Profil de ministru. Cine sunt potentialii succesori ai lui Radu Stroe. Fostul ministru de Interne, Cristian David, liderul deputatilor PNL, George Scutaru, si deputatul Mihai Stanisoara sunt cele trei nume vehiculate pentru a ocupa fotoliul de ministru de Interne. Ce ii recomanda pe candidati pentru a ocupa fotoliul lasat liber de Radu Stroe? Adrian George Scutaru este candidatul cu cele mai mari sanse pentru a deveni viitorul ministru de Interne, fiind un apropiat al liderului PNL Crin Antonescu. Liberalul care s-ar putea sa-i ia locul lui Radu Stroe la Ministerul de Interne este un politician cu o vasta experienta in probleme de securitate. S-a specializat in domeniul apararii si securitatii prin mai multe cursuri si seminarii pe care le-a urmat. Teoria invatata a reusit sa o puna in practica in momentul in care a devenit deputat, avand mai multe initiative legislative, unele dintre ele concretizate in legi adoptate, scrieAdevarul.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Aripa PSD din PNL, in picaj. Ministrul Administratiei si Internelor, Radu Stroe (PNL), si-a dat, ieri, demisia din functie, dupa scandalul legat de interventia autoritatilor in cazul accidentului aviatic de la Cluj. Premierul Ponta ar fi dorit sa il pastreze in Executiv. Conducerea PNL ar putea lua in discutie si remanierea lui Daniel Chitoiu, ministru al Finantelor, "apropiat si el de Ponta. Radu Stroe nu intentiona, initial, sa isi dea demisia, si venise la Palatul Victoria pentru a participa la comandamentul de iarna. Odata ajuns la sediul Guvernului, a fost informat sa se prezinte la cabinetul premierului Ponta, de unde tocmai plecase liderul PNL, Crin Antonescu. Radu Stroe nu a mai iesit din biroul lui Ponta, comandamentul de iarna a inceput, iar ulterior vicepremierul Liviu Dragnea a anuntat demisia lui Stroe. Potrivit unor surse din USL, Radu Stroe a evitat, initial, sa isi dea demisia, mizand pe faptul ca premierul Victor Ponta nu i-a solicitat acest lucru, anuntaRomania Libera.

Elena Udrea: Ponta si Antonescu sunt doi piromani care dau foc tarii ca sa il scape pe Voiculescu. Raportul pe Justitie al Comisiei Europene sanctioneaza actiunile majoritatii USL care a incercat sa puna in pericol statul de drept, a declarat deputatul PDL Elena Udrea. "Raportul MCV sanctioneaza actiunile majoritatii USL din decembrie 2013 care a incercat sa aduca atingere justitiei si sa puna in pericol statul de drept. Raportul arata ca oricand o majoritate parlamentara poate pune in pericol progresele facute de Romania in privinta independentei justitiei si a statului de drept, ca drumul tarii spre democratie nu e inca ireversibil. Europenii au facut o delimitare clara. Au impartit Romania in doua. De o parte se afla institutiile Justitiei (DNA, ANI, CSM, ICCJ, CCR), dar si politicienii care sustin independenta Justitiei. De partea cealalta se afla USL si toti coruptii pe care ii apara", a spus Udrea, informeazaEVZ.

Vot in doua zile la referendum: misiune aproape imposibila. PSD si PNL si-au propus un referendum de revizuire a Constitutiei intins pe doua zile, in acelasi timp cu alegerile europarlamentare, insa problemele legislative pe care le ridica aceasta solutie par insurmontabile. USL a decis ca referendumul pentru revizuirea Constitutiei sa se desfasoare pe durata a doua zile (24-25 mai), simultan cu alegerile europarlamentare. Insa varianta gandita de liderii coalitiei de guvernare se bate cap in cap cu legislatia in vigoare, iar modificarea legislatiei include riscuri care pot bloca tot procesul, arata intr-o analiza politica Ovidiu Voicu, directorul Departamentului de Politici Publice de la Fundatia Soros. Mai intai, articolul 15 din legea pentru organizarea si desfasurarea referendumului (3/2000) ne trimite la legislatia europeana. "In situatia in care un referendum are loc simultan cu alegerile pentru Parlamentul European, el trebuie sa se desfasoare potrivit Legii 33/2007 privind organizarea si desfasurarea alegerilor europarlamentare", spune articolul 15 al legii 3/2000, scrieAdevarul.

Pe cand un minister al Gafelor in Guvernul Ponta? Mai degraba politicianisti decat politicieni cu simtul masurii in interventiile publice, ministrii Guvernului Ponta au doborat in ultimele luni recordul la gafe. Ultima isprava, a ministrului de Interne Radu Stroe, este doar una dintre declaratiile neinspirate cuprinse pe o lista lunga. Ultima declaratie surprinzatoare facuta de un ministru roman in exercitiul functiunii apartine lui Radu Stroe, ministru de Interne, pana mai ieri, cand si-a dat demisia. Chestionat a doua zi dupa tragedia aviatica din Apuseni privind posibilele sale pareri de rau, ministrul a tinut mortis sa faca legatura intre drama in cauza si mandatul sau. Parerea de rau a ministrului a avut de-a face cu faptul ca drama s-a intamplat in mandatul sau. "Imi pare rau ca s-a intamplat in timpul mandatului meu tragedia", a spus Stroe, anuntaRomania Libera.