Senatorii lui Dragnea cresc salariile primarilor. Senatorii USL au adoptat, prin vot secret, o lege prin care salariile primarilor cresc, in unele cazuri fi ind mai mari decat al presedintelui Romaniei. Guvernul Ponta s-a opus initiativei, dar vicepremierul Liviu Dragnea a spus ca o sustine. Legea a fost initiata de un grup de parlamentari din PSD, PNL, UDMR si PC, printre care Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu si Mircea Geoana. Acestia au ignorat faptul ca Guvernul Ponta se opune proiectului, sustinand ca ar creste cheltuielile bugetare pe anul 2014 cu cinci milioane de euro si nu s-ar mai respecta "echilibrul bugetar". Ieri, in sedinta in plen a Senatului, secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Dan Manolescu, a continuat sa ceara respingerea legii, pe motiv ca astfel de cheltuieli suplimentare nu sunt prevazute in bugetul pe 2014. "Aseara s-au votat (...) plafoanele de indicatori macroeconomici, toate aceste sume nu sunt cuprinse in previziunile de buget pentru 2014", a avertizat Manolescu, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Cristian Preda, invitatie la confruntare adresata lui Vasile Blaga: "Nu sunt convins ca are curajul sa accepte". Europarlamentarul Cristian Preda a publicat, pe blogul personal, un text in care il invita pe presedintele PDL, Vasile Blaga, la o dezbatere pe teme politice. "Intrucat constat ca nimeni nu are curajul sa puna punctul pe <>, il provoc pe Vasile Blaga la o dezbatere despre politica din Romania si din UE. Nu sunt deloc convins ca are curajul sa vina la o discutie deschisa. Dar cred ca Blaga trebuie provocat la dialog, nu la compromis", scrie Cristian Preda. Invitatia adresata de Preda intervine dupa ce liderul democrat-liberal a declarat ca PDL nu a mai candidat sub sigla proprie din 2008. "Eroare!", scrie europarlamentarul. "Asa cum se stie, la alegerile pentru PE din 2009, ca si in majoritatea circumscriptiilor de la alegerile locale din 2012, PDL a candidat sub sigla proprie. Tot PDL l-a sustinut, sub acest nume, si pe Traian Basescu la prezidentiale in urma cu patru ani", explica Preda, anuntaAdevarul.

Corneliu Vadim Tudor, repus de instanta presedinte al PRM. Decizia nu este definitiva. Corneliu Vadim Tudor a fost repus in functia de presedinte al Partidului Romania Mare (PRM), printr-o decizie de joi a Tribunalul Bucuresti care nu este insa definitiva, dupa ce in 27 iulie, la un congres organizat in Alba Iulia, s-a decis excluderea sa din formatiunea politica. Decizia luata de judecatorii Tribunalului Bucuresti poate fi atacata cu apel. La dezbaterile din acest dosar, Vadim Tudor a sustinut ca a fost exclus in mod ilegal din partidul pe care l-a infiintat. "Acestia sunt niste oameni care vor sa fure creatia mea, opera mea. I-am dus de patru ori in Parlamentul Romaniei si de patru ori in Parlamentul European. I-am facut deputati, senatori si primari si acum, cand nu mai am ce sa le ofer, s-au coalizat impotriva mea", s pus Vadim Tudor, in fata instantei, la termenul din 29 octombrie, informeazaGandul.

PDL Iasi s-a predat cu totul la PSD. Gabriel Surdu, seful filialei democrat liberale impus de Vasile Blaga, este un apropiat al primarului PSD-ist Gheorghe Nichita, de care-l leaga interesele de afaceri. El a adus organizatia in pragul falimentului. Miscarile de pe scena politica ieseana depasesc orice imaginatie. S-a ajuns pana acolo incat filiala judeteana a celui mai important partid de opozitie, PDL, sa fie condusa de un afacerist traseist politic, fost membru al PSD si apropiat al primarului Gheorghe Nichita, de la PSD. In 2004, la alegerile prezidentiale, Gabriel Surdu, actualul presedinte al filialei iesene a PDL impus de Vasile Blaga, a fost unul dintre afaceristii care au investit cei mai multi bani pentru sustinerea locala a lui Adrian Nastase. In 2007, si-a exprimat public ura impotriva PDL si a presedintelui Traian Basescu, strigand la portavoce in centrul orasului: "Jos Basescu", scrieEVZ.

Parlamentarii UDMR vor suplimentarea bugetului de la Ministerul Culturii cu bani de la Presedintie, CCR si ANI. Senatorii Comisiilor de Cultura ale celor doua Camere din Parlament au votat, in unanimitate, cresterea sumelor alocate Ministerului Culturii prin reducerea fondurilor de la Administratia Prezidentiala, Agentia Nationala de Integritate si Curtea Constitutionala. Amendamentul la Legea bugetului de stat pe 2014 a fost votat in unanimitate de membrii Comisiilor de Cultura reunite si prevede cresterea sumelor alocate la Ministerul Culturii cu 2.850.000 lei pentru consolidarea si restaurarea monumentelor istorice. In textul motivatiei, parlamentarii UDMR care au initiat amendamentul au subliniat ca restaurarea monumentelor istorice "trebuie sa constituie o prioritate nationala, nu numai la nivel declarativ", anuntaAdevarul.