Eugen Tomac: "PNL este cel care a inghitit toate masurile socialiste luate pana acum". Presedintele Partidul Miscarea Populara, Eugen Tomac, a afirmat ca un candidat al Dreptei, sustinut de presedintele Traian Basescu, are toate sansele sa intre in turul II al prezidentialelor cu Victor Ponta si sa devina urmatorul sef de stat. Evenimentul zilei: Cand se va organiza Congresul PMP? Eugen Tomac: Avand in vedere ca avem in fata mai putin de trei luni pana la alegeri, probabil Congresul va fi organizat dupa alegerile pentru Parlamentul European. Care este scorul pe care sperati sa-l obtineti la alegerile pentru PE? Un scor cu doua cifre este realist si speram ca a doua cifra, cea de dupa 1, sa fie cat mai mare. Ramane sa mobilizam parte din electoratul care-l sustine pe Traian Basescu si sa aducem alaturi de noi oameni care nu au mai facut politica. Integral inEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Cine a clocit, pana la urma, legea amnistiei? Victor Ponta l-a acuzat, in Parlament, pe Crin Antonescu ca a insistat pentru adoptarea legii amnistiei si gratierii. Antonescu sustine ca social-democratii au vrut cu dinadins legea. O discutie dintr-un cadru restrans al PSD ne arata, mai degraba, ca adevarul este undeva la mijloc. Controversata lege a amnistiei si gratierii a fost adusa, din nou, in prim-plan, in Parlament, in schimbul acid de replici dintre premierul Victor Ponta si liberalul Crin Antonescu. Ponta a dezvaluit ca Antonescu, sustinut de fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a insistat pentru promovarea acestui proiect de lege in Parlament: "Legea amnistiei a fost propusa de domnii Antonescu si Fenechiu", a spus, transant, premierul, de la tribuna plenului reunit, anuntaAdevarul.

Mihai Gadea, desfiintat chiar si de Vocea Rusiei, dupa emisiunea cu Antonescu: "Un linsaj mediatic in toata regula. O imagine dezolanta a lipsei de profesionalism". Pana si site-ul Vocea Rusiei trateaza amplu prestatia realizatorului si directorului Antena 3, Mihai Gadea, in emisiunea in care a fost invitat liderul PNL, Crin Antonescu. Publicatia noteaza ca emisiunea a fost "un linsaj mediatic in toata regula", oferind "imagine dezolanta a lipsei de profesionalism" a prezentatorului TV. "Mihai Gadea a fost facut knock-out de Crin Antonescu, intr-o confruntare la care liderul liberal fusese chemat pentru un linsaj mediatic, dar din care a iesit invingator cu scor de forfeit", scrie Vocea Rusiei, citata de B1 TV.

Victor Ponta nuanteaza intelegerea cu Traian Basescu. Cu noii ministri instalati la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta a lansat propria interpetare a intelegerii cu Traian Basescu. Premierul a sustinut, ieri, ca isi va angaja raspunderea pentru "un program de actiuni" si nu pentru un program de guvernare. Dupa negocierile de miercuri, finalizate cu instalarea noilor ministri, Traian Basescu anuntase ca Victor Ponta i-a promis ca isi va angaja raspunderea pentru un program de guvernare. Presedintele a semnat, insa, decretele pentru instalarea noilor ministri, renuntand, astfel, la singura parghie pe care o avea pentru a pune presiune pe premier, informeazaRomania Libera.

PNL racoleaza parlamentari pentru a-si pastra forta in Legislativ. Dupa ce i-au acuzat pe social-democrati ca le racoleaza parlamentarii, liberalii condusi de Crin Antonescu au trecut la contraofensiva. Potrivit surselor EVZ, liberalii se afla in negocieri cu trei conservatori. Printre ei, si senatorul Dumitru Pelican, care a negat insa aceasta intentie, printr-un comunicat de presa. "Raman senator PC si nu am avut niciodata intentia de a parasi echipa din care fac parte inca din iunie 2010", a spus Pelican. In schimb, surse parlamentare au declarat pentru EVZ ca acesta ar dori sa fie pus pe listele PNL pentru europarlamentare. Ceilalti doi deputati cu care liberalii sunt in negocieri si care pot trece la partidul condus de Crin Antonescu sunt tot membri ai PC. Este vorba despre Aurelian Ionescu, deputat de Ialomita si Catalin Dragusanu, deputat de Neamt, scrieEVZ.

Ministru, dupa instalarea in Guvernul Ponta III:"Am trecut testul presedintelui! E timpul sa dezvalui ce am simtit". Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, si-a exprimat primele impresii dupa ceremonia de investire in functie, care a avut loc la Palatul Cotroceni. Intr-un text publicat pe blogul personal, Cristea le adreseaza multumiri persoanelor din viata ei, dar nu omite nici detaliile care ii compun fisa postului. "Aseara am trecut si testul presedintelui! Este timpul sa va dezvalui ce am simtit: o extraordinar de mare responsabilitate", sustine social-democrata. In ce priveste planurile sale de viitor in fruntea ministerului, Cristea si-a expus impresiile referitoare la "importanta dialogului", concept pe care il descrie in felul urmator : "Dialogul are o forta constructiva extraordinara, detensionand situatii care ar putea genera conflicte nedorite, exprimand puncte de vedere care pot duce la imbunatatirea proceselor", anuntaAdevarul.

Cezar Preda: Basescu si Ponta au incalcat Constitutia. Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, joi, pentru Mediafax, ca investirea Cabinetului Ponta III este "neconstitutionala", iar presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta "au incalcat Constitutia in baza unei intelegeri in doi inainte de pronuntarea Curtii Constitutionale". Cezar Preda cere PDL "sa ia pozitie ferma" impotriva unor asa-zise intelegeri "pe incredere". "Investirea Cabinetului Ponta III este neconstitutionala. Presedintele si primul ministru au incalcat Constitutia in baza unei intelegeri in doi inainte de pronuntarea Curtii Constitutionale pe sesizarea celor 52 de parlamentari. Ca semnatar al sesizarii, solicit partidului meu, PDL, sa ia pozitie ferma impotriva unor asa-zise intelegeri pe incredere. Noi am declarat ca aparam statul de drept si nu putem sa fim folositi atunci cand se doreste a se iesi din limitele constitutionale", a afirmat Cezar Preda, informeazaRomania Libera.