PMP si Basescu fac front comun impotriva accizei lui Ponta. Partidul Miscarea Populara si presedintele au depus eforturi pentru a-l convinge pe premier sa nu introduca acciza la combustibil. In zadar: acciza intra azi in vigoare. Partidul Miscarea Populara (PMP) si presedintele Traian Basescu au pus presiune pana in al doisprezecelea ceas pe premierul Victor Ponta, pentru a nu introduce taxa la combustibil, intrata in vigoare de azi, 1 aprilie. Ieri dimineata, lideri ai Partidului Miscarea Populara, printre care europarlamentarul Cristian Preda, presedintele formatiunii, Eugen Tomac, fostul ministru de Externe Teodor Baconshi si fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, Cristian Petrescu, au mers la sediul Guvernului pentru a depune cele peste 300.000 de semnaturi stranse impotriva accizei la combustibil. Teodor Baconschi a precizat ca printre semnaturi se afla si cea a "cetateanului Traian Basescu" si a precizat ca, astfel, romanii vor plati un pret mai mare la combustibili decat in Austria sau Germania, ceea ce este "scandalos", scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Parlamentul reinvie comisia Nana. Termenul de depunere a raportului a fost prelungit. Plenul comun al celor doua Camere ale Parlamentului au votat marti prelungirea cu 60 de zile a termenului comisiei care ancheteaza terenul cumparat de Ioana Basescu in comuna Nana. Decizia a fost luata cu 335 voturi "pentru", 11 abtineri, 21 voturi "impotriva", astfel, comisia de ancheta Calarasi va avea termen peste 60 de zile pentru depunerea raportului. Comisia de ancheta privind terenurile din Calarasi l-au ales pe senatorul PSD Mihai Fifor in calitatea de presedinte al acestei comisii, in locul lui Eugen Nicolicea, devenit ministru pentru Relatia cu Parlamentul. Mihai Fifor conduce Organizatia PSD Craiova si a fost secretar de stat in Ministerul de Interne. Ultimul invitat la audieri a fost fostul consilier prezidential Adrian Radulescu, care a refuzat sa se arezinte in fata membrilor comisiei, anuntaAdevarul.

Vicepresedintele Senatului: CE manifesta ingrijorare fata de alesii incompatibili. Ioan Chelaru (PSD), vicepresedintele Senatului, a declarat, marti, ca a avut loc la Parlament o intalnire cu expertii CE aflati la Bucuresti pentru evaluari in cadrul MCV, adaugand ca oficialii UE au transmis ingrijorari legate de incompatibilitatile ministrilor si parlamentarilor sesizate de ANI. "Ne-am intalnit cu cei cinci experti ai Comisiei pe cateva probleme care tin de MCV, in principal in ce priveste conflictul de interese, de situatia coruptiei, probleme de revizuire a Constitutiei si cu privire la implementarea celor patru Coduri. Comisia ne-a transmis ca exista in continuare probleme si a manifestat o anumita ingrijorare fata de imprejurarea ca pe incompatibilitati, pe conflicte de interese sunt membri importanti si din Parlament si ministri asupra carora exista semne de intrebare venite atat din partea ANI, cat si din partea altor institutii", a spus Chelaru, dupa intalnire, informeazaRomania Libera.

Pacaleala electorala, marca PNL. Desi au fost exclusi din PNL chiar de Crin Antonescu, primarul sectorului 1, Andrei Chiliman si actualul prim-vicepresedinte al PNTCD, Vlad Moisescu, sunt folositi de fostii lor colegi pentru a strange voturi la europarlamentare. "Chiliman ramane in continuare un liberal autentic, mereu alaturi de partid, prin urmare orice vot dat PNLului la europarlamentare poate fi considerat o dovada de sustinere pentru primarul sectorului 1", este mesajul folosit de liberali, potrivit stiripesurse.ro. "Ii cer public lui Crin Antonescu sa opreasca manipularea la care se preteaza activistii PNL din Bucuresti, prin transmiterea catre cetateni a mesajului ca eu as mai fi membru al acestui partid sau ca as sustine, in vreo forma sau alta, acest partid", a spus Chiliman, anuntaEVZ.

Udrea, atac la Ponta: Il ajuta sotia sa plateasca scumpirile din zecile de mii de euro castigate de la PE. Elena Udrea a declarat, marti, ca Victor Ponta nu are probleme sa plateasca scumpirile cauzate de majorarea accizei la carburant, pentru ca il ajuta sotia sa, Daciana Sarbu, din "zecile de mii" de euro pe care le castiga ca europarlamentar. "Domnul premier cred ca nu-si face problemele sa plateasca aceste scumpiri, pentru ca probabil il ajuta sotia dansului din zecile de mii de euro pe care le castiga ca europarlamentar. Presupun ca de aceea si-a pus sotia din nou pe lista, ca sa aiba bani sa acopere cresterile de preturi", a spus Udrea. Deputatul a comentat astfel o declaratie a lui Victor Ponta referitoare la limuzinele pe care ea le-ar detine. Udrea a reiterat ca introducerea accizei va avea un efect grav asupra economiei, informeazaAdevarul.