PSD ramane orfan de Adrian Nastase pana in 2020. Noua condamnare a lui Adrian Nastase i-a incheiat, practic, cariera politica, cel putin pentru urmatorii sase ani. Fostii sai colegi ezita sa spuna ce vor face cu postul de presedinte al Consiliului National PSD, ocupat de Nastase Condamnarea lui Adrian Nastase are efecte sumbre pentru fostul premier si din punct de vedere politic. Pe langa cei patru ani de inchisoare cu executare, Curtea Suprema i-a mai "oferit" lui Adrian Nastase (63 de ani) si o pedeapsa complementara: interzicerea unor drepturi pentru o perioada de cinci ani, dupa executarea pedepsei cu inchisoarea, scrieAdevarul.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Ce negociaza PSD cu PC si UDMR. PSD si PC au discutat despre participarea pe liste comune la alegerile europarlamentare. In paralel, social-democratii incearca sa isi asigure sprijinul UDMR in Parlament. Confruntati cu perspectiva de nu obtine niciun post de europarlamentar, conservatorii au renuntat la ideea de a participa pe cont propriu la alegerile pentru Parlamentul European, anuntata acum cateva luni. In aceste conditii, PC a negociat cu PSD participarea pe liste comune la alegerile europarlamentare, intr-o alianta. Potrivit surselor citate, solicitarea ar fi fost facuta de liderul PC, Daniel Constantin, iar liderul PSD, Victor Ponta ar fi acceptat-o, cu conditia ca PC sa nu solicite mai mult de un loc eligibil, anuntaRomania Libera.

Razboi pe taxe in USL: Ponta, da, Antonescu, ba. Premierul Victor Ponta nu uita de electoratul social-democrat in anul electoral 2014. Luandu-si prin surprindere colegii din PNL, acesta a anuntat, luni seara, intr-o emisiune la Romania TV, ce pregateste in materie de fiscalitate anii viitori. Si daca bani nu poate da in 2014, premierul a fost generos cu promisiunile de viitor. Mai intai, acesta a anuntat ca nu a renuntat la ideea introducerii taxei de solidaritate, chiar daca anul trecut, atunci cand a facut aceasta propunere, a generat un scandal monstru in USL si a fost refuzat fara echivoc de liberali, informeazaEVZ.

Ioan Oltean despre condamnarea lui Nastase: Credeam ca solutia va fi alta. Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca nu se astepta ca fostul premier Adrian Nastase sa fie condamnat la pedeapsa cu inchisoarea, spunand ca a crezut ca "lucrurile nu sunt grave si solutia va fi alta". Ioan Oltean a fost intrebat daca s-a asteptat ca Adrian Nastase sa fie condamnat la pedeapsa cu inchisoarea, spunand ca a avut "retineri". "Ca sa fiu foarte sincer, am avut niste retineri. Credeam ca lucrurile nu sunt grave si ca solutia va fi alta. Instanta are toate datele. Nu pot sa cred ca instanta nu a fost obiectiva si cred ca o solutie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu poate fi comentata sub nicio forma. Nu cred ca e cel mai frumos tablou cu putinta pentru un partid aflat la guvernare, dar, daca mergem pe respectul fata de institutiile statului si pe independenta justitiei, nu putem fi decat obiectivi si sa acceptam ca justitia isi face treaba", a spus Ioan Oltean, care este si lider al PDL Bistrita-Nasaud, scrieGandul.

Gabriela Vranceanu Firea Pandele, varful de lance al destramarii USL. Senatorul PSD Gabriela Vranceanu Firea s-a transformat in cel mai vehement critic al PNL, manata de conflictul personal cu liberalul Marian Petrache. Plecand de la afirmatiile care anunta divortul USL, "Adevarul" va prezinta harta completa a judetelor in care PSD si PNL au lasat alianta doar pe pliantele electorale si au cautat sa-si formeze o alta majoritate. Alianta USL, luata judet cu judet, se destrama pe zi ce trece. Ultimul scandal a rabufnit dupa ce Gabriela Vranceanu Firea, presedintele PSD Ilfov, care nu se intelege nici in ruptul capului cu liberalul Marian Petrache, seful CJ Ilfov, a cerut un pact de neagresiune intre cele doua partide pe plan local, anuntaAdevarul.

Comisia Calarasi isi incepe miercuri activitatea. Comisia parlamentara de ancheta privind terenurile din judetul Calarasi se va intruni miercuri, in sedinta, la Palatul Parlamentului, relateaza Agerpres. Comisia isi va alege conducerea completa, va aproba calendarul de audieri si regulamentul de functionare, conform unui comunicat al senatorului social-democrat Gabriela Firea. Prima sedinta pe 2014 a Comisiei Calarasi se va desfasura de la 14.00, la sala Barbu Catargiu. Deputatul Eugen Nicolicea a fost votat in luna decembrie presedinte al comisiei parlamentare de ancheta "Calarasi", for constituit pentru verificarea legalitatii achizitiei terenurilor din zona comunei Nana. Comisia este compusa din 13 membri, un presedinte, un vicepresedinte si un secretar, avand in vedere ca PDL nu si-a desemnat reprezentanti in comisie, informeazaRomania Libera.