Elena Udrea: Daca Elena Basescu va candida independent, va lua si din voturile PMP. Cred ca ar trebui sa candideze pe lista noastra, ne adresam aceluiasi electorat". Deputatul Elena Udrea a declarat, intr-un interviu acordat EvZ, ca o candidatura independenta a Elenei Basescu nu ar fi un lucru bun pentru PMP, adaugand ca ea se adreseaza aceluiasi electorat. Elena Udrea a adaugat ca fiica presedintelui cunoaste foarte bine PMP si se bucura de o simpatie si sustinere reala in interiorul partidului. Mai multe sondaje de opinie au aratat ca, in ultima perioada, PMP a cunoscut o crestere electorala spectaculoasa, ajungand la cote cuprinse intre 8% si 10% in intentia de vot a romanilor. Cum va explicati acest progres intr-o perioada extrem de scurta de timp? Am reusit cred sa dovedim unei bune parti a romanilor ca noi suntem partidul nou si tanar de pe scena politica. Le-am aratat ca suntem partidul dispus sa continue proiectul de reforma si modernizare a statului inceput de presedintele Basescu in 2004. In plus, am reusit sa atragem alaturi de noi generatia in blugi, tineri sau oameni in jurul varstei de 40 de ani,care vor sa construiasca o Romanie mai buna, in care sa traiasca, sa se dezvolte si pe care sa o lase mostenire copiilor lor. Integral inEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

PPDD intra in lupta la europarlamentare cu liderii din prima linie. Dan Diaconescu vrea la Bruxelles. Fondatorul PPDD, omul de televiziune Dan Diaconescu, si presedintele oficial al PPDD, Simona Man, se afla pe primele locuri pe lista partidului la alegerile europarlamentare. "Lista va fi deschisa de catre Dan Diaconescu, iar pe locul doi este Simona Man, presedintele partidului. Lista este continuata de Alexandru Neacsu, Diana Voiculescu, prim-vicepresedintele PDD, Eduard Dumitrascu", a anuntat Tudor Ciohodaru, purtatorul de cuvant al PPDD, pentru "Adevarul". Dupa plecarea lui Dan Diaconescu din Romania, PPDD a inceput sa se destrame. Mai multi membri au trecut in barca puterii, grupul de la Senat fiind astefel desfiintat pentru ca nu mai respecta numarul de membri necesari, anuntaAdevarul.

Cum a distribuit Ponta functiile parasite de PNL. PSD, UNPR, PC si UDMR au trecut la ocuparea posturile eliberate prin plecarea PNL de la guvernare. In ultima luna, premierul a semnat 77 de decizii sau ordine de revocare a unor liberali si de numire a unor reprezentanti ai noii coalitii. Partidele din coalitia de guvernare se apropie de finalizarea negocierilor pentru posturile de la nivelul doi al Puterii. Discutiile dintre PSD, PC, UNPR si UDMR vizeaza posturi de secretari de stat, sefi de agentii sau prefecti. Potrivit algoritmului, PSD a luat cea mai mare parte din aceste posturi. La Ministerul de Interne, liderul UNPR Gabriel Oprea va fi flancat de fostul procuror general, Ilie Botos. Premierul Victor Ponta a semnat decizia prin care Ilie Botos este trecut din postul de secretar de stat la Cancelaria prim-ministrului in cel de secretar de stat in Ministerul de Interne, informeazaRomania Libera.

Marian Petrache: "Ministrii PNL care au tradat si-au aratat caracterul". Seful campaniei electorale a PNL, Marian Petrache, crede ca acest partid isi va reveni dupa desprinderea din USL si a spus ca nu crede in declaratiile de dragoste venite din partea lui Victor Ponta. Marian Petrache arata ca unii din alegatorii liberali au fost nemultumiti de retragerea din Guvern pentru ca aveau nevoie de protectie in fata abuzurilor pe care PSD le-ar putea face, dupa modelul din perioada 2000-2004. Evenimentul zilei: Credeti ca este posibila refacerea USL? Marian Petrache: Din punctul meu de vedere, categoric, nu. Eu cred ca PSD nu s-a gandit niciodata ca noi am putea pleca de la guvernare. Ei aveau planurile lor, dar mai spre vara, cand nu am mai fi avut timp sa ne transformam in Opozitia credibila, in batalia pentru Palatul Cotroceni. Integral inEVZ.

Galati: Un consilier judetean si 300 de membri PDL au trecut la PMP. Consilierul judetean Iulian Arama s-a alaturat Partidului Miscarea Populara (PMP), parasind Partidul Democrat Liberal, unde detinea functia de prim-vicepresedinte al filialei judetene Galati. Arama a fost urmat de alti peste 300 de membri ai PDL care au dorit sa se alature proiectului Miscarii Populare. "Partidul Miscarea Populara este proiectul in care ma regasesc, ca sustinator al viziunii presedintelui Traian Basescu dar si ca politician si om de administratie care doreste sa puna umarul la schimbarea in bine a judetului si a Romaniei", a spus Iulian Arama. Presedintele PMP Galati, Catalin Cristache, considera ca noile adeziuni sunt un semnal puternic de incredere primit de partid. "Oamenii care ni se alatura vad in PMP o alternativa la partidele actuale, care au dezamagit. Usile PMP sunt deschise pentru toti aceia care vor sa munceasca intr-un partid de opozitie serios si care cred in proiectul presedintelui Traian Basescu pentru Romania", a declarat presedintele PMP Galati, anuntaAdevarul.

Iohannis, despre Diaconu: Vreau pe lista, sunt suparat, plec din PNL. Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, despre plecarea lui Mircea Diaconu din partid, ca "a devenit un obicei" ca aceia care sunt "suparati" ca nu ajung pe o lista sa paraseasca formatiunea, relateaza Mediafax. "Vad ca devine un obicei: vreau pe lista, sunt suparat, plec din PNL", a spus Iohannis, joi, intr-o conferinta de presa, intrebat cum comenteaza plecarea lui Mircea Diaconu din partid. El a afirmat ca "mai mult de atat nu trebuie spus", sustinand ca PNL "este un partid puternic", in pofida "artistilor care vin si pleaca". Vicepresedintele PNL Mircea Diaconu declara, miercuri, pentru Mediafax, ca si-a dat demisia din partid si va candida independent la alegerile europarlamentare, el adaugand ca urmeaza sa stranga 100.000 de semnaturi pentru a-si putea depune candidatura "si pentru ca ANI sa o poata contesta", informeazaRomania Libera.