Antonescu cheama conducerea PNL sa-l reconfirme drept lider al partidului, dupa ce aripa Tariceanu i-a contestat in ultimele zile deciziile. Liberalii din Biroul Politic National au fost convocati pentru maine la ora 17, Crin Antonescu urmand sa ceara un nou vot de incredere si reconfirmarea mandatului de negociere cu PSD. Sedinta apare in contextul in care negocierile din interiorul USL au esuat, iar unii senatori PNL au inceput sa evoce posibilitatea inlocuirii lui Crin Antonescu cu Calin Popescu Tariceanu. "Ma ingrijoreaza ca aceasta criza din USL se prelungeste, sunt foarte multi colegi de-ai nostri preocupati de prelungirea acestei crize. Interesul numarul unu pentru PNL este sa nu-si dezamageasca propriul electorat...", a declarat pentru Calin Popescu Tariceanu pentru Gandul.

Politic showFoto: Colaj foto

"Dialogul surzilor". Ponta gaseste pretexte sa-l blocheze pe Iohannis. Premierul nu mai stie cum sa evite numirea liberalului drept vicepremier. Initial sustinea ca poate sa devina vicepremier pe Finante, acum nu mai e de acord. Nici macar o ora nu au putut sa stea liderii USL in aceeasi incapere. Intalnirea de ieri dintre Victor Ponta si Crin Antonescu, la care au participat si vicepremierii Liviu Dragnea si Gabriel Oprea, dar si conservatorul Daniel Constantin, s-a incheiat fara niciun rezultat. Potrivit unor surse din PNL, ambele parti implicate in criza din USL si-au spus punctul de vedere si nu s-au aratat dispuse sa faca vreun pas in spate, scrie EVZ.

Ziua in care alianta USL s-a rupt la vot. Negocierile dintre PSD si PNL au inceput cu stangul ieri dimineata, cand Victor Ponta si Crin Antonescu nu au reusit sa bata palma pentru noua formula a Guvernului. Seara, in Parlament, cele doua partide au aratat ca nu mai functioneaza ca o alianta: PSD a votat impotriva arestarii deputatului Vlad Cosma, iar PNL "pentru". Premierul Victor Ponta i-a prezentat lui Crin Antonescu, chiar in biroul acestuia, doua variante de supravietuire a USL: fie merg pe actuala structura a Guvernului, dar accepta ca Iohannis sa fie doar ministru de Interne, fara a prelua si postul de vicepremier care i-a revenit fostului ministru de Finante Daniel Chitoiu, fie accepta o restructurare ampla a Executivului, care sa includa un post de vicepremier pentru ministrul PC al Agriculturii, Daniel Constantin, scrie Adevarul.

Salvarea deputatului Cosma, exercitiu pentru majoritatea USD. Camera Deputatilor a respins, ieri, arestarea preventiva a deputatului PSD Vlad Cosma, acuzat de trafic de influenta. Impotriva solicitarii in acest sens formlate de DNA s-au pronuntat 222 de parlamentari, iar in favoare 105. Decizia vine dupa ce arestarea a fost avizata negativ si de comisia juridica, in urma votului USD. Votul a fost secret cu bile, grupurile PNL, PPDD si PDL anuntandu-si optiunile, in favoarea arestarii, in timp ce PSD, UNPR si PC, partide care compun USD, nu au anuntat cum voteaza. De asemenea, UDMR nu a anuntat cum va vota. Cele trei partide din USD si minoritatile au, impreuna, 206 de deputati, iar UDMR are 18, scrie Romania libera.

Marian Oprisan: "Guvernul nu e ca la jucarii. Jocul de cariera personala al lui Antonescu va avea costuri grave pentru PNL". Presedintele CJ Vrancea, Marian Oprisan, considera ca USL nu se afla intr-o criza, solutia fiind una simpla: Crin Antonescu sa renunte la "jocul de cariera personala" si sa accepte restructurarea "serioasa a Guvernului". In plin scandal USL, concretizat intr-un blocaj guvernamental, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, nu vede nicio criza. Pentru el, situatia e clara: presedintele PNL, Crin Antonescu, trebuie sa renunte la "jocul de cariera personala" si sa accepte restructurarea guvernului propusa de premierul Victor Ponta, pentru ca, spune el, "Guvernul nu e ca la jucarii", scrie Gandul.

Antonescu: Nu ar fi haios sa se teama Ponta ca Iohannis poate deveni prezidentiabil daca eu nu ma tem? Presedintele PNL, Crin Antonescu, a vorbit, luni seara, despre evolutia negocierilor din USL privind structura Guvernului si a subliniat ca nu are de gand sa modifice termenii protocolului USL. In ce priveste refuzul premierului de a-i oferi lui Klaus Iohannis functia de vicepremier, concomitent cu cea de ministru de Interne, liderul liberal a sugerat ca Ponta "s-ar teme" ca va fi eclipsat de primarul Sibiului, scrie Adevarul.