Voiculescu se gandeste sa-i lase colegiul sau lui Ilie Nastase. Pe 25 mai vor avea loc si alegeri partiale pentru sase colegii de parlamentari. Fostul director al TVR Claudiu Saftoiu este interesat de o candidatura la Senat. Liderul PC il curteaza pe Ilie Nastase. CCea mai atractiva batalie se va desfasura probabil in colegiul senatorial 8 Bucuresti, liber dupa demisia lui Dan Voiculescu din Senat. Alianta PSD-UNPR-PC este aproape sigura ca va castiga, cu o singura conditie: sa obtina sprijinul lui Cristian Popescu-Piedone, primarul sectorului 4, unde se afla acest colegiu. Ca urmare, principala preocupare a aliantei la guvernare este sa se asigure ca, indiferent cine va fi candidatul, Piedone va aparea alaturi de acesta pe afisele electorale. Conform unor surse EVZ, Dan Voiculescu se gandea sa-l arunce in lupta pe fostul tenismen Ilie Nastase, in numele aliantei PSD-UNPR-PC. Acesta anuntase initial ca ar putea candida din partea PRM pentru Parlamentul European, dar ieri a declarat ca nu mai este interesat. Tot pentru acest colegiu intra in cursa, din partea PNTCD, Iulian Craciun, cel mai vizibil contracandidat al lui Voiculescu in 2012 - atunci din partea ARD, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

USL in luna de fiere. Cum colaboreaza PSD si PNL in teritoriu, la 30 de zile de la divort. Uniunea Social Liberala implineste azi o luna de la divortul dintre PSD si PNL. Care a fost efectul in teritoriu? Cei care au platit cu posturile au fost prefectii si unii directori din institutiile deconcentrate. 25 februarie: USL s-a rupt oficial, dupa ce liberalii au iesit de la guvernare. La centru, au urmat apoi scene paradoxale. Liderul PNL Crin Antonescu si-a dat demisia din fruntea Senatului, fiind inlocuit cu un fost liberal, Calin Popescu Tariceanu, aflat acum in barca premierului Victor Ponta. In teritoriu, apele nu sunt la fel de tulburi, iar liderii politici nu sunt cuprinsi de vrajba. Marti, cand se implineste exact o luna de la ingroparea proiectului USL, e lesne de observat ca cel mai mult au platit prefectii, desi, oficial, ei nu au fost numiti politic. Totusi, Guvernul i-a schimbat rapid din functie pe cei sprijiniti de PNL. In rest, in cele mai multe judete, USL functioneaza in liniste, mai ales in consiliile judetene sau in cele locale, acolo unde se impart banii. Analiza "Adevarul" arata ca putine sunt cazurile in care s-a trecut la decapitarea unor directori de institutii deconcentrate, anuntaAdevarul.

Cine castiga din schimbarea regulilor la partiale. Partidele neparlamentare primesc, in premiera, dreptul de a participa la alegerile partiale, printr-o ordonanta de urgenta emisa de Guvernul Ponta. Aceasta prevedere, dublata de modalitatea de impartire a mandatelor, avantajeaza PSD. Guvernul Victor Ponta a modificat, prin ordonanta de urgenta, saptamana trecuta, legea alegerilor parlamentare. Potrivit actului normativ, "alegerile partiale se desfasoara intr-un singur tur, cel mai bine clasat candidat urmand sa fie declarat castigator". Fata de vechea lege electorala, a disparut prevederea care bloca prezentarea de candidati de catre partidele neparlamentare. "La alegerile partiale pot participa numai partidele politice si organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale care la alegerile generale au indeplinit pragul electoral, individual sau intr-o alianta politica ori electorala. Alegerile partiale se desfasoara intr-un singur tur, cel mai bine clasat candidat urmand a fi declarat castigator", este formula din articolul 48, alineatul 17 din legea 35/2008, inlocuit de catre Guvern . Partidele neparlamentare si independentii erau eliminati, implicit, din competitie, informeazaRomania Libera.

Nicolaescu: PNL depune motiune de cenzura daca Guvernul nu va reduce pana la 1 mai CAS. Eugen Nicolaescu (PNL) i-a spus premierului Victor Ponta, la dezbaterea organizata in plenul Camerei Deputatilor pe teme economice, ca, in acest moment, adoptarea celor doua masuri de reducere a CAS cu 5 puncte procentuale si eliminarea impozitului pe profitul reinvestit tine doar de vointa si de decizia sa si "de nimic altceva", scrie mediafax.ro. "Daca vreti cu adevarat locuri de munca mai multe, aveti curajul sa va asumati aceste masuri pana la 1 mai, astfel incat sa fie puse in practica pana la 1 iulie. Grupul PNL va face totul pentru adoptarea acestor masuri. Dar, daca Guvernul nu va lua aceste masuri pana la 1 mai, atunci PNL va depune o motiune de cenzura", a spus Nicolaescu, scrieEVZ.

Regele Cioaba vrea protocol cu PMP: "Ne dorim patru sau cinci parlamentari". Dorin Cioaba, autointitulatul rege international al romilor, spune ca Alianta Civica Democrata a Romilor, al carei presedinte este, a trimis PMP un draft de protocol, prin care se angajeaza sa sustina formatiunea in schimbul a patru sau cinci locuri de parlamentari, dar si a unor consilieri locali. "Am discutat si le-am trimis un draft de protocol. Daca si dansii doresc, vom semna acest protocol. Noi ne angajam sa sustinem candidatii acestei formatiuni la alegerile europarlamentare, la alegerile prezidentiale, dar si pe viitor, la alegerile generale", a declarat Dorin Cioaba. El a precizat ca, in schimbul acestei sustineri, Alianta Civica Democrata a Romilor (ACDR) doreste sa obtina patru sau cinci locuri de parlamentar la alegerile generale, dar si cateva posturi de consilieri locali. Cioaba a adaugat ca sustinerea PMP de catre romi se va face doar in baza acestui protocol, anuntaAdevarul.