Crin Antonescu pregateste iesirea de la guvernare a PNL. Liberalii din jurul lui Crin Antonescu iau din nou in calcul iesirea de la guvernare. Nu este prima oara cand Antonescu are aceasta initiativa, in contextul in care amenintarile privind iesirea de la guvernare au devenit la ordinea zilei in USL, au declarat surse liberale, pentru EVZ. Este insa o premiera faptul ca Antonescu s-a exprimat public in acest sens. Intrebat ieri daca exista riscul unei rupturi in USL, dupa Anul Nou, acesta a confirmat. "Daca genul acesta de lucruri continua, ma tem ca da", a raspuns Antonescu. In replica, premierul Ponta a afirmat ca, daca Antonescu vrea sa rupa alianta, atunci sa o rupa el. "Daca vrea sa il rupa, sa il rupa (USL - n.r.). Eu nu vreau", a spus Ponta. Conform stenogramelor publicate de presa in weekend, si la Biroul Politic National al PNL de vinerea trecuta, Antonescu le-a transmis liberalilor ca iesirea de la guvernare reprezinta o varianta. "Fie pregatim terenul, daca e cazul, ca sa ne batem singuri la europarlamentare, la presedintie, fie ramanem intr-adevar anexati de PSD in nebunia asta", a spus Antonescu, anuntaEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Toni Greblă, discurs emoţionant după numirea la CCR. Plenul Senatului a aprobat, luni, candidatura senatorului PSD Toni Greblă pentru ocuparea locului de judecător la Curtea Constituţională vacantat de Iulia Motoc. În cadrul şedinţei de plen, candidatura lui Greblă la CCR a primit 123 de voturi "pentru", două "împotrivă" şi o abţinere. După votul Senatului, Toni Greblă a ţinut un discurs emoţionant. „Nu este uşor lucru ca, după 24 de ani de muncă, de zbucium în slujba binelui public, azi să vină vremea să-mi iau rămas bun de la colegii cu care am lucrat în Senat. Chiar dacă este deosebit de onorantă însărcinarea pe care o s-o îndeplinesc, nu e uşor lucru să te desparţi de prieteni, de o instituţie fundamentală a statului, Senatul. Sigur că mă încearcă frumoase aduceri aminte legate de activitatea desfăşurată aici. Mi-aduc aminte de dezbaterile pe care le-am avut de-a lungul acestor cinci ani şi mereu vor rămâne prezente în sufletul meu“, a declarat Greblă, mişcat, anuntaAdevarul.

Blaga: Candidatul PDL la prezidentiale este Catalin Predoiu, a obtinut 100.000 de voturi in partid. Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, dupa sedinta Colegiului Director al PDL, ca in urma alegerilor interne a fost desemnat drept candidat al partidului pentru prezidentiale Catalin Predoiu, acesta obtinand 100.000 de voturi, in timp ce Gheorghe Falca a obtinut 40.000 de voturi. "Colegiul Director National a validat propunerea Comisiei Nationale pentru Statut, etica si litigii pentru a fi de acord cu votul celor 137.000 de colegi care au votat pentru desemnarea candidatului nostru la functia de presedinte al Romaniei. Suntem primul partid care a procedat in acest fel in cursa au fost doi colegi Gheorghe Falca si Catalin Predoiu si a fost desemnat domnul Catalin Predoiu", a precizat Vasile Blaga, informeazaGandul.

Cum arata majoritatile construite de PSD in Parlament. Intr-o singura saptamana, grupul PSD+UNPR s-a intarit cu 9 senatori si deputati alesi pe listele PP-DD, astfel ca social-democratii pot forma noi majoritati in Parlament fara ajutorul PNL. Desi declarau public ca sunt impotriva traseismului si ca intentioneaza sa introduca in Constitutie regula pierderii mandatului in cazul abandonarii partidului sub sigla caruia a fost ales parlamentarul, social-democratii lucreaza intens, de luni bune, la inregimentarea senatorilor si deputatilor PP-DD. Ultima lovitura a venit saptamana trecuta, cand grupurile PSD+UNPR au luat cinci deputati si patru senatori. Seria transferurilor a fost deschisa marti de deputatul Liviu Codirla, dupa care joi au "arit" in barca puterii alti patru deputati si patru senatori. Pana la incheierea actualei sesiuni parlamentare sunt asteptate insa si alte anunturi referitoare la schimbarea partidului, in conditiile in care social-democratii admit, pe surse, ca ar fi reusit sa convinga si alte nume decat cele vehiculate pana acum, scrieRomania Libera.

Valeriu Zgonea: Ponta are dreptate, Antonescu a fost incorect. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat luni, referitor la scandalul izbucnit in coalitia de guvernare, ca "din pacate, Crin Antonescu a fost incorect si fata de Victor Ponta, dar si fata de liberali". "Am fost la sedinta despre care se vorbeste. Crin Antonescu, din pacate, a fost incorect si fata de Victor Ponta, dar si fata de liberali. Ponta are dreptate. Ca sa tinem USL unita, avem nevoie de mai multa consecventa pe subiectele importante", a spus el. Reactia sa intervine dupa atacurile si tensiunile recente din USL. Luni, premierul Victor Ponta l-a acuzat pe liderul PNL ca si-a mintit colegii din PNL cand a spus ca nu a existat o intelegere in USL privind sustinerea proiectului de lege a amnistiei si gratierii. In replica, Antonescu a subliniat ca nu ii permite lui Ponta sa il numeasca mincinos si a aratat ca va fi dificil ca USL sa continue in aceste conditii, anuntaAdevarul.