Mutarea surpriza a lui Crin Antonescu dupa despartirea de Victor Ponta. Liberalul Crin Antonescu face o prima miscare dupa ruperea USL si incepe negocierile cu popularii europeni pentru ca europarlamentarii sa activeze in acest grup politic dupa 25 mai. Daca negocierile cu PPE se concretizeaza, liberalii vor convoca un Congres extraordinar al partidului in care sa fie eliminata din Statut prevederea potrivita careia PNL este membru al ALDE si Internationalei Liberale. "Vom face aceasta miscare rapid, posibil chiar inaintea alegerilor pentru Parlamentul European", au declarat pentruGandulsurse din conducerea PNL.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Elena Basescu: "Ponta si ai sai sa bage la cap ca UE ne sanctioneaza daca ii vor apara pe corupti". Elena Basescu a avut, miercuri, o interventie in cadrul plenului Parlamentului European (PE) unde a declarat, in contextul discutiilor despre situatia drepturilor fundamentale in blocul comunitar, ca Romania risca sa fie sanctionata de UE daca premierul Ponta "si ai sai, parasiti de liberalii care le mai spalau imaginea in lume", nu vor inceta sa incalce Constitutia. Elena Basescu a facut aceste comentarii in cadrul discursului sau in care sustinea propunerea de creare a unui nou mecanism de actiune impotriva tarilor care nu respecta statul de drept. In opinia sa, Elena Basescu a spus ca este nevoie de niste indicatori clar stabiliti care sa permita monitorizarea indeplinirii criteriilor de la Copenhaga pentru fiecare stat membru. O asemenea masura, a continuat europarlamentarul roman, ar putea sa preintampine atacuri la adresa statului de drept "precum cel lansat in Romania de alianta PSD - PNL in vara anului 2012", anuntaAdevarul.

Kelemen Hunor: Depinde de noi daca recunoastem sansele momentului. Suntem limba cantarului. Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, la Adunarea Generala anuala a UDMR Targu Mures, ca grupurile parlamentare ale Uniunii sunt "limba cantarului" si ca depinde de reprezentantii sai daca recunosc"sansele momentului". Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, in discursul rostit in fata celor peste 100 de delegati la Adunarea Generala anuala a UDMR Targu Mures, ca se inregistreaza o situatie noua in Romania, in ultimele zile, dupa ce coalitia guvernamentala formata de USL, de 70 la suta, "s-a descompus". El le-a expus delegatilor optiunile posibile, avertizandu-i ca UDMR "trebuie sa aleaga pana luni", informeazaRomania Libera.

Cu ce carti joaca Tariceanu? Demisionat din PNL, Tariceanu ia in calcul sa se inscrie in cursa pentru prezidentiale si se declara convins ca il va invinge pe Antonescu. Ponta spune ca l-ar sustine. Partidul pe care si-l va infiinta fostul premier Calin Popescu Tariceanu se va numi Partidul Reformator Liberal. Cu acesta, Tariceanu planuieste sa candideze la alegerile prezidentiale si se declara convins ca il va invinge pe Crin Antonescu. Anuntul este mai putin hazardat decat ar parea, intrucat presedintele PSD, Victor Ponta, s-a declarat dispus sa sustina o candidatura a lui Tariceanu, din partea USL, scrieEVZ.

ANI: Primarul municipiului Medias a fost in conflict de interese. Teodor Neamtu a incalcat dispozitiile articolului 76, alineatul 1 din Legea 161/2003, potrivit carora "primarii (...) sunt obligati sa nu emita un act administrativ sau sa nu incheie un act juridic ori sa nu emita o dispozitie, in exercitarea functiei, care produce un folos material pentru sine, pentru sotul sau". ANI a constatat ca primarul municipiului Medias, Teodor Neamtu, a fost in conflict de interese, intrucat a semnat un act aditionat prin care s-a prelungit cu un an contractul colectiv de munca incheiat cu Sindicatul Salariatilor, in urma caruia a obtinut venituri suplimentare de peste 9.000 de lei, anuntaGandul.

Quintus il critica pe Tariceanu: "A facut o grava greseala politica. Mi s-a parut chiar umilit". Fostul presedinte al PNL, Mircea Ionescu Quintus, s-a aratat dezamagit de gestul lui Calin Popescu Tariceanu de a parasi PNL pentru a infiinta un nou partid. Presedintele de onoare al PNL spune ca iesirea sa de unul singur din Guvern, dupa o discutie cu premierul Victor Ponta, a fost umilitoare, fiind o greseala politica grava. "Sa se duca de unul singur, ca un simplu cetatean la primul ministru, sa iasa de acolo de unul singur" Atata importanta i s-a dat ca nici macar un secretar, un bodyguard nu l-a insotit. A plecat de acolo si mi s-a parut chiar umilit. Dar, ma rog, o prima grava greseala, foarte grava greseala, ca s-adus acolo fara mandat", a spus Quintus, pentru Mediafax, informeazaAdevarul.