Liderii Dreptei si-au amintit de Alianta D.A. Liderii Dreptei s-au reunit ieri, la aceeasi masa, in cadrul unei dezbateri organizate de catre europarlamentarul Cristian Preda, la Grupul pentru Dialog Social. In gluma, deputatul Elena Udrea a afirmat ca ar putea fi sanctionata pentru ca a participat la o dezbatere la care s-au aflat Cristian Preda, suspendat din PDL, liderul PMP, Eugen Tomac, si liderul Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu. Toti cei prezenti la dezbatere au facut un apel pentru unitatea partidelor de pe partea dreapta. Elena Udrea a afirmat ca, daca USL se va rupe si PNL va merge cu partidele de dreapta la alegerile prezidentiale, atunci un candidat PSD nu are sanse. "Asteptam si PNL sa revina la dreapta, sa se desparta de PSD", a adaugat Udrea, care a mai explicat ca s-a imbracat in portocaliu "cu gandul la Alianta DA si sper ca in viitor sa o refacem alaturi de PNL", scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Troc in USL: Legea amnistiei pentru liste comune. Social-democratii ar participa pe liste comune alaturi de PNL la alegerile europene, cu o mare conditie: liberalii sa voteze Legea amnistiei. PSD ia in calcul sa candideze pe o lista comuna cu PNL la alegerile pentru Parlamentul European, daca liberalii vor vota in Parlament Legea amnistiei, programata sa intre pe ordinea de zi la inceputul sesiunii parlamentare, conform unor surse politice. Contactati de "Adevarul", membrii PSD au evitat sa vorbeasca despre conditia impusa liberalilor, dar au admis ca discutiile pe tema alegerilor europene sunt in toi. "Nu stiu nimic despre vreun troc, dar stiu ca vor fi liste comune, insa si asta inca se mai negociaza", a declarat deputatul PSD Madalin Voicu, initiatorul Legii amnistiei, anuntaAdevarul.

Furtuna in justitie in urma declaratiilor lui Victor Ponta. Consiliul Superior al Magistraturii, prin Inspectia Judiciara, va verifica Directia Nationala Anticoruptie si Instanta Suprema, deoarece exista suspiciuni de ingerinte politice. Decizia CSM a survenit dupa ce premierul Victor Ponta a declarat ca fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat la 4 ani de inchisoare de "cozile de topor" din Justitie, care executa ordine politice. Hotararea de verificare a DNA, care a instrumentat dosarul penal al fostului premier PSD, si a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care l-a condamnat la inchisoare cu executare, ar apartine Sectiei de Judecatori a CSM, deoarece Sectia de Procurori a decis sesizarea Inspectiei pentru apararea independentei Justitiei, afectata de declaratiile denigratoare ale premierului Victor Ponta, informeazaRomania Libera.

Provocarile lui Antonescu pentru Ponta. Presedintele PNL vorbeste despre pace, dar se pregateste de razboi. El a lansat ieri un apel la unitatea USL, pe care l-a folosit ca pe un prilej de a ataca pozitiile publice exprimate in ultimul timp de partenerul sau. Antonescu si-a inceput prima declaratie din noul an cu un mesaj despre unitatea USL si necesitatea consolidarii acesteia. Printre randurile mesajului pacifist, el i-a transmis insa lui Ponta ca vrea, in continuare, sa ajunga la Cotroceni, si l-a lovit pe premier in punctul sau slab: Justitia. "E responsabilitatea noastra de a ne gandi nu daca si nu cand si nu cum rupem USL, ci cum ducem la capat angajamentul pe care ni l-am luat", a spus el la inceputul reuniunii BPN al PNL, inainte sa lanseze tirul catre Ponta, scrieEVZ.

Firea: Prin promovarea lui Petrache, PNL arata ca refuza sa adere la pactul propus de PSD. Presedintele PSD Ilfov, Gabriela Vranceanu Firea, crede ca numirea liderului PNL Ilfov, Marian Petrache, in fruntea campaniei pentru europarlamentare inseamna un refuz de a adera la pactul de neagresiune propus de PSD Ilfov. "PSD Ilfov constata ca PNL nu doreste sa renunte imediat la alianta nociva cu PDL in teritoriu, impotriva optiunilor cetatenilor si in afara Protocolului USL. Declaratiile de azi, de la finalul sedintei BPN al PNL si, in special, promovarea presedintelui PNL Ilfov in Comitetul de organizare a alegerilor europarlamentare, ne duc cu gandul ca nu exista intentia aderarii la Pactul de neagresiune propus de PSD Ilfov", a precizat Firea, intr-un comunicat de presa. Firea a atras atentia ca PDLse afla in continuare la conducerea CJ Ilfov, desi locul acela ii apartine social-democratilor, anuntaAdevarul.