor a fost prezentat ca fiind fundamentat si pe cresteri de salarii si pe cresteri pe productie si pe cresteri de preturi. Declaratia ministrului USL Voinea nu confirma decat ca pentru un Guvern socialist orice argument, oricat de hilar, este bun pentru a justifica marirea impozitelor si taxelor", a declarat Stolojan, informeazaRomania Libera.